Het regent gouden medailles op de televisie. Spannend genoeg om met een bordje op schoot te eten dus. Ooit heb ik kooklessen gevolgd bij een Turkse dame en sinds die tijd is Lahmacun, Turkse pizza dus, een favoriet gerecht bij ons thuis. Ideaal voor-de-buis-eten, want je hebt er geen bestek bij nodig. De truc is om wat sla, tomaat en feta in het midden te leggen en de turkse pizza dan op te rollen. Zo is de Turkse pizza ook nog een beetje gezond, wel zo fijn als je naar al die fitte lijven zit te kijken. Ik bak altijd het dubbele recept en vries de rest dan in, dat is handig voor drukke weken. Maar de eerste lading eten we vers uit de oven, heen en weer wiegend op het ritme van Ireen, Jorien, Sjinkie, Sven en de rest. Hup Holland, wij zitten er klaar voor!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram pizza-mix (Molen de Hoop);
- 10 gram droge gist;
- Plasticfolie;
- Bloem om te bestuiven;
- Deegroller;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- Ongeveer 280 milliliter water.
- 500 gram mager rundergehakt;
- 1 blik tomaten, uitgelekt;
- 2 tl kruidenbouillonpoeder;
- 1 bosje platte peterselie;
- 1 dessertlepel paprikapuree (Turkse winkel).
- IJsbergsla in heel dunne reepjes;
- Verkruimelde fetakaas;
- Reepjes paprika;
- Tomaat in kleine stukjes.