• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vlaai recept

Ben jij binnenkort jarig en wil je jouw gasten verrassen met een lekkere taart? Maak dan eens met ons recept een verrukkelijke vlaai. Uiteraard kun je een vlaai bij de bakker of in de supermarkt halen, maar een zelfgemaakte variant is veel lekkerder. Bovendien is het niet eens zo moeilijk om zelf dit gebak te maken, dus redenen genoeg om dat eens te doen. Wij hebben ervoor gekozen om de vlaai te vullen met banketbakkersroom en kersen. Uiteraard kun je met de vulling lekker variëren en zodoende het gebak helemaal naar jouw wens maken. Lees snel verder voor ons vlaai recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen 4/5 (1 waardering)
Ben jij binnenkort jarig en wil je jouw gasten verrassen met een lekkere taart? Maak dan eens met ons recept een verrukkelijke vlaai. Uiteraard kun je een vlaai bij de bakker of in de supermarkt halen, maar een zelfgemaakte variant is veel lekkerder. Bovendien is het niet eens zo moeilijk om zelf dit gebak te maken, dus redenen genoeg om dat eens te doen. Wij hebben ervoor gekozen om de vlaai te vullen met banketbakkersroom en kersen. Uiteraard kun je met de vulling lekker variëren en zodoende het gebak helemaal naar jouw wens maken. Lees snel verder voor ons vlaai recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Molen de Hoop Vlaaiendeegmix;
  • 100 gram Brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
  • 500 gram Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Kersen;
  • 14 gram Dr. Oetker gist;
  • Patisse Vlaairuitenroller kunststof 10cm;
  • Vlaaipan/Quichepan Losse Bodem Blauwstaal 26cm;
  • Brand New Cake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 150 milliliter koud water;
  • 250 milliliter water;
  • 1 losgeklopt ei, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Vlaairuitenroller kunststof 10cm
€ 5,99
+
Molen de Hoop Vlaai en Taartfruit Kersen 500 gr.
€ 6,29
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 400g
€ 4,79
+
Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500gr
Normale prijs € 5,38 Speciale prijs € 4,58
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het inbakken van de nieuwe vlaaipan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Spoel de vlaaipan af met warm water.
  3. Zet de vlaaipan 20 minuten in de oven.
  4. Vet de vorm lichtjes in met plantaardige olie en zet de vorm daarna 1 uur in de oven.

Het voorbereiden van de vlaai:

  1. Kneed de Vlaaiendeegmix, 150 milliliter koud water en het gist tot een soepel deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol.
  3. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  4. Mix in 3 minuten op hoge snelheid de Banketbakkersroom-mix en 250 milliliter water door elkaar heen.
  5. Zet de room tot verder gebruik in de koeling.

Het maken van de vlaai:

  1. Steek het deeg in 2 gelijke delen.
  2. Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
  3. Rol 1 deel deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.
  4. Spray de vlaaipan in met bakspray.
  5. Leg het uitgerolde deeg losjes over de vlaaipan heen.
  6. Rol met de deegroller over de rand, zodat het overtollige deeg eraf valt.
  7. Verdeel de banketbakkersroom gelijkmatig over de bodem.
  8. Verdeel de kersen weer op de room.
  9. Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
  10. Rol het tweede deel deeg rechthoekig uit tot een dikte van 3 millimeter.
    Tip! Zorg ervoor dat het deeg ongeveer 20 bij 30 centimeter is.
  11. Dip de vlaairoller in een zakje bloem en klop de overtollige bloem eraf.
  12. Rol met de vlaairoller over het deeg heen en druk hem er goed door.
    Tip! Ga met de roller centimeter voor centimeter naar voren en naar achteren.
    Tip! Let op dat je wel over hetzelfde stukje rolt, anders krijg je geen mooi patroon.
  13. Leg het raster met de onderkant van het deeg tegen de onderkant van de vlaaipan aan.
  14. Leg het deeg nu voorzichtig over de kersen en trek hierbij langzaam het raster open.
  15. Duw het deeg zachtjes aan langs de rand en rol het overtollige deeg eraf met de deegroller.

Het bakken van de vlaai:

  1. Laat het rasterdeeg 25 minuten rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  3. Bestrijk het raster met losgeklopt ei.
  4. Bak de vlaai in 17 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  5. Haal de vlaai uit de vorm en laat het gebak afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte vlaai zien!

Ga je zelf met dit recept een vlaai maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Maak een foto van jouw lekkernij en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany