• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Perengalette met pecannoten recept

Cadeautjes inpakken, de kerstboom versieren, kinderen door een regenbui wegbrengen: voordat je je het weet is december meer race-maand dan feestmaand. Als je dan toch wat lekkers op tafel wilt toveren, is diepvriesbladerdeeg je beste vriend. Dubbelvouwen met appel ertussen lukt altijd, maar dat is misschien wel erg gemakzuchtig. Deze galette is bijna net zo makkelijk te maken en heeft toch wat meer sjeu.

Wat is galette?

Een galette is een Franse taart. Je ziet ze met het bladerdeeg er helemaal overheen geslagen (de galette des rois), maar ook met een bescheiden randje. Op de bodem gaat in dit geval een frangipane, een vulling die wel wat wegheeft van amandelspijs door het gebruik van amandelmeel, boter en suiker. Wij voegden er ook nog fijngehakte pecannoten aan toe: daar wordt de smaak en structuur nét iets interessanter van en je kunt de taart dan mooi met halve pecannoten decoreren. Deze galette is ook heel lekker met appels en als je er een bolletje kaneelijs bij serveert heb je een makkelijk dessertje voor Kerst. Zo houden we de decemberstress wel buiten de deur!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Cadeautjes inpakken, de kerstboom versieren, kinderen door een regenbui wegbrengen: voordat je je het weet is december meer race-maand dan feestmaand. Als je dan toch wat lekkers op tafel wilt toveren, is diepvriesbladerdeeg je beste vriend. Dubbelvouwen met appel ertussen lukt altijd, maar dat is misschien wel erg gemakzuchtig. Deze galette is bijna net zo makkelijk te maken en heeft toch wat meer sjeu.

Wat is galette?

Een galette is een Franse taart. Je ziet ze met het bladerdeeg er helemaal overheen geslagen (de galette des rois), maar ook met een bescheiden randje. Op de bodem gaat in dit geval een frangipane, een vulling die wel wat wegheeft van amandelspijs door het gebruik van amandelmeel, boter en suiker. Wij voegden er ook nog fijngehakte pecannoten aan toe: daar wordt de smaak en structuur nét iets interessanter van en je kunt de taart dan mooi met halve pecannoten decoreren. Deze galette is ook heel lekker met appels en als je er een bolletje kaneelijs bij serveert heb je een makkelijk dessertje voor Kerst. Zo houden we de decemberstress wel buiten de deur!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 100 gram amandelmeel;
  • 120 gram kristalsuiker;
  • 50 gram bloem;
  • Snuf zout;
  • 120 gram pecannoten;
  • 1 eetlepel rietsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Eventueel: gemengde noten.

Overige benodigdheden:

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg;
  • 1 ei, losgeklopt;
  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 2 eieren;
  • 3 peren.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Pecannoten 150gr
€ 6,29
+
Molen de Hoop Rietsuiker 750g
€ 4,29
+
Molen de Hoop Tropische Noten-Rozijnenmix 500g
€ 9,79
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de frangipane:

  1. Meng 85 gram roomboter, kristalsuiker, amandelmeel, bloem, eieren en zout door elkaar heen.
  2. Hak 100 gram pecannoten fijn met een mes.
  3. Meng deze ook door de frangipane heen.
  4. Zet de frangipane even apart.

Het maken van de bodem:

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 215 graden.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar.
  5. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van circa 25x30 centimeter.
  6. Snijd de randen netjes bij.
  7. Snijd met een mes 1 centimeter van de rand in.
    Tip! Snijd het deeg niet helemaal door, zodat je mooi opstaand randje krijgt.
  8. Kerf deze randjes diagonaal in, zodat er een mooi patroon ontstaat.
  9. Bestrijk de rand met losgeklopt ei.
  10. Prik op de bodem gaatjes met een vork.

Het afwerken van de perengalette:

  1. Halveer de overige 20 gram pecannoten.
  2. Smelt de overige 25 gram boter in een pannetje.
  3. Verdeel de frangipane over de bodem.
  4. Schil de peren en snijd deze in plakjes.
  5. Verdeel de peer over de frangipane heen.
  6. Bestrijk de peer met de boter.
  7. Bak de perengalette voor 15 minuten af.
  8. Zet de ovenstand terug naar 200 graden.
  9. Verdeel de pecannoten over de galette heen.
  10. Strooi er ook wat suiker overheen.
  11. Bak de galette in 20 minuten goudbruin.
  12. Strooi er eventueel wat gemengde noten overheen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw perengalette met pecannoten met ons!

Ga je zelf met dit recept een perengalette maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Maak een foto van jouw perengalette en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany