Even los van de warmte: dit is toch wel een fantastisch seizoen om te bakken. Bij de groenteman schittert het zomerfruit je tegemoet, inspiratie volop! Wij kozen voor een taart met witte chocoladevulling en decoreerden die royaal met frambozen, een heerlijke combinatie. Maar met aardbeien, blauwe bessen, bramen of een combinatie van al die zomerse overvloed is ‘ie minstens zo lekker. De bodem is gemaakt van bloem en amandelmeel, het amandelsmaakje wordt nog wat versterkt door amandelextract en door het amandelschaafsel bovenop. Een romig-frisse vulling van witte chocola, mascarpone, slagroom en kwark maakt deze op en top zomerse taart helemaal af.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram patentbloem;
- 75 gram amandelmeel;
- 130 gram witte basterdsuiker;
- 1 theelepel amandelextract;
- 300 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 150 milliliter slagroom;
- 4 eetlepels frambozenjam;
- 15 gram amandelschaafsel, licht geroosterd;
- Poedersuiker;
- PME Chocoladekrullen Wit;
- Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 36x13cm;
- Bakspray;
- Bakpapier;
- Brand New Cake Bakbonen;
- Plasticfolie.
Overige benodigdheden:
- 80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 eetlepel melk;
- Snufje zout;
- 125 gram mascarpone;
- 125 gram kwark;
- Rasp van 1 limoen;
- 250 gram frambozen.