• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Halloween appel pasteitjes recept

Ben je dol op bakken met appel? Dan is dit recept echt wat voor jou! Met een klein beetje moeite kun je deze heerlijke appel pasteitjes maken. Het is bijna Halloween en voor dit feest kun je deze lekkere pasteitjes heel eenvoudig een griezelige touche geven. Perfect voor als er (onverwacht) visite langskomt of wanneer je een Halloweenfeestje gaat geven. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze leuke Halloween appel pasteitjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Niet fan van appel? Gebruik dan een andere vulling!

Ben je niet zo fan van appel? Dan kun je deze pasteitjes ook heel goed met wat anders vullen. Gebruik bijvoorbeeld een hartige vulling zoals gehakt en groenten, of ander fruit zoals pruimen, peren of rabarbercompote. 

Je kan zelfs de bekleding weglaten. Doe in plaats van de oogjes bijvoorbeeld wat rozijnen of suiker op en je hebt al een heel ander pasteitje. Het is dus maar net wat je zelf wilt!

± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen

Ben je dol op bakken met appel? Dan is dit recept echt wat voor jou! Met een klein beetje moeite kun je deze heerlijke appel pasteitjes maken. Het is bijna Halloween en voor dit feest kun je deze lekkere pasteitjes heel eenvoudig een griezelige touche geven. Perfect voor als er (onverwacht) visite langskomt of wanneer je een Halloweenfeestje gaat geven. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf deze leuke Halloween appel pasteitjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Niet fan van appel? Gebruik dan een andere vulling!

Ben je niet zo fan van appel? Dan kun je deze pasteitjes ook heel goed met wat anders vullen. Gebruik bijvoorbeeld een hartige vulling zoals gehakt en groenten, of ander fruit zoals pruimen, peren of rabarbercompote. 

Je kan zelfs de bekleding weglaten. Doe in plaats van de oogjes bijvoorbeeld wat rozijnen of suiker op en je hebt al een heel ander pasteitje. Het is dus maar net wat je zelf wilt!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 2 stuks steranijs;
  • 2 eetlepels suiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • Kwastje;
  • Gekartelde uitsteker 12 centimeter als doorsnede;
  • Ronde uitsteker 3 tot 4 centimeter als doorsnede.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram appels;
  • 125 milliliter sinaasappelsap;
  • 5 grote kersen;
  • 1 losgeklopt ei;
  • 2 pakjes hartige taartdeeg Koopmans uit de diepvries;
  • 10 aluminiumbakjes van 12 centimeter;
  • Witte eetbare verf.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Steranijs Gemalen 100g**
Normale prijs € 7,18 Speciale prijs € 4,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Kwast Hittebestendig (150°C) Nylon Haren 2,5cm (20cm)
€ 4,59
+
BrandNewCake Uitstekers Rond Gekarteld 12-delig
€ 15,49
+

Recept

Het maken van de compote:

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appel in blokjes. 
  3. Doe alle ingrediënten in een pan en voeg er een theelepel water aan toe.
  4. Zet het vuur laag als het aan het koken is.
  5. Laat het dan nog 20 tot 30 minuten pruttelen.
  6. Kijk tussendoor of de appels al goed zijn.
  7. Laat het afkoelen.

Tip! Kook de appels niet te lang, anders wordt het appelmoes.

Het maken van de Halloween appel pasteitjes:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Pak de aluminiumbakjes en laat in elk bakje een plakje hartige taartdeeg ontdooien.
  3. Duw na 10 minuten de plakjes passend in het bakje.
  4. Snijd de 4 overhangende hoekjes er af.
  5. Leg dit deeg even apart.
  6. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  7. Bak de deegbakjes af in ongeveer 10 tot 15 minuten.
  8. Laat daarna de bakjes afkoelen.
  9. Vul de bakjes met de appelcompote.
  10. Leg de 10 overige plakken bevroren deeg op een werkblad en steek ze uit met de kartel uitsteker.
  11. Leg deze plakjes bovenop de compote.
  12. Smeer het deeg lichtjes in met het opgeklopte ei.
  13. Pak de kersen en snijd ze doormidden.
  14. Leg op elke plak een doorgesneden kers en zorg ervoor dat de bolle kant naar boven ligt.
  15. Rol het overige deeg uit.
  16. Steek 5 rondjes uit met de kleine ronde uitsteker. 
  17. Snijd deze doormidden met een mesje.
  18. Snijd er aan de zijkant een sneetje in.
    Tip! Dit wordt je ooglid. 
  19. Plak de halve rondjes bovenop de kers en druk het zachtjes aan.
  20. Bestrijk ook het oog met het opgeklopte ei.
  21. Bak de pasteitjes af in 15 minuten.
  22. Pak de witte eetbare verf als de pasteitjes volledig zijn afgekoeld.
  23. Kleur met de verf aan de onderkant van de kers een lijntje.
  24. Maak in het midden van de kers ook een pupil.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Halloween appel pasteitjes ook met ons!

Heb jij met dit recept de Halloween appel pasteitjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany