In onze vakantieplanning ontbreekt eigenlijk nooit een bezoek aan Limburg. Niet alleen vanwege het
glooiende landschap, de schattige dorpjes en de aardige mensen maar ook vanwege de culinaire
beleving. Limburgers zijn enthousiast bourgondisch, daar houden we van. En omdat vlaai nergens zo
lekker smaakt als daar, mag je lekker elke dag een stuk! Omdat je natuurlijk niet altijd op vakantie bent kan je thuis natuurlijk ook aan de bak met een lekkere vlaai. De kruimels maak je apart, die zijn zoeter dan de bodem. We vulden deze vlaai met pudding, maar wat let je om dat aan te vullen met fruit? Vakantiestemming op een gebaksschoteltje, zo makkelijk kan het zijn. Lees snel verder voor ons kruimelvlaai recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 275 gram patentbloem;
- 175 gram kristalsuiker;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 40 gram maïzena;
- 1 theelepel vanille extract;
- Patisse Quichevorm (losse bodem) Ø24cm;
- Bakpapier;
- Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 ei, maat M;
- Snufje keukenzout;
- 500 milliliter volle melk;
- 2 eidooiers, maat M.