• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocoladetaart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 35

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 35

per pagina
Pagina

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Meng de poedersuiker en amandelmeel door elkaar heen om de broyage te maken.
  4. Meng het eiwit, 35 gram suiker en amandelmeel door de broyage heen.
  5. Giet het beslag in de springvorm.
  6. Bak de biscuit in 24 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen.

Het maken van de frambozenmousse:

  1. Pureer 250 gram diepvries frambozen.
  2. Zeef de pitjes eruit.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Klop de gezoete slagroom lobbig.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit.
  6. Maak de frambozenpuree een beetje warm in de magnetron.
  7. Los de gelatine op in de frambozenpuree.
  8. Spatel de slagroom door de frambozenpuree heen.
  9. Doe de frambozen mousse in een spuitzak.
  10. Leg de ring op een bakplaat/bord met bakpapier.
  11. Spuit de mousse in de ring en bestrooi met 30 gram diepvries frambozen.
  12. Laat het geheel hard worden in de vriezer.

Het maken van de chocolademousse:

  1. Verwarm 225 gram slagroom en de pure chocolade in een pan, totdat alle callets zijn gesmolten. Tip! Zorg ervoor dat het mengsel niet te warm wordt.
  2. Klop de eidooiers op.
  3. Verwarm 120 gram suiker en 40 milliliter water in een pan, totdat de suiker is gesmolten.
  4. Meng de eidooiers door het suikerwater heen.
  5. Klop 675 gram slagroom luchtig.
  6. Meng de ganache door het eidooier mengsel heen.
  7. Spatel tot slot de luchtige slagroom erdoorheen.
  8. Verdeel de chocolademousse over een plaat en zet het koud.

Het maken van de glacage:

  1. Kook 100 milliliter slagroom in met 125 gram suiker, 110 milliliter water en de glucose.
  2. Week de gelatine poeder in 40 milliliter water.
  3. Voeg de cacaopoeder toe een het roommengsel en laat het doorkoken.
  4. Meng de gelatine er ook doorheen.
  5. Zeef de massa in een kom en laat het afkoelen.

Het maken van de praliné bodem:

  1. Maal de chocolade koekjes en halve amandel in een keukenmachine. Tip! Maal ze niet helemaal fijn!
  2. Meng de chocoladekoekkruimels, halve amandelen en gesmolten chocolade door elkaar heen.
  3. Rol tussen 2 vellen bakpapier de bodem uit tot een dikte van 3 millimeter.
  4. Steek met een bakring met een diameter van 26 centimeter de bodem uit.

Het opbouwen van de chocoladetaart met frambozen:

  1. Leg de praliné bodem op het taartkarton.
  2. Leg de biscuitbodem er bovenop.
  3. Verdeel de frambozenmousse eroverheen en daarna de chocolademousse.
  4. Smeer de taart af met glacage.
  5. Garneer de bovenkant met frambozen.

Handige informatie

Zelf een chocoladetaart maken? Bekijk de chocoladetaart recepten op deze pagina! 

Wil je zelf een heerlijke chocoladetaart maken? Dan ben je vast en zeker blij dat je op deze pagina bent terechtgekomen. Op deze pagina vind je namelijk uiteenlopende chocoladetaart recepten waarmee je zelf de lekkerste en meest smeuïge chocoladetaarten kunt maken. Op deze pagina vind je zowel makkelijke chocoladetaart recepten als wat meer uitdagende varianten, waardoor er dus voor iedereen wel een recept is waarvan je hart sneller gaat kloppen. Ontdek snel welke recepten wij op deze pagina hebben verzameld en kies er één uit om gewoon thuis een verrukkelijke chocoladetaart te bakken. 

Chocoladetaart bakken 

Om je vingers bij af te likken ... Dat wil je toch ook na het eten van een zelfgemaakte chocoladetaart? Geloof ons: dat ga je zeker doen na het eten van een heerlijke chocoladetaart, gebaseerd op één van onze recepten. Om je een keuze te geven, hebben we heel veel soorten recepten in deze categorie opgenomen. Van een basisrecept tot aan een witte chocoladetaart en van een chocolade taart met vulling tot aan een heerlijke Kinder Bueno taart: onder deze categorie vind je alles voor de ultieme chocoladeliefhebber. Voor welk chocoladetaart recept je ook kiest: elk recept dat op Baktotaal.nl staat hebben we zelf al eens gemaakt en is door onze keuring gekomen. Hierdoor weet je zeker dat elk recept klopt en dat je ermee een heerlijke lekkernij kunt maken. 

Welke ingrediënten heb je nodig om zelf een chocoladetaart te maken? 

Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk chocolade! Een chocoladetaart wordt over het algemeen gemaakt met gesmolten chocolade of cacaopoeder. Moet je in een recept gesmolten chocolade gebruiken? Dan raden wij aan om de chocolade callets van het merk Callebaut te gebruiken. Dit merk staat wereldwijd bekend om het leveren van chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van de chocolade is, hoe groter de kans is dat je een heerlijk eindresultaat krijgt. Bovendien zijn de callets eenvoudig te smelten volgens zowel de au bain-marie methode als in de magnetron. Daarnaast is het per recept afhankelijk welke ingrediënten je nog meer nodig hebt. Bekijk de ingrediëntenlijst van elk recept dus goed en houd de hoeveelheden aan die in het recept staan aangegeven. Dan ben je al een heel eind op weg! 

Welke benodigdheden heb je nodig om zelf een chocoladetaart te bakken? 

Naast ingrediënten, zijn er ook een aantal benodigdheden die goed van pas kunnen komen als je een chocoladetaart gaat maken. Hieronder benoemen we de meest voorkomende benodigdheden. 

De juiste bakvorm 

Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om de juiste bakvorm te gebruiken. Doorgaans is dit een springvorm of een taartpan, maar dat hoeft niet. Zo kunnen kleine taartjes bijvoorbeeld ook in taartringen of in een cupcake bakvorm worden gemaakt. Uiteraard staat in elk recept op Baktotaal.nl aangegeven welke bakvorm wij hebben gebruikt. Alle bakvormen die wij in onze recepten gebruiken, zijn trouwens gewoon te bestellen in onze webshop. 

Vind jouw favoriete chocoladetaart recept op Baktotaal.nl! 

Wat voor een soort chocoladetaart recept wil jij vinden? Ben je op zoek naar een makkelijk chocolade recept of houd je wel van een uitdaging? Of ben je op zoek naar een recept waarmee je een heerlijke smeuïge chocoladetaart kunt maken? Wat je ook zoekt, dankzij onze ruime verzameling recepten zul je zeer zeker wel bij ons een recept vinden dat jou aanspreekt. Laat je inspireren door de recepten die op deze pagina staan en kies je favoriet uit. Alle ingrediënten en benodigdheden die in een recept staan, vind je gewoon in het ruime assortiment van Baktotaal.nl. Bestel de benodigdheden vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk aan de bak kunt!

Flag of Germany