• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 71

per pagina
Pagina

Alle biscuittaart recepten

  1. Ajax taart recept
    Ajax taart recept
    12 2.5 uur
  2. Kersentaart recept
    Kersentaart recept
    16
    5
    1.5 uur
  3. Gateaux recept
    Gateaux recept
    8
    5
    2 uur
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 71

per pagina
Pagina

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de taartpan in met bakspray.
  3. Mix in 7 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, 30 milliliter water en eieren door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 2 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  7. Stort de biscuit na het bakken ondersteboven op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde de Botercrème-mix en 375 milliliter op.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de boter in circa 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in 3 delen aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.

Het vullen en afsmeren van de drip taart:

  1. Zaag de biscuit met een taartzaag in 3 gelijke lagen.
  2. Doe de helft van de botercrème in een spuitzak.
  3. Knip ongeveer 1 centimeter van het uiteinde van de spuitzak af.
  4. Leg de onderste biscuitlaag op het taartkarton.
  5. Spuit hierop een dijkje botercrème langs de buitenrand van de biscuit.
  6. Verdeel de helft van de aardbeienvulling in het midden van het dijkje.
  7. Leg de tweede biscuitlaag erop.
  8. Spuit hier wederom een dijkje botercrème op.
  9. Verdeel de overige aardbeienvulling in het midden van het dijkje.
  10. Leg de bovenste biscuitlaag erop.
  11. Spuit de overige botercrème rondom de taart.
  12. Strijk de botercrème met een paletmes glad en strak af.
  13. Zet de taart 20 minuten in de koelkast.
  14. Verdeel nog een dun laagje botercrème over de zijkanten en bovenkant van de taart.
    Tip! Zorg ervoor dat je nog een kwart botercrème overhoudt.
  15. Zet de taart wederom voor 20 minuten in de koelkast.

Het decoreren van de drip cake:

  1. Pak de taart en stop enkele sugar strands in de palm van je hand.
  2. Druk de palm van je hand zachtjes tegen de onderkant van de taart aan.
  3. Herhaal bovenstaande stappen, totdat de onderste rand van de taart vol sprinkles zit.
  4. Verwarm de drip volgens de verpakking.
  5. Drip langzaam korte druppels rondom de rand naar beneden.
    Tip! Deze drip hard niet uit, waardoor de drip zijn prachtige glans behoudt.
  6. Zet de drip taart even in de koelkast, zodat de drip wat kan opdrogen.
  7. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  8. Doe de overige botercrème in de spuitzak.
  9. Spuit toefjes botercrème op de bovenkant van de taart.
    Tip! Zet met de punt van het spuitmondje markeringen recht tegenover elkaar, daar komen de toeven. Als je dit doet, kom je goed uit met de toeven.
  10. Strooi eventueel nog wat sugar strands over de bovenkant van de drip taart.
  11. Steek de taartkaarsjes in de taart.

Handige informatie

Een biscuittaart is een heerlijke taart die je met allerlei verschillende vullingen en decoraties kunt tegenkomen. Je kunt zo'n taart bekleden met fondant, maar ook afsmeren met een lekkere crème zoals botercrème of crème chantilly. Zo'n taart kun je in elk gewenste thema maken, waardoor je het gebak ook voor vrijwel elke gelegenheid kunt maken. Op deze pagina hebben wij onze favoriete biscuittaart recepten verzameld waarmee je zelf de lekkerste biscuittaarten kunt maken.  

Wat is een biscuittaart? 

Veel mensen verwarren een biscuittaart voor een cake. Ze denken dat in bijvoorbeeld een slagroomtaart een luchtige cake is verwerkt, maar dat is juist biscuit. Biscuit en cake zijn dus niet hetzelfde. Het grootste verschil tussen biscuit en cake is dat veel vetter is dan biscuit en ook meer smaak heeft. Een cake ook steviger, compacter en zwaarder dan een biscuit. Dat een cake vetter is dan biscuit, komt doordat aan een cake boter is toegevoegd en aan een biscuit niet. Een biscuit is daarentegen wel luchtiger. 
 

Waarmee kun je een biscuittaart maken? 

Biscuit voor een taart (ook wel kapsel genoemd), maak je van kristalsuiker, bloem en eieren. Deze ingrediënten mix je door elkaar heen, doe je in een taartpan en bak je gaar in een voorverwarmde oven.  Om de taartbasis wat lekkerder te laten smaken, kun je eventueel (een deel van) de kristalsuiker vervangen door vanillesuiker of kaneelsuiker. De naam 'taartbasis' zegt eigenlijk al precies wat een biscuit is. Het is een basis voor een taart, die je zelf nog wat lekkerder hoort te maken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de taart te vullen met een lekkere vulling en af te smeren met een botercrème. 
 

Gebruik de Brand New Cake Biscuit-mix 

Wil je zeker weten dat je kapsel goed lukt? Of wil je dat jouw kapsels altijd hetzelfde smaken? Dan raden we aan om de Brand New Cake Biscuit-mix te gebruiken. Bij deze mix zijn de droge basis ingrediënten al in de juiste verhoudingen aan de verpakking toegevoegd. Je hoeft de mix alleen nog maar verder af te maken door er een bepaalde hoeveelheid water en eieren aan toe te voegen. Als je de verhoudingen op de verpakking van deze mix aanhoudt, krijg je altijd een heerlijk kapsel. 

Hoe kun je een biscuit laagjestaart maken? 

Een biscuit laagjestaart kun je maken door eerst een biscuit te bakken in een wat hogere taartpan en deze na het bakken goed af te laten koelen. Het afgekoelde kapsel snijd je dan met een taartzaag in verschillende lagen. Hoeveel lagen dit zijn, hangt af van hoe dik je elke laag wilt hebben en hoeveel vulling je wilt gebruiken. Vaak zijn 3 of 4 lagen wel voldoende. Heb je geen hoge taartpan? Dan kun je ook in lagere taartpannen meerdere biscuits bakken en deze op elkaar stapelen met een vulling ertussen. Je kunt deze lagen eventueel nog met een taartzaag in twee delen snijden.  
 

Hoe kun je een biscuit laagjestaart stapelen? 

Op de onderste laag smeer je een vulling naar keuze, daarbovenop doe je de derde laag. Daarop doe je weer een vulling naar keuze en zodoende ga je door, totdat je bij de laatste laag aankomt. Op de allerlaatste laag doe je geen vulling, maar je drukt de biscuitlaag wel eventjes aan. Wanneer je de biscuit laagjestaart hebt opgestapeld, kun je deze afsmeren (maskeren in de patisserie) met een crème chantilly of botercrème. Smeer een dun laagje crème rondom en boven op de taart, als je een zogenoemde naked cake wilt maken. Smeer een dik laagje crème rondom en op de taart als je niet wilt dat de laagjes nog te zien zijn. Dit kun je het beste doen met een paletmes. Met een trekker of deegkrabber kun je de crème gladtrekken. 
 

Waarmee kun je een biscuittaart vullen? 

Er zijn verschillende ingrediënten waarmee je een biscuittaart kunt vullen. Zo kun je crème chantilly of botercrème gebruiken, waaraan je eventueel nog een smaakje naar keuze toevoegt. Je kunt de crème eventueel nog op smaak brengen met een smaakstof naar keuze. Je kunt de crème zelfs nog kleuren in een kleur naar keuze als dat je leuk lijkt. Dat ziet er dan extra mooi uit als de taart wordt aangesneden en geserveerd. 

Andere vullingen die je kunt gebruiken zijn: fruitvullingen, jams, chocoladepasta, hazelnootpasta, bavarois en mousse. Al komen fruitvullingen en crèmes het meeste voor. 
 

Waarmee kun je een biscuittaart versieren? 

Ook bij een biscuittaart versieren zijn er geen regels en kun je helemaal losgaan. Laat je fantasie de vrije loop en kom zodoende op de mooiste creaties. De crème waarmee je de taart afsmeert kun je een bepaald kleurtje geven om de taart goed te laten combineren met de decoraties die je gaat gebruiken. Verse bloemen, eetbare strooisels, eetbare glitters, royal icing koekjes, suikerdecoraties, chocoladedecoraties, macarons, fondant figuren, vers fruit: het zijn maar een aantal voorbeelden van de vele mogelijke versiersels die je kunt gebruiken. Je kunt een taart ook eerst een drip geven om 'm er extra mooi te laten uit zien. Met een taarttopper en taartkaarsjes kom je trouwens ook al een heel eind. 

Flag of Germany