• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kersencake recept

Kersen zijn weer bij iedere groenteboer volop verkrijgbaar. Wij zijn gek op deze vruchten, want doordat ze zo lekker zoet zijn kun je er heel goed mee bakken. Zo hebben wij ermee deze verrukkelijke kersencake gemaakt. Na het bakken, hebben we de cake ingesmeerd met een lekkere mascarpone room. Door de room is de cake iets minder standaard, waardoor je hem ook perfect als traktatie op een verjaardag kan serveren. Lees snel verder voor ons kersencake recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Kersen zijn weer bij iedere groenteboer volop verkrijgbaar. Wij zijn gek op deze vruchten, want doordat ze zo lekker zoet zijn kun je er heel goed mee bakken. Zo hebben wij ermee deze verrukkelijke kersencake gemaakt. Na het bakken, hebben we de cake ingesmeerd met een lekkere mascarpone room. Door de room is de cake iets minder standaard, waardoor je hem ook perfect als traktatie op een verjaardag kan serveren. Lees snel verder voor ons kersencake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 700 gram Aarts Morellen (zure kersen);
  • 200 gram fijne kristalsuiker;
  • 16 gram vanillesuiker;
  • 6 gram Brand New Cake Bakpoeder;
  • 200 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
  • 100 milliliter slagroom;
  • Patisse Cakevorm 25cm;
  • Brand New Cake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 18 verse kersen;
  • 200 gram ongezouten roomboter;
  • 4 eieren, maat M;
  • Snufje zout;
  • 250 gram mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Aarts Morellen 700g
€ 4,39
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Patisse Cakevorm 25cm
€ 6,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de kersencake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Meng de tarwebloem, zout en bakpoeder door elkaar heen in een kom.
  3. Laat de morellen uitlekken in een vergiet.
  4. Mix in een andere kom de boter, kristalsuiker en 8 gram vanillesuiker tot een egaal mengsel.
  5. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende ei toevoegt.
  6. Mix de bloem in delen door het beslag heen.
  7. Spatel als laatste de morellen door het beslag heen.
  8. Spray de cakevorm in met de bakspray.
  9. Verdeel het beslag over de cakevorm.
  10. Bak de cake in 50 à 60 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  11. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm afkoelen.
  12. Stort daarna de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het garneren van de kersencake:

  1. Doe de slagroom, mascarpone en 8 gram vanillesuiker in een kom.
  2. Klop de ingrediënten op hoge snelheid stijf.
  3. Verdeel de mascarpone room over de afgekoelde cake heen.
  4. Zet de verse kersen recht op de cake.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de kersencake het beste bewaren?

Wil je de cake een aantal dagen van tevoren maken of krijg je de lekkernij niet in 1 keer op? Dan is het handig om te weten hoe je dit gebak het beste kunt bewaren. Je kunt de cake zonder topping circa 5 dagen bewaren. Daarbij is het wel belangrijk dat de cake luchtdicht is verpakt en wordt bewaard op een koele plek, maar buiten de koelkast. Krijg je de lekkernij niet binnen 5 dagen op? Dan kun je ervoor kiezen om de cake in te vriezen. In de vriezer blijft de cake maar liefst 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere cake recepten!

Een plakje cake bij een kopje koffie of thee is altijd een goed idee en het is nog lekkerder als deze homemade is. Vind jij het net als wij leuk om zelf cake te bakken? Bekijk dan eens onze blog voor inspiratie, want daarop hebben wij ruim 300 cake recepten verzameld. Je vindt er onder andere een recept voor een monchou cake en een recept voor een frisse sinaasappelcake. Ben je dol op chocolade? Probeer dan eens dit chocoladecake recept of dit recept voor een arretjescakeBekijk al onze cake recepten hier!

Deel jouw kersencake met ons!

Ga je zelf met dit recept een kersencake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Maak een foto van de lekkernij en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany