Er zijn wel honderd redenen om een beetje te matigen, maar wat ons betreft ook minimaal 101 om dat lekker niet te doen. Als je deze Angel Food Cake bakt, zeg je gewoon dat deze taart zo licht is dat zelfs engeltjes er lekker van kunnen snoepen en dan alsnog vederlicht opstijgen. Er gaat in elk geval geen boter in het luchtige beslag, dat scheelt alweer. Je bakt de Angel Food Cake in een speciale aluminium vorm met een open pilaar in het midden, dan komt ‘ie mooi hoog op. Je kunt ‘m garneren met rood fruit en slagroom, maar de cake is zo ook al lekker. Snijd ‘m wel een beetje geweldloos aan met een kartelmes, want je wilt zo’n mooi luchtig baksel natuurlijk niet in elkaar duwen. Lees snel verder voor ons angel food cake recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram patentbloem;
- 200 gram fijne kristalsuiker;
- 1,5 theelepel wijnsteenpoeder;
- Poedersuiker;
- Wilton Angel Food Cake bakvorm 25x10cm;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 12 eiwitten, op kamertemperatuur;
- Een kwart theelepel zout;
- Rasp van 1 citroen;
- Rood fruit, naar keuze.