• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Quiche en hartige taart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 25

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 25

per pagina
Pagina

Het maken van de bodem:

  1. Meng de patentbloem, ongezouten roomboter, een snufje zout, het ijskoude water en
  2. het ei door elkaar heen.
  3. Kneed door totdat je een samenhangend deeg hebt.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Bereid ondertussen de vulling alvast voor.

Het maken van de vulling:

  1. Snijd de paprika's en ui in blokjes
  2. Doe de olijfolie in een ruime koekenpan en zet de pan op een vuur.
  3. Doe de uien in de pan en bak ze glazig.
  4. Laat daarna het gehakt 5 minuten mee bakken.
  5. Laat tot slot ook de paprika's mee bakken.
  6. Breng de vulling op smaak met de kruiden en bak alles gaar.
  7. Laat de vulling na het bakken afkoelen.
  8. Kluts de eieren in een kom.
  9. Schenk de kookroom bij de geklutste eieren in.
  10. Voeg naar smaak zout en peper aan de eieren toe.
  11. Mix met een garde de kruiden en kookroom goed door de eieren heen.
  12. Meng de eieren door de afgekoelde vulling heen.

Het bakken van de quiche:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee.
    Tip! Druk het deeg goed aan.
  3. Giet de vulling in de springvorm.
  4. Garneer de quiche met de geraspte kaas.
  5. Bak de quiche in 50 minuten gaar en goudbruin.
  6. Nadat je de quiche hebt gebakken, kun je 'm direct aansnijden. Enjoy!

Handige informatie

Wat is het verschil tussen een quiche en een hartige taart

Veel mensen denken dat een quiche hetzelfde is als een hartige taart, maar niets is minder waar. De twee varianten op de zoete taart lijken wel op elkaar en zijn allebei hartig, maar hebben toch hun eigen kenmerken. Het grootste verschil is dat een quiche altijd een bodem van zanddeeg heeft. De bodem van een hartige taart kan zowel van zanddeeg als bladerdeeg worden gemaakt. Daarnaast wordt een quiche altijd gevuld met een luchtig mengsel van eieren en room. Dit hoeft bij een hartige taart niet het geval te zijn. Beide varianten kunnen trouwens met allerlei soorten ingrediënten worden gevuld.

Quiche recept

Op Baktotaal kun je verschillende quiche recepten vinden. In elk quiche recept leggen we stap voor stap uit hoe je de lekkernij kan maken. De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine. Het hoofdingrediënt hiervan is spek. Ben je daar niet zo fan van? Dan is dat geen probleem! Wij hebben namelijk nog genoeg andere lekkere quiche recepten voor je verzameld, waarmee je zeker weten uit de voeten komt. Je kunt trouwens ook heel goed bepaalde ingrediënten in een recept vervangen voor andere ingrediënten die je wel lekker vindt.

Hartige taart

De lekkerste hartige taart is die uit je eigen oven. Je kunt met de vulling van deze taart eindeloos variëren. Gebruik dus gewoon ingrediënten die je zelf lekker vindt. Deze taart kun je ook erg goed maken met restjes groente en vlees die je nog in de koelkast of een keukenkastje hebt liggen. Snijd de taart in stukjes en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook als tussendoortje of borrelhap op een verjaardag doet deze lekkernij het onwijs goed. Bekijk dus snel de hartige taart recepten op deze pagina.

Flag of Germany