• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Plaattaart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Het maken van de cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 3 minuten de 200 gram roomboter en 180 gram witte basterdsuiker door elkaar heen.
  3. Meng 1 voor 1 de eieren door het botermengsel heen.
    Tip! Voeg pas het volgende ei toe als de andere volledig is opgenomen.
  4. Mix de Griekse yoghurt en de vanille pasta door het beslag heen.
  5. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en cakemeel door elkaar heen.
  6. Mix beetje bij beetje de droge ingrediënten door de natte ingrediënten heen.
  7. Mix in 1 minuut het geheel door tot een glad beslag.

Het maken van de appelvulling:

  1. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.
  2. Meng het citroensap, 20 gram basterdsuiker en een halve theelepel kaneel door de appelpartjes heen.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Giet het beslag in de bakvorm.
  5. Verdeel de appels over het beslag.

Het maken van de kruimel:

  1. Meng de bloem en 60 gram basterdsuiker door elkaar heen.
  2. Snijd 100 gram koude roomboter in blokjes.
  3. Kneed de ingrediënten met je vingers door elkaar heen tot een kruimeldeeg.
  4. Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
  5. Bak de appel kruimel plaattaart in 40 à 45 minuten gaar.
    Tip!
    De baktijd kan per oven verschillen, bekijk dus zelf even wanneer de cake gaar is.

Handige informatie

Plaattaart maken

Op een plaattaart kan je de meest heerlijke hartige en zoete ingrediënten kwijt. Supersimpel om te maken, en toch een feestje om op te eten. Bovendien is het ook een topmaaltijd om te eten als je veel restjes over hebt van de dag ervoor. Kortom: het is zeker eens het proberen waard!

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een plaattaart heb je eigenlijk vrij weinig nodig. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk bladerdeeg. Dit vormt de basis en tegelijkertijd de bodem van de taart. Verder heb je ingrediënten nodig waarmee je de plaattaart kan beleggen. Bekijk wat je zelf in huis hebt of laat je inspireren door onze heerlijke recepten. De ingrediënten van de recepten passen perfect bij elkaar, waardoor je zeker weet dat je kiest voor een heerlijke combinatie.

Benodigdheden

Als je een plaattaart wilt maken dan heb je eigenlijk vrij weinig benodigdheden nodig. Voor een sausje kan je een beslagkom en een garde gebruiken, maar een sausje is geen must. Verder is het wel belangrijk dat je bakpapier hebt en een ovenplaat. Leg het bladerdeeg op het bakpapier en bekleed het met jouw favoriete ingrediënten. Zet de plaattaart in de oven, volgens de aanbevolen tijd en graden wat staat aangegeven bij het recept.

Vind jouw favoriete plaattaart recept

Neem een kijkje tussen onze plaattaart recepten en laat je inspireren door de diverse mogelijkheden. Daarbij is het goed om te weten dat wij altijd heel veel ingrediënten en benodigdheden in ons aanbod van onze webshop opgenomen. Zo kan je dus naast het vinden van recept van plaattaart, ook bij ons terecht voor het shoppen van de benodigdheden en een aantal ingrediënten die je nodig hebt om een plaattaart te maken. Vul dus snel je winkelmandje en bakken maar!

Flag of Germany