• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Abrikozenvlaai recept

Tijdens een verjaardag mag gebak bij de koffie of thee natuurlijk niet ontbreken. We zien vaak slagroomtaarten en/of appeltaarten op tafel komen, maar een lekkere vlaai wordt nog wel eens vergeten. Daardoor is het juist zo leuk om eens een lekkere vlaai te maken en die aan je gasten te serveren. In onderstaand recept leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf een vlaai kunt maken. Je zult zien dat het helemaal niet lastig is om dit gebak te maken. Reden genoeg dus om dat eens te gaan doen. Lees snel verder voor ons abrikozenvlaai recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen
Tijdens een verjaardag mag gebak bij de koffie of thee natuurlijk niet ontbreken. We zien vaak slagroomtaarten en/of appeltaarten op tafel komen, maar een lekkere vlaai wordt nog wel eens vergeten. Daardoor is het juist zo leuk om eens een lekkere vlaai te maken en die aan je gasten te serveren. In onderstaand recept leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf een vlaai kunt maken. Je zult zien dat het helemaal niet lastig is om dit gebak te maken. Reden genoeg dus om dat eens te gaan doen. Lees snel verder voor ons abrikozenvlaai recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram patentbloem;
  • 30 gram kristalsuiker;
  • 6 gram droge gist;
  • 200 gram Brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 100 gram PME Chocoladekrullen Wit;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Bakpapier;
  • Brand New Cake Bakbonen;
  • Patisse Quichevorm Geperforeerd (losse bodem) Ø24cm.

Overige benodigdheden:

  • 80 milliliter volle melk;
  • 20 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Snufje zout;
  • 1 eidooier, maat M;
  • 500 milliliter water;
  • 200 gram abrikozenschijfjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
Normale prijs € 8,99 Speciale prijs € 7,65
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
Normale prijs € 4,79 Speciale prijs € 4,07
+
Amandelschaafsel 100g
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+
Patisse Quichevorm Geperforeerd (losse bodem) Ø24cm
€ 13,00
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het maken van de bodem:

  1. Meng de patentbloem, kristalsuiker, zout, ongezouten roomboter en de eidooier door elkaar heen.
  2. Warm de melk lauwwarm op in de magnetron.
  3. Roer de gist door de lauwwarme melk heen.
  4. Doe het gistmengsel bij het bloemmengsel in.
  5. Kneed de ingrediënten in 10 minuten door elkaar heen, totdat je een mooie deegbal hebt.
  6. Laat het deeg 30 minuten op een warme plek rijzen.

Het bakken van de vlaaibodem:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Rol op een vel bakpapier het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
    Tip! Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is, zodat je de hele vlaaivorm ermee kan bekleden.
  3. Spray de vlaaivorm in met de bakspray.
  4. Bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
  5. Leg een vel bakpapier op het deeg en verdeel de bakbonen hier overheen.
  6. Bak de bodem in 25 minuten gaar.
  7. Laat de bodem na het bakken volledig afkoelen.

Het afwerken van de abrikozenvlaai:

  1. Meng met een garde de Banketbakkersroom-mix en het water door elkaar heen.
  2. Verdeel de room over de vlaaibodem.
  3. Snijd de abrikozen in plakjes en verdeel de plakjes over de taart.
  4. Garneer de abrikozenvlaai met het amandelschaafsel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de abrikozenvlaai het beste bewaren?

Blijven er wat vlaaipunten over? Dan is het natuurlijk fijn om te weten hoe je deze het beste kunt bewaren. Bewaar de vlaai in een taartdoos en zet de doos afgesloten in de koelkast. Als je dat doet, kun je de taart tot wel 3 dagen bewaren. Krijg jij de vlaai niet binnen 3 dagen op? Dan kun je ervoor kiezen om de vlaai in te vriezen. In de vriezer blijft het gebak maar liefst 3 maanden goed.

Bekijk ook eens onze andere vlaai recepten!

Viel deze abrikozenvlaai goed bij jou en jouw gasten in de smaak en ben je benieuwd wat voor een soort vlaaien je nog meer kunt maken? Bekijk dan eens onze blog, want daar hebben we nog een aantal vlaai recepten verzameld. Bekijk dit recept voor een aardbeienvlaai maar eens! Ook deze zoete rijstevlaai en deze verrukkelijke linzenvlaai doen het altijd erg goed bij een kopje koffie of thee. Bekijk al onze vlaai recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte abrikozenvlaai aan ons zien!

Heb jij met dit recept een abrikozenvlaai gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de vlaai is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany