• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade ijs recept

Wil jij zelf ijs maken zonder al te veel poespas? Dan is dit recept voor het maken van chocolade ijs echt wat voor jou. Voor dit ijs heb je namelijk helemaal geen ijsmachine nodig en daardoor heb je het ijs binnen een handomdraai gemaakt. Je kunt dit ijs serveren als dessert tijdens een diner, maar ijs mag op een warme zomerdag natuurlijk ook niet ontbreken. Reden genoeg dus om zelf met dit recept verrukkelijke chocolade ijs te gaan maken. Lees snel verder voor ons chocolade ijs recept en ga lekker aan de slag!

Hoe kun je ijs maken zonder ijsmachine?

Je vindt online talloze ijs recepten, maar bij de meeste recepten heb je voor het maken van ijs een ijsmachine nodig. Gelukkig heb je voor dit recept geen ijsmachine nodig en daardoor is het helemaal niet lastig om zelf dit chocolade ijs te maken. De belangrijkste 2 ingrediënten voor het maken van zelfgemaakt ijs zijn slagroom en gecondenseerde melk. Met deze benodigdheden in huis heb je een mooie basis voor ijs en kun je daarna allerlei ingrediënten toevoegen en het ijs helemaal naar wens maken. Zo maakten wij dit heerlijke chocolade ijs.
± 1 uur bereidingstijd ± 6 uur wachttijd 12 personen
Wil jij zelf ijs maken zonder al te veel poespas? Dan is dit recept voor het maken van chocolade ijs echt wat voor jou. Voor dit ijs heb je namelijk helemaal geen ijsmachine nodig en daardoor heb je het ijs binnen een handomdraai gemaakt. Je kunt dit ijs serveren als dessert tijdens een diner, maar ijs mag op een warme zomerdag natuurlijk ook niet ontbreken. Reden genoeg dus om zelf met dit recept verrukkelijke chocolade ijs te gaan maken. Lees snel verder voor ons chocolade ijs recept en ga lekker aan de slag!

Hoe kun je ijs maken zonder ijsmachine?

Je vindt online talloze ijs recepten, maar bij de meeste recepten heb je voor het maken van ijs een ijsmachine nodig. Gelukkig heb je voor dit recept geen ijsmachine nodig en daardoor is het helemaal niet lastig om zelf dit chocolade ijs te maken. De belangrijkste 2 ingrediënten voor het maken van zelfgemaakt ijs zijn slagroom en gecondenseerde melk. Met deze benodigdheden in huis heb je een mooie basis voor ijs en kun je daarna allerlei ingrediënten toevoegen en het ijs helemaal naar wens maken. Zo maakten wij dit heerlijke chocolade ijs.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 3 zakjes Klop-Fix;
  • 750 milliliter slagroom;
  • 2 vanillestokjes;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 30 gram cacaopoeder;
  • 100 gram geroosterde hazelnoten;
  • 397 milliliter gecondenseerde melk;
  • Patisse Cakevorm Ceramic 30cm.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Vanillestokjes Tahitensis 2st. (ca. 6gr)
Normale prijs € 6,19 Speciale prijs € 5,26
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Molen de Hoop Hazelnoten half geroosterd 250gr
€ 7,59
+
Patisse Cakevorm Ceramic 30cm
€ 9,99
+
Nestle Gecondenseerde Melk Gezoet (Condensed) 397gr.
€ 5,38
+

Recept

  1. Mix de slagroom, merg van de vanillestokjes en Klop-Fix tot een lobbig mengsel.
  2. Spatel de gecondenseerde melk door het mengsel heen.
  3. Smelt de pure chocolade en laat deze kort afkoelen.
  4. Roer de gesmolten chocolade en de cacaopoeder door het slagroom mengsel heen.
  5. Meng de helft van de hazelnoten door het ijsmengsel heen.
  6. Giet het ijsmengsel in de bakvorm.
  7. Strooi de overige hazelnoten en eventueel wat extra callets over het mengsel heen.
  8. Zet de bakvorm 6 uur in de vriezer.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je dit chocolade ijs het beste bewaren?

Hoe lekker het ijs ook is, we kunnen ons natuurlijk niet misselijk eten. Het is logisch dat het ijs in de vriezer bewaard moet worden, maar het dessert blijft natuurlijk niet eindeloos goed. Je kunt dit chocolade ijs maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Wellicht vraag je jezelf af waarom het ijs in de supermarkt veel langer goed blijft, maar dat komt doordat daar allerlei conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd. Wij vinden het prettiger om ijs zonder toegevoegde conserveringsmiddelen te maken.

Bekijk ook eens onze andere ijs recepten!

Wij kunnen tijdens het warme weer geen genoeg krijgen van ijs en vinden het dan ook leuk om ijs in verschillende smaken te maken. Wij hebben inmiddels al een aantal ijs recepten op onze blog verzameld. Bekijk de recepten voor monchou ijsOreo ijs of pistache ijs maar eens. Uiteraard zullen wij steeds weer nieuwe ijs recepten aan onze blog toevoegen, dus het is zeker de moeite waard om regelmatig onze blog te checken. Bekijk al onze ijs recepten hier!

Bekijk ook eens onze andere recepten met chocolade!

Viel dit chocolade ijs ook zo goed bij jou in de smaak, omdat je dol bent op chocolade? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij nog veel meer recepten met chocolade op onze blog hebben staan. Je vindt er onder andere recepten zoals deze: gevulde chocoladetaartjes, chocolade fudge cupcakes en heerlijke chocolate chip pancakes. Uiteraard hebben wij nog tientallen andere chocolade recepten. Bekijk al onze recepten met chocolade hier!

Deel jouw zelfgemaakte chocolade ijs met ons!

Ben jij van plan om met ons recept zelf chocolade ijs te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het ijs is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany