• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kinder chocolade cheesecake recept

Ben jij gek op Kinder Chocolade en Kinder Bueno? Dan moet je echt eens dit recept voor een kinder chocolade cheesecake proberen! Deze cheesecake ziet er niet alleen super tof uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Met deze cheesecake zul je jouw gasten absoluut niet teleurstellen. Deze lekkernij is een perfecte snack voor alle chocolade liefhebbers onder ons! Redenen genoeg dus om hem zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons Kinder Chocolade Cheesecake recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Ben jij gek op Kinder Chocolade en Kinder Bueno? Dan moet je echt eens dit recept voor een kinder chocolade cheesecake proberen! Deze cheesecake ziet er niet alleen super tof uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Met deze cheesecake zul je jouw gasten absoluut niet teleurstellen. Deze lekkernij is een perfecte snack voor alle chocolade liefhebbers onder ons! Redenen genoeg dus om hem zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons Kinder Chocolade Cheesecake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram lotus Biscoff Speculoos Koekjes;
  • 150 gram Callebaut Chocolade Callets Melk (823);
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker;
  • 250 milliliter houdbare Slagroom Melkan 35%;
  • Patisse Springvorm Basic Ø24cm;
  • Wilton Spuitmondjes Set Bloemen #109;
  • Spuitzak;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 120 gram ongezouten roomboter;
  • 500 gram roomkaas;
  • 4 eieren, maat M;
  • 250 gram Kinder Chocolade + extra voor decoratie;
  • 200 gram crème fraîche;
  • Kinder Bueno (hoeveelheid naar keuze).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lotus Biscoff Speculoos Koekjes 250g
€ 2,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Patisse Springvorm Basic Ø24cm
€ 7,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Bourbon Vanillesuiker 24g (3x8g)
€ 3,19
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 400g
€ 8,49
+
Wilton Spuitmondjes Set Bloemen (#109, #129, #190,#225)
€ 7,49
+

Recept

Het bakken van de cheesecake:

  1. Doe een bakpapier op de bodem van de springvorm.
  2. Hak de koekjes fijn en doe deze in een kom.
  3. Smelt de boter op een middel laag vuurtje.
  4. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels heen.
  5. Bedek de bodem van de taartvorm met het koekjes mengsel.
    Tip! Je kunt het best de bodem van de taart aandrukken met de achterkant van een lepel.
  6. Zet de taart ondertussen weg in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 150 graden (boven+onderwarmte).
  8. Smelt de kinderchocolade ondertussen au bain-marie.
  9. Klop tegelijkertijd de roomkaas glad.
  10. Voeg vervolgens 1 voor 1 alle eieren toe aan de roomkaas.
    Tip! Blijf ondertussen mixen en schraap tussendoor de randen schoon (indien nodig).
  11. Als de chocolade gesmolten is, mix je hier de crème fraîche doorheen.
  12. Meng daarna het roomkaas mengsel door de crème fraîche heen.
  13. Haal de springvorm uit de koelkast en vul het voor ongeveer ⅓ met het roomkaas mengsel.
  14. Doe nu stukjes kinder bueno op deze laag.
  15. Giet het overige mengsel hier overheen.
  16. Bak de cheesecake gedurende 55-60 minuten gaar en goudbruin.
  17. Laat de cheesecake afkoelen tot op kamertemperatuur.
    Tip! Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kiertje open, zo voorkom je dat de cheesecake inzakt.

Het maken van de ganache:

  1. Smelt de melkchocolade au bain-marie.
  2. Verhit 100 milliliter slagroom in een ander pannetje op een laag vuur.
  3. Giet de slagroom bij de chocolade in als de slagroom begint te borrelen.
  4. Voeg hier een klontje boter aan toe en spatel dit goed door tot alle klontjes eruit zijn.
  5. Laat dit mengsel nu afkoelen tot op kamertemperatuur.
    Tip! Je kunt het mengsel ook even in de koelkast zetten om het afkoelen te versnellen.
  6. Verdeel de afgekoelde ganache over de cheesecake.

Het afwerken van de Kinder Chocolade cheesecake:

  1. Klop de resterende slagroom met een zakje vanillesuiker stijf.
  2. Knip een punt van een spuitzak af.
  3. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Schep de slagroom in de spuitzak.
  5. Maak hiermee toefjes op de bovenkant van de cheesecake.
  6. Decoreer de Kinder Chocolade cheesecake eventueel nog met stukjes Kinder Bueno en Kinder Chocolade.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kinder Chocolade cheesecake met ons!

Ben jij van plan om met ons recept een heerlijke Kinder Chocolade cheesecake te bakken? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen wij jouw foto zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany