- Rol 700 gram bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter.
- Steek zoveel mogelijk cirkels uit het bladerdeeg met een steker van Ø7cm.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak het bakpapier licht vochtig.
- Leg de helft van de cirkels op het bakpapier en smeer de bovenkant met een kwastje licht in met water.
- Haal met een steker van 5 cm het midden uit de andere helft van de plakken.
- Leg de bovenstaande ringen op de ringen van 7 centimeter.
- Klop het ei los en besmeer de bladerdeeg-ringen met het ei.
- Laat de ringen rusten voor ongeveer 1 uur.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg nogmaals met het los geklopte ei.
- Bak de pasteibakjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verlaag de temperatuur van de oven na 20 minuten op 150 °C en bak ze nogmaals voor 12 minuten.
- Haal met een scherp mes de binnenwand van de bakjes voorzichtig weg.
- Zet de bakjes vervolgens weer voor 15 minuten terug in de oven.
- Bewaar de pasteibakjes in een afgesloten trommel tot gebruik.
Vul de pasteibakjes met kippenragout, spinazieragout, garnalenragout of wat je ook maar lekker vindt!
Eet smakelijk, dat wordt genieten!
Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)