Cadeautjes inpakken, de kerstboom versieren, kinderen door een regenbui wegbrengen: voordat je je het weet is december meer race-maand dan feestmaand. Als je dan toch wat lekkers op tafel wilt toveren, is diepvriesbladerdeeg je beste vriend. Dubbelvouwen met appel ertussen lukt altijd, maar dat is misschien wel erg gemakzuchtig. Deze galette is bijna net zo makkelijk te maken en heeft toch wat meer sjeu.
Wat is galette?
Een galette is een Franse taart. Je ziet ze met het bladerdeeg er helemaal overheen geslagen (de galette des rois), maar ook met een bescheiden randje. Op de bodem gaat in dit geval een frangipane, een vulling die wel wat wegheeft van amandelspijs door het gebruik van amandelmeel, boter en suiker. Wij voegden er ook nog fijngehakte pecannoten aan toe: daar wordt de smaak en structuur nét iets interessanter van en je kunt de taart dan mooi met halve pecannoten decoreren. Deze galette is ook heel lekker met appels en als je er een bolletje kaneelijs bij serveert heb je een makkelijk dessertje voor Kerst. Zo houden we de decemberstress wel buiten de deur!Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram amandelmeel;
- 120 gram kristalsuiker;
- 50 gram bloem;
- Snuf zout;
- 120 gram pecannoten;
- 1 eetlepel rietsuiker;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Eventueel: gemengde noten.
Overige benodigdheden:
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg;
- 1 ei, losgeklopt;
- 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren;
- 3 peren.