Ken je bastilla (ook wel bestilla genoemd) al? Dit is een Marrokaanse, hartig gevulde taart die wordt gemaakt van warqadeeg, een deeg dat nog dunner is dan filodeeg (wat je waarschijnlijk wel kent van loempia’s). Bastilla kun je helemaal naar wens vullen met bijvoorbeeld rundvlees, kippenvlees of gegrilde groenten. Heerlijk voor bijvoorbeeld de iftar tijdens Ramadan. Lees snel verder voor ons bestilla recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 50 milliliter zonnebloemolie;
- 125 gram ongezouten amandelen, zonder vel;
- 1 theelepel kristalsuiker;
- 2 theelepels kaneel;
- 2 eetlepels honing;
- Ronde bakvorm met een diameter van 30 centimeter.
Overige benodigdheden:
- 2 teentjes knoflook;
- Bosje peterselie;
- 4 eieren, maat M;
- 3 draadjes saffraan;
- 2 kaneelstokjes;
- 1 rol filodeeg, uit de Turkse supermarkt;
- Een hele kip;
- 1 kilo uien;
- 25 ML olijfolie;
- 1 theelepel kurkuma;
- Kwart theelepel ras el hanout;
- Theelepel zout;
- Theelepel zwarte peper;
- 1 theelepel gember.