• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade laagjescake recept

In december gaan we natuurlijk niet moeilijk doen over de lijn. Lekker los met boter, room en natuurlijk chocola. Met deze chocoladecake doe je de echte chocaholics zeker een plezier. Er zit een vleugje sinaasappel door de biscuit en ook door de mousse waarvan je de mooie tussenlaagjes maakt. Heerlijk bij koffie of thee maar ook een mooie uitsmijter van je Kerstdiner met een glaasje Grand Marnier ernaast.
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
In december gaan we natuurlijk niet moeilijk doen over de lijn. Lekker los met boter, room en natuurlijk chocola. Met deze chocoladecake doe je de echte chocaholics zeker een plezier. Er zit een vleugje sinaasappel door de biscuit en ook door de mousse waarvan je de mooie tussenlaagjes maakt. Heerlijk bij koffie of thee maar ook een mooie uitsmijter van je Kerstdiner met een glaasje Grand Marnier ernaast.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 90 gram poedersuiker;
  • 40 gram bloem;
  • 40 gram cacaopoeder;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 2 theelepels sinaasappel aroma (Cook);
  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Extra Puur;
  • Brand New Cake Cacaoboter spray velvet puur;
  • Dobla chocolade hulstblad;
  • PME chocoladekrullen puur;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje;
  • Bakplaat.

Overige benodigdheden:

  • 6 eieren;
  • 75 gram ongezouten roomboter;
  • 400 milliliter slagroom;
  • Rasp van 1 sinaasappel;
  • Eventueel: 1 eetlepel sinaasappelsap om te besprenkelen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Sinaasappel Aroma Biologisch 50ml
€ 4,29
+
Callebaut Chocolade Callets Extra Puur (70,5%) 400g
€ 9,49
+
BrandNewCake Cacaoboter spray Velvet Puur choco kleur 100ml
€ 7,99
+
Dobla Chocoladedecoratie Hulstblad Puur met Bes (182 stuks)
€ 21,89
+
PME Chocoladekrullen Puur 85 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje gekarteld 8 Tands RVS 10mm
€ 3,29
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier van 42 bij 38 centimeter.
  3. Splits de eieren.
  4. Klop de eiwitten met een mixer stevig.
  5. Mix 45 gram poedersuiker door de eiwitten heen tot een stevig wit mengsel.
  6. Klop in 3 minuten in een andere kom de eidooiers lichtgeel.
  7. Meng de overige poedersuiker door de eidooiers heen.
  8. Smelt de boter en laat het iets afkoelen.
  9. Mix de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door het dooiermengsel heen.
  10. Meng al roerend de boter en 1 theelepel sinaasappelaroma erdoorheen.
  11. Spatel een deel van het eiwitmengsel door het dooiermengsel heen.
  12. Doe het geheel bij het rest van het eiwit en spatel alles rustig door elkaar heen.
  13. Verdeel het beslag over de bakplaat.
  14. Bak de biscuit in 15 minuten gaar.
  15. Laat de biscuit 1 minuut afkoelen en draai hem daarna om.
  16. Verwijder het bakpapier en laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de chocolade mousse:

  1. Smelt de chocolade callets au bain-marie.
  2. Roer de rasp en 1 theelepel sinaasappel aroma door de gesmolten chocolade heen.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Spatel de chocolade in delen door de slagroom heen.

Het opbouwen van de chocolade cake:

  1. Snijd de biscuit in 4 gelijke rechthoeken.
  2. Besprenkel eventueel de plakken met wat sinaasappelsap.
  3. Pak 3 biscuit plakken.
  4. Verdeel op elke biscuit plak 2 eetlepels mousse.
  5. Strijk de mousse glad en leg ze op elkaar.
  6. Leg de laatste biscuitplak erop.
  7. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met een dunne laag mousse.
  8. Spray de cake in met de cacaoboter spray.
  9. Doe de overige mousse in de spuitzak met het spuitmondje.
  10. Spuit toefjes mousse op de cake.
  11. Decoreer de cake met hulstblaadjes en chocoladekrullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chocolade-laagjescake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere chocoladecake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany