• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Taart met witte chocolade en frambozen recept

Even los van de warmte: dit is toch wel een fantastisch seizoen om te bakken. Bij de groenteman schittert het zomerfruit je tegemoet, inspiratie volop! Wij kozen voor een taart met witte chocoladevulling en decoreerden die royaal met frambozen, een heerlijke combinatie. Maar met aardbeien, blauwe bessen, bramen of een combinatie van al die zomerse overvloed is ‘ie minstens zo lekker. De bodem is gemaakt van bloem en amandelmeel, het amandelsmaakje wordt nog wat versterkt door amandelextract en door het amandelschaafsel bovenop. Een romig-frisse vulling van witte chocola, mascarpone, slagroom en kwark maakt deze op en top zomerse taart helemaal af.
± 1 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 12 personen
Even los van de warmte: dit is toch wel een fantastisch seizoen om te bakken. Bij de groenteman schittert het zomerfruit je tegemoet, inspiratie volop! Wij kozen voor een taart met witte chocoladevulling en decoreerden die royaal met frambozen, een heerlijke combinatie. Maar met aardbeien, blauwe bessen, bramen of een combinatie van al die zomerse overvloed is ‘ie minstens zo lekker. De bodem is gemaakt van bloem en amandelmeel, het amandelsmaakje wordt nog wat versterkt door amandelextract en door het amandelschaafsel bovenop. Een romig-frisse vulling van witte chocola, mascarpone, slagroom en kwark maakt deze op en top zomerse taart helemaal af.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram patentbloem;
  • 75 gram amandelmeel;
  • 130 gram witte basterdsuiker;
  • 1 theelepel amandelextract;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 150 milliliter slagroom;
  • 4 eetlepels frambozenjam;
  • 15 gram amandelschaafsel, licht geroosterd;
  • Poedersuiker;
  • PME Chocoladekrullen Wit;
  • Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm;
  • Bakspray;
  • Bakpapier;
  • Brand New Cake Bakbonen;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 1 eetlepel melk;
  • Snufje zout;
  • 125 gram mascarpone;
  • 125 gram kwark;
  • Rasp van 1 limoen;
  • 250 gram frambozen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Amandelschaafsel 100g
Normale prijs € 2,99 Speciale prijs € 2,54
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm
€ 19,69
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
Normale prijs € 8,99 Speciale prijs € 7,65
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Klop de boter los.
  2. Meng de bloem, amandelmeel, 80 gram basterdsuiker, melk, zout en amandelextract door de boter heen.
  3. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg 1 uur in de koeling rusten.

Het bakken van de taartbodem:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  3. Rol het deeg uit tot de vorm van de bakvorm.
  4. Bekleed de bakvorm met het deeg en druk het deeg goed tegen de randen aan.
  5. Zet een halfuur de bakvorm met het deeg in de koelkast.
  6. Leg een vel bakpapier op het deeg en leg de bakbonen erop.
  7. Bak de bodem eerst blind voor 15 minuten.
  8. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.
  9. Bak de bodem in 10 minuten goudbruin.
  10. Laat de bodem volledig afkoelen.
  11. Verdeel de frambozenjam over de bodem.

Het maken van de chocoladevulling:

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
    Tip! De chocolade moet nog wel vloeibaar zijn.
  3. Klop de slagroom lobbig.
  4. Meng de mascarpone, kwark en 50 gram basterdsuiker door de slagroom heen.
  5. Rasp de limoen en meng dit door het slagroom mengsel.
  6. Meng tot slot de chocolade erdoor.
  7. Zet de chocoladevulling een halfuur in de koeling.
  8. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem.
  9. Laat de taart minimaal 3 uur in de koeling opstijven.
  10. Verdeel vlak voor het serveren de frambozen over de taart.
  11. Garneer de taart eventueel met wat poedersuiker en witte chocoladekrullen of schaafsel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte taart met witte chocolade en frambozen aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere taart met witte chocolade en frambozen gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de taart is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany