• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Witte chocolade ijs recept

Witte chocolade liefhebbers opgelet! Dit witte chocolade ijs is echt verrukkelijk en de perfecte lekkernij op een warme zomerdag! Of serveer het ijs als dessert met wat chocoladesaus en vers fruit, het is immers maar net wat jezelf lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat dit ijs vrij zoet is, dus echte zoetekauwers zullen dit heerlijk vinden. Lees snel verder voor ons witte chocolade ijs recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 12 uur wachttijd 12 personen
Witte chocolade liefhebbers opgelet! Dit witte chocolade ijs is echt verrukkelijk en de perfecte lekkernij op een warme zomerdag! Of serveer het ijs als dessert met wat chocoladesaus en vers fruit, het is immers maar net wat jezelf lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat dit ijs vrij zoet is, dus echte zoetekauwers zullen dit heerlijk vinden. Lees snel verder voor ons witte chocolade ijs recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 45 gram kristalsuiker;
  • 10 gram Sosa Dextrose;
  • 40 gram Sosa Glucosepoeder;
  • 0.8 gram Brand New Cake Xanthaangom;
  • 3 gram Brand New Cake Zonnebloem Lecithine Poeder;
  • Digitale keukenweegschaal;
  • Precisie Weegschaal;
  • Maatbeker met schenktuit (ten minste 1 liter);
  • IJsschep.

Overige benodigdheden:

  • 505 gram volle melk;
  • IJsmachine;
  • Staafmixer;
  • Vershoudfolie;
  • Bewaarbak met deksel (ten minste 1 liter).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.
€ 9,98
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Sosa Dextrose 650g
€ 7,29
+
BrandNewCake Zonnebloem Lecithine Poeder Biologisch 30g
€ 9,19
+
Maatbeker Kunststof, 1 liter
€ 4,30
+
Sosa Glucosepoeder 500g
€ 9,19
+
BrandNewCake Xanthaangom 25g
€ 3,59
+
IJsschep RVS Ø55mm
€ 5,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Keukenweegschaal 5kg
€ 14,98
+

Recept

  1. Doe de melk in de maatbeker.
  2. Meng de kristalsuiker, de dextrose, glucosepoeder en xanthaangom door elkaar heen.
  3. Mix met een staafmixer de lecithine door de melk heen.
  4. Mix in 2 minuten het suikermengsel door het melk mengsel heen.
  5. Doe de vloeistof in een pan en zet de pan op een laag vuur.
  6. Verwarm de vloeistof naar 45 graden.
  7. Voeg de chocolade callets toe en verwarm ze tot 85 graden.
  8. Giet de ijscompositie in een maatbeker en mix het geheel door met een staafmixer.
  9. Dek de compositie af met vershoudfolie en zorg ervoor dat de folie de compositie raakt.
  10. Koel de compositie terug tot kamertemperatuur.
  11. Laat het mengsel 1 nacht in de koelkast rijpen.
  12. Zet de bewaarbak in de vriezer.
    Tip! Een voorgekoelde ijsbak zorgt ervoor dat het ijs minder snel smelt.
  13. Mix de ijscompositie nog eens goed door met een staafmixer.
    Tip! Koel een zelfvriezende ijsmachine (indien mogelijk) de machine 10 tot 15 minuten voor, daarna kan de compositie de machine in.
    Tip! Bij een ijsmachine met een vooraf bevroren mengkom kan de compositie direct de machine in.
  14. Draai het witte chocolade ijs volgens de instructie van de ijsmachine. Tip! Het ijs is goed wanneer het grootste gedeelte van de wand loskomt (er blijft wel altijd een dun laagje achter). Bij sommige machines hoor je ook dat de machine harder moet draaien.
    Tip! Bij sommige machines kun je de compressor uitzetten, maar het roerwerk nog wel laten draaien. Als dit kan, laat de machine dan nog 2 minuten met uitgeschakelde compressor draaien. Zo kun je het ijs straks gemakkelijker lossen.
  15. Los het ijs direct in de voorgekoelde bak.
  16. Dek het ijs af met plasticfolie, sluit de bak en plaats het ijs in de vriezer. Tip! Hoe lang dit duurt, verschilt per vriezer.
  17. Plaats het witte chocolade ijs 10 minuten voor het serveren in de koelkast om op te warmen naar de juiste scheptemperatuur.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Ontdek onze andere ijs recepten!

Lijkt het je wat om naast dit witte chocolade ijs nog een andere smaak ijs te maken? Dan vind je het misschien leuk om te lezen dat we verschillende ijs recepten op onze receptenpagina hebben verzameld. Je vindt daar namelijk nog tientallen andere ijs recepten. Maak bijvoorbeeld eens dit bananenijs of amarena ijs. Dit recept voor hazelnoot ijs is ook echt het proberen waard. Check al onze ijs recepten hier en ga lekker aan de slag!

Laat jouw zelfgemaakte witte chocolade ijs aan ons zien!

Heb jij met dit recept witte chocolade ijs gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het ijs is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktoaal in de story, want dan kunnen wij jouw foto zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany