Wat is het verschil tussen een quiche en een hartige taart
Veel mensen denken dat een quiche hetzelfde is als een hartige taart, maar niets is minder waar. De twee varianten op de zoete taart lijken wel op elkaar en zijn allebei hartig, maar hebben toch hun eigen kenmerken. Het grootste verschil is dat een quiche altijd een bodem van zanddeeg heeft. De bodem van een hartige taart kan zowel van zanddeeg als bladerdeeg worden gemaakt. Daarnaast wordt een quiche altijd gevuld met een luchtig mengsel van eieren en room. Dit hoeft bij een hartige taart niet het geval te zijn. Beide varianten kunnen trouwens met allerlei soorten ingrediënten worden gevuld.
Quiche recept
Op Baktotaal kun je verschillende quiche recepten vinden. In elk quiche recept leggen we stap voor stap uit hoe je de lekkernij kan maken. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine. Het hoofdingrediënt hiervan is spek. Ben je daar niet zo fan van? Dan is dat geen probleem! Wij hebben namelijk nog genoeg andere lekkere quiche recepten voor je verzameld, waarmee je zeker weten uit de voeten komt. Je kunt trouwens ook heel goed bepaalde ingrediënten in een recept vervangen voor andere ingrediënten die je wel lekker vindt.
Hartige taart
De lekkerste hartige taart is die uit je eigen oven. Je kunt met de vulling van deze taart eindeloos variëren. Gebruik dus gewoon ingrediënten die je zelf lekker vindt. Deze taart kun je ook erg goed maken met restjes groente en vlees die je nog in de koelkast of een keukenkastje hebt liggen. Snijd de taart in stukjes en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook als tussendoortje of borrelhap op een verjaardag doet deze lekkernij het onwijs goed. Bekijk dus snel de hartige taart recepten op deze pagina.