• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rijstevlaai recept

Wanneer er iemand jarig is moet dat natuurlijk worden gevierd met taart. Op verjaardagen komen we vaak appeltaarten en/of slagroomtaarten tegen, maar ook een vlaai doet het altijd erg goed. En zeg nou eerlijk: een zelfgebakken vlaai is toch het allerlekkerst?! Met dit recept kun je zelf een heerlijke rijstevlaai maken. Deze rijstevlaai is lekker zoet en daardoor het perfecte gebakje bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons rijstevlaai recept en ga aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Wanneer er iemand jarig is moet dat natuurlijk worden gevierd met taart. Op verjaardagen komen we vaak appeltaarten en/of slagroomtaarten tegen, maar ook een vlaai doet het altijd erg goed. En zeg nou eerlijk: een zelfgebakken vlaai is toch het allerlekkerst?! Met dit recept kun je zelf een heerlijke rijstevlaai maken. Deze rijstevlaai is lekker zoet en daardoor het perfecte gebakje bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons rijstevlaai recept en ga aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram + 1 eetlepel kristalsuiker;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 200 gram patentbloem;
  • 5 gram gedroogde gist;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 2 zakjes Klop-Fix;
  • 2 zakjes vanillesuiker;
  • 40 gram PME Chocoladekrullen Puur;
  • Vlaaipan 24 centimeter;
  • Bakspray;
  • Plasticfolie;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #6B.

Overige benodigdheden:

  • 615 milliliter volle melk;
  • 100 gram dessertrijst;
  • Snuf zout;
  • 3 eieren, maat M;
  • 35 gram ongezouten roomboter;
  • Steelpannetje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
PME Chocoladekrullen Puur 85 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #6B
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem, gist, zout en een eetlepel suiker door elkaar heen.
  2. Kneed de boter, 1 ei en 65 milliliter melk door het bloem mengsel heen.
  3. Kneed het geheel door, totdat je een samenhangend deeg hebt.
  4. Dek het deeg af met plasticfolie.
  5. Laat het deeg zodoende 1 uur rijzen.

Het maken van de vulling:

  1. Doe 550 milliliter melk, het vanille extract en de rijst in een pannetje.
  2. Breng dit op een laag vuur aan de kook.
  3. Roer het goedje in de pan regelmatig door.
  4. Laat het goedje doorkoken, totdat de rijst gaar is en de melk niet meer waterig.
  5. Laat de rijst in de koeling afkoelen.

Het maken van de rijstevlaai:

  1. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  2. Rol het deeg uit tot een ronde vorm van circa 30 centimeter.
  3. Spray de vlaaivorm in met de bakspray.
  4. Leg het deeg over de vlaaivorm en druk het zachtjes tegen de binnenkant aan.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Rol met de deegroller over de rand, zodat het overtollige deeg eraf valt.
  7. Leg een schone theedoek over de springvorm heen en laat het deeg zodoende 15 minuten narijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  9. Meng de 2 eieren en de kristalsuiker door de afgekoelde rijst heen.
  10. Giet de vulling bovenop de bodem.
  11. Bak de rijstevlaai in 30 minuten gaar, in het midden van de oven.
  12. Laat de vlaai 5 minuten in de vorm afkoelen.
  13. Zet de vlaai daarna op een rooster en laat het gebak volledig afkoelen.

Het garneren van de rijstevlaai:

  1. Klop de slagroom met de Klop-Fix en vanillesuiker stijf.
  2. Smeer een laagje slagroom over de vlaai heen.
  3. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Doe de slagroom in de spuitzak.
  5. Spuit toefjes slagroom langs de rand van de vlaai.
  6. Vul het midden van de vlaai op met chocoladekrullen en strooi wat krullen op de toefjes slagroom.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere taart recepten!

Vind jij het leuk om taarten te bakken? Bekijk dan vooral eens de andere taart recepten op onze blog. Daar vind je namelijk een heleboel recepten waarmee je verschillende taarten en gebakjes kunt maken. Je vindt er onder andere recepten voor het maken van een lekkere frisse lemon curd cheesecake en een heerlijke fruitige fraisier. Onze recepten voor een Oreo cheesecake en hazelnoot schuimtaart zijn trouwens ook echt het proberen waard. Bekijk al onze taart recepten hier!

Deel jouw rijstevlaai met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere rijstevlaai gemaakt? Dan vinden wij het heel erg leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany