• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mango-yoghurtvlaai recept

Het gaat echt gebeuren: de lente komt eraan! Tijd voor een fris baksel, met vers fruit. Bijvoorbeeld een aardbeien bavarois, kwarktaart met bosbessen of een mango-yoghurtvlaai. Alleen viel het in de winkel nog een beetje tegen, aardbeien zonder smaak, peperdure bosbessen ... Gelukkig lagen er stapels lekkere, rijpe mango's uit oorden waar de zon altijd schijnt. Om het lenteplaatje compleet te maken, lieten de viooltjes in de tuin hun eerste bloemetjes zien. Voorjaar vraagt om frisse smaken, dus is deze vlaai gevuld met een mengsel van mangopuree en Griekse yoghurt zonder suiker. Echt zo'n baksel waarmee je heerlijk in een hoekje van je terras gaat zitten om je in de eerste zonnestralen op te warmen. Zodra het straks echt zomer wordt, maak je dit baksel ook net zo makkelijk met aardbeien of frambozen. Genieten dus! Ben jij benieuwd naar hoe je deze mango-yoghurtvlaai kunt maken? Lees dan het recept hieronder.

± 1.5 uur bereidingstijd ± 2.5 uur wachttijd 10 personen

Het gaat echt gebeuren: de lente komt eraan! Tijd voor een fris baksel, met vers fruit. Bijvoorbeeld een aardbeien bavarois, kwarktaart met bosbessen of een mango-yoghurtvlaai. Alleen viel het in de winkel nog een beetje tegen, aardbeien zonder smaak, peperdure bosbessen ... Gelukkig lagen er stapels lekkere, rijpe mango's uit oorden waar de zon altijd schijnt. Om het lenteplaatje compleet te maken, lieten de viooltjes in de tuin hun eerste bloemetjes zien. Voorjaar vraagt om frisse smaken, dus is deze vlaai gevuld met een mengsel van mangopuree en Griekse yoghurt zonder suiker. Echt zo'n baksel waarmee je heerlijk in een hoekje van je terras gaat zitten om je in de eerste zonnestralen op te warmen. Zodra het straks echt zomer wordt, maak je dit baksel ook net zo makkelijk met aardbeien of frambozen. Genieten dus! Ben jij benieuwd naar hoe je deze mango-yoghurtvlaai kunt maken? Lees dan het recept hieronder.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram vlaaiendeegmix Molen de Hoop;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • Merg uit een vanillestokje en het stokje zelf;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 45 gram maizena;
  • 5 blaadjes gelatine;
  • 1 zakje Taartina taartgelei;
  • Vlaaienpan +- 28 cm;
  • Deegroller.

    Overige benodigdheden:

  • 500 milliliter melk;
  • 2 eidooiers;
  • 1 a 2 rijpe mango's;
  • 1 beker Griekse yoghurt 10% vet;
  • 250 milliliter sinaasappelsap;
  • Schijfjes mango;
  • Eventueel: Viooltjes. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500gr
Normale prijs € 5,38 Speciale prijs € 4,58
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Rolstok Hout 50cm Ø4,5cm
€ 14,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Dr. Oetker Taartina Helder (taartgelei) 60g (5x12g)
€ 2,99
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Breng voor de banketbakkersroom 450 milliliter melk samen met het vanillemerg en het vanillestokje aan de kook.
  2. Roer de resterende melk samen met de suiker en de eidooiers tot een glad mengsel.
  3. Voeg de maïzena erbij en roer dit opnieuw tot een glad mengsel.
  4. Doe de helft van de hete melk bij het mengsel en roer alles goed door elkaar heen.
  5. Giet nu het mengsel van melk, suiker, eidooiers en maizena in de pan bij de andere helft van de hete melk.
  6. Laat dit op een heel zacht vuurtje even koken tot het mengsel dikker wordt.
  7. Giet na het koken het mengsel op een groot plat bord of op een bakplaatje.
    Tip! Dek het af met huishoudfolie (zo voorkom je een velletje).
  8. Laat het mengsel goed afkoelen.
  9. Kneed de vlaaiendeeg-mix met koud water en het gist volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Maak een bal van het deeg en laat dit een half uur rusten.
  11. Rol na het rusten de bol deeg uit tot een plak deeg die net iets groter is dan de vlaaivorm.
  12. Leg het uitgerolde deeg in de vorm en snijd de randen bij of laat ze een beetje rustiek.
  13. Laat opnieuw het deeg een kwartier rusten.
  14. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.
  15. Roer daarna de banketbakkersroom even goed door en strijk dit over het deeg heen.
  16. Bak in ongeveer 18 minuten de bodem van de vlaai goudbruin en gaar.
  17. Laat dit daarna weer goed afkoelen.

Het maken van de mango vulling

  1. Tijdens het afkoelen van de bodem kun je de mangovulling maken.
  2. Week eerst de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  3. Pureer de mango of mango's met de staafmixer totdat je 250 milliliter gepureerde mango hebt.
  4. Doe een paar eetlepels van de mangopuree in een pannetje en verhit dit.
  5. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze van het vuur af bij de hete mangopuree.
    Let op! Stevig door roeren.
  6. Vul de mangopuree aan met de Griekse yoghurt tot 500 milliliter.
  7. Schenk dit mengsel op de afgekoelde vlaaibodem.
  8. Zet een paar uur in de koelkast.
  9. Voor de gelei roer je een paar eetlepels sinaasappelsap en het zakje Taartina tot een glad papje.
  10. Verhit de rest van de sinaasappelsap in een pannetje en schenk het papje erbij.
  11. Roer dit even goed door en verhit dit tot de gelei indikt.
  12. Laat ook de gelei goed afkoelen.
  13. Leg de mangopartjes op de vlaai en giet de gelei er voorzichtig op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Als je van strak houdt, kun je een gladde spiegellaag op de taart maken maken, persoonlijk vind ik artistiek leuker. Voordat je de vlaai serveert, leg je de viooltjes of suikerbloemetjes op de vlaai. Tijd om heerlijk te genieten van deze mango-yoghurtvlaai.

Heb jij deze mango-yoghurtvlaai zelf gemaakt en ben je trots op het eindresultaat? Deel hem dan in jouw Instagramstorie en tag @baktotaal. Dan zullen wij jouw foto delen in die van ons!



Flag of Germany