• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zelf pasteibakjes recept

Pasteibakjes zijn ronde, warme en hartige bladerdeeg-gebakjes. Traditioneel worden pasteibakjes gevuld met kippenragout. Een pasteibakje met vulling kan als amuse geserveerd worden, maar ook als tussengerecht of soms zelfs als hoofdgerecht met bijvoorbeeld friet en brood. Je kunt pasteibakjes ook kant en klaar kopen in de supermarkt, maar die zijn natuurlijk nooit zo lekker als zelfgemaakte. Je hebt trouwens maar 2 ingrediënten nodig, hoe makkelijk is dat?!

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen

Pasteibakjes zijn ronde, warme en hartige bladerdeeg-gebakjes. Traditioneel worden pasteibakjes gevuld met kippenragout. Een pasteibakje met vulling kan als amuse geserveerd worden, maar ook als tussengerecht of soms zelfs als hoofdgerecht met bijvoorbeeld friet en brood. Je kunt pasteibakjes ook kant en klaar kopen in de supermarkt, maar die zijn natuurlijk nooit zo lekker als zelfgemaakte. Je hebt trouwens maar 2 ingrediënten nodig, hoe makkelijk is dat?!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Uitsteek cirkels Ø5 centimeter;
  • Uitsteek cirkels Ø7 centimeter. 

Overige benodigdheden:

  • Bladerdeeg;
  • 1 ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø5cm
€ 3,59
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø7cm
€ 3,59
+

Recept


  1. Rol 700 gram bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter.
  2. Steek zoveel mogelijk cirkels uit het bladerdeeg met een steker van Ø7cm.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak het bakpapier licht vochtig.
  4. Leg de helft van de cirkels op het bakpapier en smeer de bovenkant met een kwastje licht in met water.
  5. Haal met een steker van 5 cm het midden uit de andere helft van de plakken.
  6. Leg de bovenstaande ringen op de ringen van 7 centimeter.
  7. Klop het ei los en besmeer de bladerdeeg-ringen met het ei.
  8. Laat de ringen rusten voor ongeveer 1 uur.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Bestrijk de randen van het bladerdeeg nogmaals met het los geklopte ei.
  11. Bak de pasteibakjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  12. Verlaag de temperatuur van de oven na 20 minuten op 150 °C en bak ze nogmaals voor 12 minuten.
  13. Haal met een scherp mes de binnenwand van de bakjes voorzichtig weg.
  14. Zet de bakjes vervolgens weer voor 15 minuten terug in de oven.
  15. Bewaar de pasteibakjes in een afgesloten trommel tot gebruik.

Vul de pasteibakjes met kippenragout, spinazieragout, garnalenragout of wat je ook maar lekker vindt!

Eet smakelijk, dat wordt genieten!

Auteur: Cees Holtkamp (recept afkomstig uit het boek ‘De Banketbakker’)

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte pasteibakjes aan ons zien!

Heb jij met dit recept zelf pasteibakjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Flag of Germany