• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Guilty pleasure cookie brownie bars recept

In deze guilty pleasure cookie brownie bars wil je toch gewoon je tanden zetten? We geven eerlijk toe dat ze niet heel gezond zijn en bomvol calorieën zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Deze brownie koeken zijn namelijk verrukkelijk en af en toe cheaten moet kunnen, toch? Het is trouwens helemaal niet lastig om deze lekkernijen te maken, je hebt er alleen wel een beetje geduld voor nodig. Een lekkere kop thee, Netflix en dekentje erbij en je creëert met deze guilty pleasure cookie brownie bars het ultieme geniet-moment. 

± 5 uur bereidingstijd 6 personen

In deze guilty pleasure cookie brownie bars wil je toch gewoon je tanden zetten? We geven eerlijk toe dat ze niet heel gezond zijn en bomvol calorieën zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Deze brownie koeken zijn namelijk verrukkelijk en af en toe cheaten moet kunnen, toch? Het is trouwens helemaal niet lastig om deze lekkernijen te maken, je hebt er alleen wel een beetje geduld voor nodig. Een lekkere kop thee, Netflix en dekentje erbij en je creëert met deze guilty pleasure cookie brownie bars het ultieme geniet-moment. 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram bloem;
  • 115 gram kristalsuiker;
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 35 gram lichte glucosestroop;
  • 415 gram witte chocolade callets;
  • 480 gram melk chocolade callets;
  • 50 milliliter zonnebloemolie;
  • 100 gram Brand New Cake Sugar Strands-mix;
  • 180 gram witte basterdsuiker;
  • 75 gram cacaopoeder;
  • Bakblik van 20 bij 20 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 315 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren en een eidooier;
  • 400 gram chocolade M&M's;
  • 1 Rol Oreo-koekjes;
  • 50 milliliter heet water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Glucosestroop 375g
€ 5,29
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
Callebaut Chocolade Callets Melk (823) 1kg
€ 19,49
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
BrandNewCake Sugar Strands Mix 700gr.
€ 10,00
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm
€ 6,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

Het maken van de koeklaag:

  1. Smelt 135 gram roomboter in een pannetje.
  2. Giet de gesmolten boter in een kom.
  3. Mix de gesmolten boter, 1 ei, de eidooier en 115 gram kristalsuiker en 115 gram lichtbruine basterdsuiker goed door elkaar heen.
  4. Roer daarna de bakpoeder, de siroop en 225 gram bloem door het mengsel heen.
  5. Spatel tot slot 115 gram melk chocolade callets, 115 gram witte callets en 180 gram M&M's er voorzichtig doorheen.
    Tip! De M&M's moeten niet te veel breken.
  6. Leg een vel bakpapier in het bakblik.
  7. Stort het deeg in de bakblik en druk dit goed aan tot aan de randen.
  8. Maak er een mooie egale oppervlakte van.

Het maken van de witte chocolade laag:

  1. Smelt 300 gram witte chocolade callets in een pannetje.
    Tip! Laat de callets niet verbranden.
  2. Voeg de zonnebloemolie aan de gesmolten callets toe.
    Tip! Door dit te doen, voorkom je dat de chocolade laag te hard wordt en gaat barsten.
  3. Laat het mengsel een kwartiertje afkoelen.
  4. Meng daarna de sugar strands erdoorheen.
  5. Pak de Oreo-koekjes en verdeel ze over de koekbodem in je bakblik
    Tip! Duw ze een beetje in het deeg, zodat ze er wat steviger in komen te liggen.
  6. Giet nu het chocolade-mengsel over het deeg heen.
  7. Verdeel het chocolade-mengsel met de bolle kant van een lepel totdat het egaal over de oreo's en de koeklaag ligt.
    Tip! Het is niet erg als je de oreo's nog een beetje ziet.
  8. Zet het bakblik in de koelkast.

Het maken van de brownie-laag:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Smelt 180 gram boter samen met de 150 gram chocolade callets in een pannetje.
  3. Meng in een kom 2 eieren en 180 gram witte basterdsuiker door elkaar heen.
  4. Schenk geleidelijk aan de gesmolten chocolade in de kom.
  5. Mix alles op een lage snelheid door elkaar heen.
  6. Zeef 75 gram bloem en cacaopoeder.
  7. Voeg de gezeefde bloem en cacoapoeder toe aan het chocolade-mengsel.
  8. Mix dit op een lage snelheid door elkaar heen.
  9. Spatel 165 gram chocolade callets en 220 gram M&M's door het mengsel heen.
  10. Voeg daarna het hete water toe en meng alles totdat het goed vermengd is.
  11. Pak het bakblik uit de koeling.
  12. Verdeel het mengsel over de witte chocolade laag.
    Tip! Verspreid het mengsel goed totdat je een vlakke laag hebt.
  13. Verdeel de laatste 50 gram chocolade callets over de brownie-laag.
  14. Bak het baksel in 30 tot 35 minuten gaar.
    Tip! Wanneer je het baksel uit de oven haalt moeten, de randen gaar zijn en zal het midden nog een beetje "wiebelen". Dit is goed.
  15. Laat het baksel volledig afkoelen in het bakblik.
  16. Laat het baksel daarna nog een aantal uren afkoelen in de koelkast.
  17. Snijd het baksel daarna in repen, zodat je de guilty pleasure cookie brownie bars krijgt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw guilty pleasure cookie brownie bars met ons!

Ga je zelf met dit recept guilty pleasure cookie brownie bars maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw .. en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany