• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

IJs recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina
  1. Doe het water met de suiker in een pan.
  2. Breng het water met de suiker aan de kook.
  3. Maak de aardbeien schoon.
  4. Haal de pan van het vuur af.
  5. Roer de schoongemaakte aardbeien erdoorheen.
  6. Laat de inhoud van de pan afkoelen.
  7. Pureer het geheel.
  8. Doe het mengsel in een ijsmachine.
  9. Laat de machine draaien en giet de slagroom erbij.
  10. Laat het geheel draaien, totdat het ijs ontstaat.

Handige informatie

De oorsprong van ijs

Wist je al dat ijs eeuwenoud is? De romeinen zijn het eerste volk waarvan bekend is dat ze ijs aten dat lijkt op ijs dat wij nu ook nuttigen. Vaak ging het bij de Romeinen om een sorbet dat was gemaakt van sneeuw, honing, rozenwater en fruit. Als we kijken naar de ingrediënten die de Romeinen gebruiken, kunnen we dit ijs het beste vergelijken met de waterijsjes die wij tegenwoordig kennen. De Romeinen waren gek op dit ijs en serveerden het dan ook graag aan hun gasten. Zo richting de middeleeuwen namen de Arabieren de geheimen van het bereiden van ijs over en ze leerden zichzelf hoe ze nog lekkerder ijs konden maken.

Het ontstaan van roomijs

Roomijs ontstond al vroeg in de 15e eeuw, ook wel het begin van de renaissance genoemd. Doordat er door handel met kolonies steeds meer grondstoffen voor handen lagen, kon er steeds lekkerder ijs worden gemaakt. Niet alleen de Arabieren, maar ook Sicilië (dat aan het Arabische rijk grenst), nam de traditie van het maken en nuttigen van ijs over. De Italianen waren dan ook vrijwel direct verzot op roomijs toen werd ontdekt hoe je dat kon maken. Door de jaren heen werden de technieken van het maken van ijs steeds verbeterd en kwamen er steeds meer smaken, kleuren, sauzen en toppings bij. Nog steeds verzinnen ijsmakers graag allerlei nieuwe smaakjes ijs.

IJs als dessert

IJs kennen wij vooral als dessert. De koude lekkernij is namelijk een aangename afwisseling na het nuttigen van één of meerdere warme maaltijden. Bij ijs als dessert kun je aan verschillende soorten uitvoeringen denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sorbet of bolletjes ijs op een hoorntje. Ook bij een plakje cake, een stukje taart of brownie wordt vaak een bolletje ijs geserveerd.

Zelf ijs maken

Wil je zelf ijs maken? Dat kan! Er zijn verschillende manieren om zelf ijs te maken. Zo kun je ijs met een ijsmachine maken, maar er zijn ook genoeg recepten waarmee je ijs zonder ijsmachine kunt maken. Op deze pagina hebben we allerlei soorten ijs recepten voor je verzameld. Kies jouw favoriete recept uit en ga aan de slag!

Flag of Germany