• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mango taart recept

Wanneer het buiten warm is, hebben we vaak zin in lekkere frisse taarten. Deze mango taart is zo’n frisse taart, want door de mango is het gebak lekker fris en zoet. Voor het maken van deze taart heb je niet eens een oven nodig. Dat is super fijn als je geen oven bij de hand hebt of wanneer je op een warme zomerdag de oven niet aan wilt zetten. Wil je weten hoe je zelf dit heerlijke gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons mango taart recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen
Wanneer het buiten warm is, hebben we vaak zin in lekkere frisse taarten. Deze mango taart is zo’n frisse taart, want door de mango is het gebak lekker fris en zoet. Voor het maken van deze taart heb je niet eens een oven nodig. Dat is super fijn als je geen oven bij de hand hebt of wanneer je op een warme zomerdag de oven niet aan wilt zetten. Wil je weten hoe je zelf dit heerlijke gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons mango taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Kruimelbodem-mix (Digestive Crumbs);
  • 250 milliliter Houdbare Slagroom Melkan;
  • 6 blaadjes Dr. Oetker Bladgelatine;
  • 50 gram Witte Basterdsuiker;
  • 100 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm;
  • Patisse Bakpapier;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 180 gram ongezouten roomboter;
  • 500 gram magere mango kwark;
  • 2 mango’s.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
BrandNewCake Kruimelbodemmix (Digestive Crumbs) 400g
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,39
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm
€ 17,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+

Recept

  1. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje.
  2. Meng de gesmolten boter door de Kruimelbodem-mix heen.
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  4. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk ze met de bolle kant van een eetlepel tegen de bodem aan.
  5. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een ruime kom met koud water.
  6. Klop de slagroom met de basterdsuiker tot een lobbig mengsel.
  7. Schil de mango’s en snijd ze in kleine blokjes.
  8. Pureer de mango en doe de gepureerde mango in een pannetje.
  9. Lek de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de gepureerde mango in het pannetje.
  10. Warm het goedje al roerend op.
  11. Blijf roeren, totdat de gelatineblaadjes volledig zijn gesmolten.
  12. Haal de pan van het vuur af.
  13. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  14. Meng de kwark, slagroom en de helft van de gepureerde mango door de gesmolten chocolade heen.
  15. Giet het beslag in de springvorm.
  16. Doe de overige mango in de spuitzak.
  17. Knip het uiteinde van de spuitzak af en spuit de mango als een swirl op het beslag.
  18. Trek met een satéprikker lijntjes door het beslag voor een marmer effect.
  19. Laat de mango taart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de mango taart het best bewaren?

Komt de taart niet in 1 keer op? Dan is dat helemaal niet erg! Dit gebak kun je namelijk prima een aantal dagen bewaren. Dat is onder andere erg handig als je de taart al een dag voordat je visite krijgt wilt maken. Je kunt de taart het beste in een taartdoos zetten en de doos in de koelkast zetten. Als je dat doet, blijft het gebak circa 3 dagen goed. Krijg je de taart niet binnen 3 dagen op? Dan kun je ‘m ook luchtdicht verpakt invriezen. In de vriezer blijft het gebak tot 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere taart recepten!

Ben jij gek op taart en wil jij naast dit gebak nog meer lekkere taarten maken? Neem dan eens een kijkje op onze blog, want daarop hebben wij inmiddels ruim 500 taart recepten verzameld. Je vindt er recepten voor heerlijke cheesecakes, maar ook recepten voor lekkere slagroomtaarten. Dit recept voor een hazelnoot schuimtaart en dit recept voor een salted caramel taart zijn ook echt eens het proberen waard. Bekijk al onze taart recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte mango taart aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept een mango taart te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany