• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tres leches cake recept

Drie soorten melk in 1 cake, is dat niet een beetje overdreven? Wacht maar tot je deze tres leches (drie melken cake, letterlijk vertaald) hebt gemaakt, dan ben je vast om. Even kort door de bocht: je bakt een cake, prikt er gaatjes in en schenkt er dan een mengsel van koffiemelk, gecondenseerde melk en volle melk over. Wordt dat geen kleffe bende? Nee, valt reuze mee want die cake zuigt echt heel veel van die drie soorten melken op. Bovenop de cake gaat een toef crème chantilly op basis van slagroom. Hiervan kun je mooie toeven spuiten, die luchtig zijn en toch goed blijven staan. Garneren met wat rood fruit is niet alleen leuk om te zien, maar voegt ook wat frisheid toe aan al die melksmaken. Lees snel verder voor ons tres leches cake recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 8 uur wachttijd 8 personen 5/5 (1 waardering)
Drie soorten melk in 1 cake, is dat niet een beetje overdreven? Wacht maar tot je deze tres leches (drie melken cake, letterlijk vertaald) hebt gemaakt, dan ben je vast om. Even kort door de bocht: je bakt een cake, prikt er gaatjes in en schenkt er dan een mengsel van koffiemelk, gecondenseerde melk en volle melk over. Wordt dat geen kleffe bende? Nee, valt reuze mee want die cake zuigt echt heel veel van die drie soorten melken op. Bovenop de cake gaat een toef crème chantilly op basis van slagroom. Hiervan kun je mooie toeven spuiten, die luchtig zijn en toch goed blijven staan. Garneren met wat rood fruit is niet alleen leuk om te zien, maar voegt ook wat frisheid toe aan al die melksmaken. Lees snel verder voor ons tres leches cake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 180 gram Koopmans Prof. Cakemeel (cakemix);
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 150 gram kristalsuiker;
  • 10 gram vanille bourbon pasta;
  • 300 milliliter gecondenseerde melk;
  • 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 150 milliliter slagroom;
  • Taartpan PME Vierkant 20x20x10 cm;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Bloem #2D.

Overige benodigdheden:

  • Snufje zout;
  • 100 gram ongezouten roomboter;
  • 4 eieren, maat M;
  • 200 milliliter koffiemelk;
  • 100 milliliter volle melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Koopmans Prof. Cakemeel (cakemix) 5kg
€ 17,29
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Pasta 50g
€ 8,49
+
Nestle Gecondenseerde Melk Gezoet (Condensed) 397gr.
€ 5,38
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Taartpan PME Vierkant 20x20x10cm
€ 19,59
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
€ 1,98
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met de bakspray.
  3. Klop de roomboter en de kristalsuiker tot een romig geheel.
  4. Mix de eieren 1 voor 1 door het boter mengsel heen.
  5. Doe de bakpoeder, bloem, vanille pasta en het zout bij het eimengsel in.
  6. Mix alles in 3 minuten tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag in de taartpan.
  8. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  9. Prik met een vork gaatjes in de cake.
  10. Meng met een garde de koffiemelk, gecondenseerde melk en volle melk door elkaar heen.
  11. Giet het melk mengsel over de cake heen.
  12. Laat de cake 8 uur in de koelkast staan.
  13. Mix de Crème Chantilly-mix met de slagroom stijf.
  14. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  15. Doe de crème in de spuitzak.
  16. Snijd de cake in stukjes.
  17. Spuit de crème op de cake en garneer eventueel met aardbei.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de tres leches cake het beste bewaren?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een stukje cake overblijft en dat is helemaal niet erg, want je kunt deze cake prima een aantal dagen bewaren. We raden je dan wel aan om de topping er pas voor het serveren erop te doen. Je kunt de cake het beste afdekken met plasticfolie of aluminiumfolie en op deze manier in de koelkast bewaren. Als je dat doet, blijft de lekkernij 3 à 4 dagen goed.

Bekijk ook eens onze andere cake recepten!

Kan jij geen genoeg krijgen van bakken en ben je telkens weer op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens onze blog, want daarop hebben wij ruim 300 cake recepten verzameld. Je vindt er naast standaard cake recepten ook recepten voor het maken van brownies, tulband cakes, cupcakes en nog veel meer! Dit recept voor een monchou cake en dit recept voor een sheet cake zijn zeker het proberen waard. Bekijk al onze cake recepten hier!

Deel jouw tres leches cake met ons!

Heb jij met dit recept een tres leches cake gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de cake is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany