Chocoholics opgelet! Deze taart heeft alles wat jij als chocoladefan nodig hebt. Een romige mousse met twee soorten chocola en daar dan een pure ganache over. Laat het tellen van calorieën maar even aan een ander over, want in dit festijn gaat maar liefst 450 gram chocola en bijna een liter slagroom. Maar dan heb je ook iets wat elke hap de zonde waard is. Drie smaken chocola, en dat op een bodem van Oreo (met roomboter, vooruit). De extra crunch komt van de nougatine rondom, ook meteen een mooi accent op al dat chocoladebruin. Wij garneerden de taart met verse aardbeien, een mooi knalrood contrast met het donkerbruin en chocolade en aardbeien zijn ook qua smaak een geweldige match. Ogen dicht, kleine hapjes en genieten. Morgen doen we wel weer verstandig. Lees snel verder voor ons ganache taart recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram Oreo Crumbles;
- 950 milliliter slagroom;
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Melk;
- 50 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
- 30 gram kristalsuiker;
- 10 gram vanille bourbon;
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%);
- Molen de Hoop Nougatine hazelnoot;
- Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 gram ongezouten roomboter;
- 100 milliliter eiwit.