Wij zijn dol op hartige plaattaarten. Deze taarten kun je namelijk beleggen met wat je maar wilt. Bovendien kun je een plaattaart gemakkelijk in stukken snijden en zodoende uitdelen aan bijvoorbeeld visite op een verjaardag of ander feestje. Je kunt een plaattaart ook heel goed als bijgerecht serveren tijdens een warme maaltijd of barbecue. Lees snel verder voor ons hartige plaattaart recept en ga lekker aan de slag!
Maak de hartige plaattaart al van tevoren!
Een groot voordeel van een hartige plaattaart is dat je deze snack al prima een poosje van tevoren kunt maken. Wil je de plaattaart als bijgerecht bij het avondeten maken? Maak het hartige gebak dan bijvoorbeeld alvast ‘s ochtends. Dan hoef je de hartige taart ‘s avonds alleen nog maar even in de oven op te warmen. Dat kan best ideaal zijn als je ‘s avonds niet zoveel tijd hebt of gewoonweg niet lang in de keuken wilt staan.Benodigdheden uit onze webshop:
- Halve theelepel paprikapoeder
- Halve theelepel ras el hanout;
- 50 gram pijnboompitten;
- 30 milliliter zonnebloemolie;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 1 rol bladerdeeg;
- 300 gram roomkaas;
- 1 theelepel knoflookpoeder;
- 100 gram rucola;
- 200 gram kippendijfilet;
- Een rode paprika;
- Een gele paprika.