• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Crème brûlée recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
  1. Doe de slagroom en de melk in een steelpannetje.
  2. Zet het pannetje op een middelhoog vuur en breng het goedje aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur af, zodra het begint te koken.
  4. Voeg de Crème Brûlée-mix toe en meng met een garde tot een gladde massa.
  5. Zet de pan weer op het vuur en breng het goedje al roerend aan de kook.
  6. Laat het 20 seconden doorkoken en haal daarna de pan van het vuur af.
  7. Verdeel het goedje over 4 bakjes.
  8. Zet de bakjes minimaal 3 uur in de koeling.
  9. Verdeel over elk bakje 1 eetlepel rietsuiker.
  10. Houd het bakje voorzichtig op de kop, zodat het overtollige suiker eruit valt.
  11. Brand de suiker met de brander goudbruin.

Handige informatie

Crème brûlée recepten 

Crème brûlée is misschien wel één van de meest geliefde desserts in Nederland. Bij verschillende restaurants staat dit toetje dan ook op de menukaart. Toch is het net zo lekker, misschien zelfs wel lekkerder, om zelf dit nagerecht te maken. Met onze crème brûlée recepten wordt dat een fluitje van een cent om te doen. Bekijk de recepten op deze pagina, kies jouw favoriet uit en ga aan de slag! 

 

Wat is crème brûlée precies? 

Crème brûlée is een vla-achtig dessert met daaroverheen een gekarameliseerd laagje suiker. Het is niet helemaal bekend waar dit lekkere toetje vandaan komt, maar de naam doet vermoeden dat het dessert oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Al beweren sommige mensen dat dit nagerecht uit Groot-Brittannië of Catalonië komt. Het traditionele recept bestaat uit crème anglais. Deze crème is gemaakt van room, suiker, eieren en melk. De crème wordt vervolgens op smaak gebracht met vanille. De letterlijke vertaling van crème brûlée is gebrande room en deze naam past er heel goed bij. Het gekarameliseerde laagje dat bovenop dit dessert zit, is namelijk erg typerend voor dit nagerecht. 

 

Wat is het verschil tussen crème brûlée en crèma catalana? 

Als echte crème brûlée liefhebber, heb je misschien al weleens gehoord van crème catalana. Deze twee desserts lijken enorm op elkaar en worden daardoor nogal eens met elkaar verward. Beide desserts zijn gebaseerd op een custard gemaakt van room, suiker en eieren, die wordt gebakken en daarna gekoeld om op te stijven. Toch zijn het wel twee verschillende toetjes.  

 

Verschil in smaken 

Crema catalana komt oorspronkelijk uit Spanje en wordt op smaak gebracht met citroen- en sinaasappelschil en kaneel. Daardoor heeft dit dessert een ietwat fruitigere en frissere smaak dan crème brûlée. Bij crème brûlée is de smaakmaker namelijk vanille.  

 

Verschil in bereidingswijze 

Er zit ook een verschil in de bereidingswijze van beide toetjes. Crème brûlée wordt in de oven gegaard, terwijl crème catalana op het fornuis wordt gemaakt. De custard wordt verwarmd en geroerd tot het dik genoeg is om te geleren. Daarna wordt het goedje in kleine schaaltjes gegoten en gekoeld. Allebei de toetjes worden vervolgens voorzien van een laagje gekarameliseerde suiker, waardoor ze allebei een knapperig laagje krijgen. 

 

Crème brûlée recept 

Wil jij ook eens crème brûlée maken? Dan is het natuurlijk fijn om een duidelijk crème brûlée recept te volgen. Op deze pagina hebben we dan ook een aantal duidelijke recepten voor je verzameld. In elk recept leggen we stap voor stap uit hoe je dit heerlijke dessert kunt maken. Als je één van onze recepten volgt, moet het dus helemaal goed komen met jouw zelfgemaakte dessert. 

 

Crème brûlée maken 

Als eerste maak je voor dit toetje de crème die een vla-achtige substantie heeft. Daarna wordt de crème verdeeld in kleine schaaltjes. In de schaaltjes laat je de crème een aantal uren volledig afkoelen in de koelkast. Vlak voor het serveren bestrooi je het dessert met een egaal laagje suiker. Dit laagje suiker wordt met een klein brandertje gekarameliseerd. Daarna is het tijd om het toetje te serveren! Serveer het wel koud, want dan heb je een lekkere knapperige bovenkant en een zachte binnenkant. Die combinatie is daadwerkelijk verrukkelijk! 

 

Shop alle benodigdheden op Baktotaal! 

Heb je zin om zelf lekkere crème brûlée te maken? Shop de benodigdheden dan op Baktotaal.nl! In ons ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je namelijk alles wat je hiervoor nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brandertje om de suikerlaag te karameliseren en aan de suiker voor het knapperige suikerlaagje, maar ook aan de schaaltjes waarin je dit dessert serveert. Plaats jouw bestelling vandaag nog, zodat je jouw aankoop zo snel mogelijk in huis hebt! 

Flag of Germany