• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Jungle taart recept

Op een verjaardag mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Het leuke aan een taart is dat je deze eenvoudig in een bepaald thema kunt maken. Dit keer hebben we deze toffe jungle taart gemaakt, voor de echte jungle liefhebbers onder ons. Lees snel verder voor ons jungle taart recept en ga lekker aan de slag!
± 4 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Op een verjaardag mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Het leuke aan een taart is dat je deze eenvoudig in een bepaald thema kunt maken. Dit keer hebben we deze toffe jungle taart gemaakt, voor de echte jungle liefhebbers onder ons. Lees snel verder voor ons jungle taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 264 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 200 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 650 gram Brand New Cake fondant wit;
  • 10 gram Brand New Cake fondant zwart;
  • Patidess Smaakpasta Vanille;
  • ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen;
  • Colour Mill Kleurstof Baby Blue;
  • Colour Mill Kleurstof Mango;
  • Colour Mill Kleurstof Sage;
  • Colour Mill Kleurstof Lemon;
  • Colour Mill Kleurstof Clay;
  • BrandNewCake Zwarte Stiften eetbare inkt set/3;
  • BrandNewCake CMC Tylose poeder;
  • Taartpan PME rond Ø15 x 10 cm;
  • Taartzaag;
  • Bakspray;
  • Martellato Uitrolmat met Maatindeling;
  • PME Sugarcraft Schaar Extra Fijn;
  • PME Rolstok kunststof 22.5 cm;
  • Modelling tools PME, Cutting Wheels;
  • BrandNewCake Wolken & Gras Uitsteker Set/5;
  • Koekjes Uitstekers Cijfers Groot Set/9;
  • Städter Boetseerstaafjes Basis Set/5;
  • Cakeboard Zilver Rond 22cm;
  • Glaceermes doorgezet 11 cm;
  • PME Schraper RVS 25cm;
  • BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 226 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Cocktailprikkers.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
Modelling tools PME, Cutting Wheels
€ 4,79
+
BrandNewCake CMC Tylose poeder 175gr.
€ 8,99
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
Colour Mill Kleurstof Clay 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Rolfondant Zwart 250gr.
€ 2,59
+
PME Sugarcraft Schaar Extra Fijn
€ 4,69
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Colour Mill Kleurstof Baby Blue 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Zwarte Stiften eetbare inkt set/3
€ 4,98
+
Colour Mill Kleurstof Sage 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
€ 6,99
+
Städter Boetseerstaafjes Basis Set/5
€ 6,39
+
Patidess Smaakpasta Vanille 120g
€ 7,29
+
BrandNewCake Botercrème mix 1kg
€ 8,49
+
Colour Mill Kleurstof Lemon 20ml
€ 6,49
+
Cakeboard Zilver Rond Ø22cm
€ 1,79
+
  • 1 x € 1,79
    Totaal: € 1,79
  • 5 x € 1,71
    Totaal: € 8,53
    5% korting
  • 10 x € 1,61
    Totaal: € 16,09
    10% korting
  • 25 x € 1,52
    Totaal: € 38,12
    15% korting
Wilton Taartzaag 25 cm
€ 3,99
+
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
PME Rolstok kunststof 22.5 cm
€ 5,89
+
BrandNewCake Wolken & Gras Uitsteker Set/5
€ 5,49
+
Koekjes Uitstekers Cijfers Groot Set/9
€ 11,99
+
Patisse Paletmes / Glaceermes doorgezet 11cm
€ 4,49
+
Martellato Uitrolmat met Maatindeling 60x58cm
€ 16,29
+
Colour Mill Kleurstof Mango 20ml
€ 6,49
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+

Recept

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de eieren, 26 milliliter water en de Biscuit-mix door elkaar heen.
  3. Klop het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray de taartpan in met bakspray.
  5. Giet het beslag in de taartpan.
  6. Bak de biscuit in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde de Botercrème-mix en 200 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in circa 5 minuten de ongezouten roomboter zalvig.
  4. Voeg het mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Meng 1 theelepel smaakstof door de crème heen.
  7. Kleur de botercrème blauw met de blauwe kleurstof.

Het vullen en afsmeren van de jungle taart:

  1. Snijd de biscuit in 3 lagen met de taartzaag.
  2. Smeer wat botercrème en jam op de onderste laag.
  3. Leg de andere biscuitlaag er bovenop en smeer hier ook wat botercrème en jam op.
  4. Leg de laatste biscuitlaag op de stapel en druk de taart goed aan.
  5. Smeer een dikke laag botercrème over de bovenkant en de zijkanten van de taart.
  6. Trek de botercrème glad met een paletmes.
  7. Schraap met een schraper de overtollige botercrème van de taart af.
  8. Zet de taart op het cakeboard.
  9. Zet de taart tot verder gebruik in de koelkast.

Het kleuren van de fondant:

  1. Kleur 320 gram fondant lichtgroen, 30 gram fondant donkergroen en 30 gram fondant middengroen.
  2. Maak 50 gram fondant geel en 110 gram fondant oranje.
  3. Kleur 40 gram fondant donkerbruin, 20 gram middenbruin en 20 gram fondant lichtbruin.

Het bekleden van de taart:

  1. Rol 250 gram lichtgroen fondant uit op de uitrolmat.
    Tip! De lap moet minimaal 50 centimeter lang zijn en iets hoger dan de helft van de taart.
  2. Snijd de onderkant strak met de cutting wheel.
  3. Snijd de bovenkant licht golvend af.
  4. Rol de lap voorzichtig op en rol deze af rondom de onderkant van de taart.
  5. Duw de fondant goed aan met je handen.
  6. Knip aan de achterkant van de jungle taart de overtollige fondant af.

Het maken van de fondant decoraties:

Het maken van de leeuw:

  1. Pak voor het lijf 39 gram oranje fondant, voor de kop 25 gram oranje fondant, voor de manen 15 gram donkerbruin fondant en voor het snuitje 2 gram lichtbruin fondant.
  2. Meng door de fondant voor het lijf en de manen ¼ theelepel tylosepoeder.
  3. Kneed de tylose goed door de fondant heen.
  4. Kneed de fondant voor het lijf goed door en maak er een kegelvorm van.
  5. Zet het lijf op het werkblad en knijp de bovenkant een beetje plat.
  6. Rol een mooi bolletje fondant voor de kop.
  7. Druk de kop plat op het werkblad tot circa 4 centimeter doorsnee.
  8. Rol voor het snuitje een balletje en druk deze plat.
  9. Plak het snuitje op de kop.
  10. Snijd met een boetseerstaafje het mondje erin.
  11. Draai van zwart fondant 3 kleine bolletjes.
  12. Plak deze bolletjes als de ogen en de neus op de leeuwenkop.
  13. Teken met de zwarte eetbare inkt stift wenkbrauwen op de leeuwenkop.
  14. Rol nog 2 kleine balletjes oranje fondant voor de oren.
  15. Plak de oortjes bovenop de kop en druk er met een boetseerstaafje een inkeping in.
  16. Rol 15 gram bruin fondant uit tot een cirkel van 7 centimeter.
  17. Druk rondom met een cutting wheel streepjes in de rand.
  18. Knip op een paar plekken een V-vormig stukje uit de manen.
  19. Plak de cirkel aan de achterkant van de leeuwenkop.
  20. Steek een cocktailprikker in het lijf en laat deze aan de bovenkant uitsteken.
    Tip! Het lijf moet wel zijn uitgehard.
  21. Druk de leeuwenkop in de prikker.

Het maken van de tijger:

  1. Pak voor de kop 20 gram oranje fondant, voor het lijf 8 gram oranje fondant en voor het snuitje 3 gram wit fondant.
  2. Rol een mooi bolletje fondant voor de kop.
  3. Druk de kop plat op het werkblad tot circa 4 centimeter doorsnee.
  4. Rol voor de snuitje een balletje en druk deze plat.
  5. Plak het snuitje op de kop.
  6. Snijd met een boetseerstaafje het mondje erin.
  7. Draai 3 kleine bolletjes zwart fondant.
  8. Plak de bolletjes fondant als ogen en neus op de kop.
  9. Maak van het lijf een platte kegelvorm.
  10. Plak de kop op het lijf.
  11. Teken met de zwarte eetbare inkt stift de wenkbrauwen en de strepen van de tijger.
  12. Rol nog 2 kleine balletjes oranje fondant voor de oren.
  13. Plak de oortjes bovenop de kop en druk er met de kleine balltool een inkeping in.

Het maken van de giraffe:

  1. Pak voor de kop 20 gram geel fondant, voor de nek 15 gram geel fondant en voor het snuitje en de vlekken 6 gram middenbruin fondant.
  2. Rol een mooi balletje voor de kop.
  3. Druk de kop plat tot circa 6 centimeter lang.
  4. Druk de bovenkant wat platter en maak hem onderaan iets dikker.
  5. Rol voor het snuitje 3 gram fondant tot een balletje en druk deze plat.
  6. Plak het snuitje op de kop.
  7. Snijd het mondje en prik de neus erin met de boetseerstaafjes.
  8. Draai 2 kleine zwarte balletjes fondant voor de ogen en plak deze op de kop.
  9. Maak een plat langwerpig lijf en plak de kop erop.
  10. Teken met de zwarte stift de wenkbrauwen.
  11. Rol nog 2 kleine balletjes geel fondant voor de oren.
  12. Knijp de oren spits aan de bovenkant.
  13. Plak de oortjes bovenop de kop en druk er met een puntige tool inkepingen in.
  14. Rol een slangetje van geel fondant.
  15. Snijd 2 kleine stukjes af om de horens te maken.
  16. Plak de horens op de kop.
  17. Draai kleine bolletjes van het middenbruine fondant.
  18. Druk de bolletjes plat en plak ze op het lijf en op de kop.

Het maken van de aap:

  1. Pak voor de kop 13 gram donkerbruin fondant, voor het snuitje 9 gram lichtbruin fondant en voor de oren 4 gram donkerbruin fondant.
  2. Rol van de donkerbruine fondant een mooi bolletje fondant voor de kop.
  3. Druk de kop plat op het werkblad tot circa 4 centimeter doorsnee.
    Tip! De onderkant moet wat platter zijn en de bovenkant wat dikker.
  4. Rol het lichtbruine fondant uit en snijd met de cutting wheel de vorm op het gezicht met 2 bolle vormen aan de bovenkant.
  5. Plak dit op de kop.
  6. Rol voor het snuitje een balletje en druk deze plat en langwerpig.
  7. Plak het snuitje op de kop.
  8. Snijd met het boetseerstaafje het mondje erin.
  9. Draai voor de ogen en de neus 3 kleine bolletjes fondant.
  10. Plak de ogen en de neus op de kop.
  11. Maak een plat langwerpig lijf met licht- en donkerbruin en plak de kop hierop.
  12. Rol voor de oren 2 balletjes bruin fondant uit.
  13. Plak de oren aan de oren aan de zijkant van de kop en druk de balltool erin.
  14. Maak van een klein stukje fondant nog een plukje op de kop.

Het maken van de 4:

  1. Pak 36 gram lichtgroen fondant erbij.
  2. Kneed ¼ theelepel tylose door de fondant heen.
  3. Rol een dikke plak uit.
    Tip! Zorg ervoor dat de plak net groot genoeg is, om het cijfer 4 uit te steken.
  4. Steek met de uitsteker het cijfer 4 uit.
  5. Rol een bolletje van de overige fondant.
  6. Laat het bolletje en het cijfer goed uitharden.
  7. Steek daarna een cocktailprikker door het bolletje en het cijfer 4.
    Tip! Als je dat doet, blijft de 4 goed zichtbaar boven de struiken.

Het decoreren van de jungle taart:

  1. Steek een paar wolkjes uit de witte fondant.
  2. Duw de wolkjes voorzichtig op de blauwe botercrème.
  3. Steek uit de overgebleven groene fondant ook wolkjes.
  4. Snijd de groene wolkjes doormidden en gebruik ze als struiken.
  5. Plak de struiken aan elkaar en bovenop en rondom de taart.
    Tip! Als je het zo doet, blijven ze rechtop staan.
  6. Maak met de mold blaadjes van de overige groene fondant.
  7. Plaats alle decoraties op de jungle taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte jungle taart zien!

Heb jij met ons recept zelf een prachtige jungle taart gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany