• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bastilla recept

Ken je bastilla (ook wel bestilla genoemd) al? Dit is een Marrokaanse, hartig gevulde taart die wordt gemaakt van warqadeeg, een deeg dat nog dunner is dan filodeeg (wat je waarschijnlijk wel kent van loempia’s). Bastilla kun je helemaal naar wens vullen met bijvoorbeeld rundvlees, kippenvlees of gegrilde groenten. Heerlijk voor bijvoorbeeld de iftar tijdens Ramadan. Lees snel verder voor ons bestilla recept en ga lekker aan de slag!
± 2.5 uur bereidingstijd 10 personen
Ken je bastilla (ook wel bestilla genoemd) al? Dit is een Marrokaanse, hartig gevulde taart die wordt gemaakt van warqadeeg, een deeg dat nog dunner is dan filodeeg (wat je waarschijnlijk wel kent van loempia’s). Bastilla kun je helemaal naar wens vullen met bijvoorbeeld rundvlees, kippenvlees of gegrilde groenten. Heerlijk voor bijvoorbeeld de iftar tijdens Ramadan. Lees snel verder voor ons bestilla recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 milliliter zonnebloemolie;
  • 125 gram ongezouten amandelen, zonder vel;
  • 1 theelepel kristalsuiker;
  • 2 theelepels kaneel;
  • 2 eetlepels honing;
  • Ronde bakvorm met een diameter van 30 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 2 teentjes knoflook;
  • Bosje peterselie;
  • 4 eieren, maat M;
  • 3 draadjes saffraan;
  • 2 kaneelstokjes;
  • 1 rol filodeeg, uit de Turkse supermarkt;
  • Een hele kip;
  • 1 kilo uien;
  • 25 ML olijfolie;
  • 1 theelepel kurkuma;
  • Kwart theelepel ras el hanout;
  • Theelepel zout;
  • Theelepel zwarte peper;
  • 1 theelepel gember.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Taartpan Rond Gesiliconeerd Ø30cm
€ 15,58
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Amandelen Wit (zonder vlies) 150g
€ 3,59
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+

Recept

Het garen van de kip:

  1. Was de kip en snijd deze in kleinere porties.
  2. Verwijder de huid van de kip, deze ga je niet gebruiken.
  3. Doe de kip toe aan een ruime pan en voeg hieraan een halve theelepel kurkuma, halve theelepel gember en een halve theelepel zout toe.
  4. Voeg ook de saffraan en een halve theelepel zwarte peper en de ras el hanout kruiden aan de kip toe.
  5. Hak de peterselie zeer fijn en rasp de knoflookteentjes.
  6. Doe de peterselie, knoflookteentjes en de zonnebloemolie bij de kip in de pan.
  7. Schil de uien, snijd deze in kleine blokjes, voeg de blokjes ook toe aan de pan.
  8. Strooi ook een halve theelepel kaneel in de pan.
  9. Meng alles even door elkaar heen.
  10. Zet de pan op een middelhoog vuur en laat de kip rustig garen. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
  11. Keer de kip regelmatig met een houten spatel.
  12. Zet elke keer weer de deksel op de pan, zodat er geen vocht verloren gaat.
  13. Haal de kip uit de pan, zodra deze gaar is.
  14. Scheid de botten van het kippenvlees.
  15. Pluk de kip en trek hem uit elkaar.
    Tip! Dit wordt ook wel shredding genoemd.

Het maken van de saus:

  1. Doe de kaneelstokjes in de pan, waaruit je net de kip hebt gehaald.
  2. Zet het vuur wat lager en laat de saus rustig indikken.
  3. Meng 1 voor 1 de eieren door de saus heen. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige goed is opgenomen.
  4. Meng een halve theelepel kurkuma, halve theelepel zout, halve theelepel zwarte peper en een halve theelepel gemberpoeder door de saus heen.
  5. Wanneer je merkt dat het vocht bijna weg is uit de pan, doe je er 2 theelepels honing toe en een halve theelepel kaneel bij in.
  6. Laat de saus nog een minuut of 20 pruttelen en haal dan de pan van het vuur af.
  7. Laat de saus even een half uur afkoelen.

Het maken van de amandelen:

  1. Doe wat olie in een koekenpan en laat de olie goed heet worden.
  2. Bak de amandelen in een koekenpan met olie, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Lek de goudbruine amandelen uit en dep ze droog.
  4. Maal de amandelen grof in een hakmolen.
  5. Meng een halve theelepel kaneel aan en 1 theelepel kristalsuiker door de amandelen heen.

Het bakken van de bastilla:

  1. Leg 2 vellen filodeeg in de bakvorm en smeer deze in met zonnebloemolie.
  2. Leg 2 vellen in het midden, 2 vellen verticaal over de bakvorm en 2 vellen diagonaal in de bakvorm.
  3. Smeer al deze vellen licht in met zonnebloemolie.
  4. Leg de geplukte kip op het filodeeg.
  5. Doe hier de saus bovenop.
  6. Doe daar bovenop weer de amandelen.
  7. Verwarm de oven voor op een boven- en onderwarmte van 180 graden.
  8. Vouw het filodeeg dicht en druk het deeg aan de zijkanten goed aan.
  9. Smeer het filodeeg aan de bovenkant nogmaals in met zonnebloemolie.
  10. Bak de bastilla in 45 minuten gaar.
  11. Laat de bastilla na het bakken goed afkoelen en decoreer eventueel met poedersuiker en/of kaneel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte bastilla aan ons zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke bastilla gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de bestilla te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany