Het gaat echt gebeuren: de lente komt eraan! Tijd voor een fris baksel, met vers fruit. Bijvoorbeeld een aardbeien bavarois, kwarktaart met bosbessen of een mango-yoghurtvlaai. Alleen viel het in de winkel nog een beetje tegen, aardbeien zonder smaak, peperdure bosbessen ... Gelukkig lagen er stapels lekkere, rijpe mango's uit oorden waar de zon altijd schijnt. Om het lenteplaatje compleet te maken, lieten de viooltjes in de tuin hun eerste bloemetjes zien. Voorjaar vraagt om frisse smaken, dus is deze vlaai gevuld met een mengsel van mangopuree en Griekse yoghurt zonder suiker. Echt zo'n baksel waarmee je heerlijk in een hoekje van je terras gaat zitten om je in de eerste zonnestralen op te warmen. Zodra het straks echt zomer wordt, maak je dit baksel ook net zo makkelijk met aardbeien of frambozen. Genieten dus! Ben jij benieuwd naar hoe je deze mango-yoghurtvlaai kunt maken? Lees dan het recept hieronder.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram vlaaiendeegmix Molen de Hoop;
- 7 gram gedroogde gist;
- Merg uit een vanillestokje en het stokje zelf;
- 100 gram kristalsuiker;
- 45 gram maizena;
- 5 blaadjes gelatine;
- 1 zakje Taartina taartgelei;
- Vlaaienpan +- 28 cm;
- Deegroller.
- 500 milliliter melk;
- 2 eidooiers;
- 1 a 2 rijpe mango's;
- 1 beker Griekse yoghurt 10% vet;
- 250 milliliter sinaasappelsap;
- Schijfjes mango;
- Eventueel: Viooltjes.