• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Quiche met filodeeg recept

Quiches van bladerdeeg of een simpel zanddeeg ken je waarschijnlijk al wel. Iets minder bekend is de quiche met filodeeg. Daarom is het extra leuk om eens zo’n hartige taart te maken. Het flinterdunne filodeeg staat bekend als een beetje lastig deeg om te gebruiken, het kan namelijk vrij snel scheuren. In een quiche zie je die scheurtjes niet meer terug, waardoor je met dit deeg dus vrijwel probleemloos een hartige taart kunt maken. Dankzij dit deeg heeft de quiche een lekkere, knapperige korst en je kunt ‘m natuurlijk helemaal naar wens vullen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo’n lekkere hartige taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons quiche met filodeeg recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 12 personen
Quiches van bladerdeeg of een simpel zanddeeg ken je waarschijnlijk al wel. Iets minder bekend is de quiche met filodeeg. Daarom is het extra leuk om eens zo’n hartige taart te maken. Het flinterdunne filodeeg staat bekend als een beetje lastig deeg om te gebruiken, het kan namelijk vrij snel scheuren. In een quiche zie je die scheurtjes niet meer terug, waardoor je met dit deeg dus vrijwel probleemloos een hartige taart kunt maken. Dankzij dit deeg heeft de quiche een lekkere, knapperige korst en je kunt ‘m natuurlijk helemaal naar wens vullen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf zo’n lekkere hartige taart kunt maken? Lees dan snel verder voor ons quiche met filodeeg recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden;
  • 20 milliliter zonnebloemolie;
  • Springvorm Ø24 centimeter;
  • Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 12 loempia vellen;
  • 300 gram broccoliroosjes;
  • 3 eieren, maat M;
  • 250 milliliter kookroom;
  • Halve theelepel zout;
  • 200 gram gerookte zalm;
  • 200 gram geraspte kaas.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Mill & Mortar Paprikapoeder Zoet Biologisch 50g
€ 6,99
+
Mill & Mortar Provencaalse Kruiden Biologisch 25g
€ 6,39
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Springvorm Ø24cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli beetgaar.
  3. Laat de broccoli afkoelen.
  4. Spray de springvorm in met de bakspray.
  5. Smeer de vellen in met zonnebloemolie en verdeel de vellen over de springvorm.
  6. Snijd de zalm in stukjes.
  7. Verdeel de broccoli en zalm over de springvorm.
  8. Kluts de eieren.
  9. Meng de kookroom, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en zout door de geklutste eieren heen.
  10. Meng 150 gram geraspte kaas ook door het kookroom mengsel heen.
  11. Giet het kookroom mengsel over de broccoli.
  12. Strooi de overige 50 gram geraspte kaas over de bovenkant heen.
  13. Bak in 40 minuten de quiche met filodeeg gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de quiche met filodeeg het beste bewaren?

Een quiche die net uit de oven komt, is eigenlijk wel het allerlekkerst. Toch kan het voorkomen dat de hartige taart niet in één keer opgaat. Je vindt het dan ook vast fijn om te lezen dat je een quiche met filodeeg prima nog een aantal dagen kunt bewaren. Allereerst is het belangrijk dat de quiche volledig is afgekoeld. Verpak de hartige lekkernij daarna in aluminium- of plasticfolie en zet de taart in de koeling. Zodoende kun je de quiche 1 à 2 dagen bewaren. We raden je wel aan om voor het serveren de hartige taart even in de oven te verwarmen, zodat de lekkernij weer lekker knapperig wordt.

Bekijk ook eens onze andere hartige recepten!

Kan jij ook zo genieten van zelfgemaakte hartige lekkernijen? Dan vind je het vast ook fijn om te weten dat wij tientallen recepten op onze blog hebben staan, waarmee je gewoon thuis de lekkerste hartige hapjes kunt maken. Van hartige muffins tot aan hartige tartelettes en van ons recept voor een verrukkelijke pan pizza tot aan het recept voor makkelijke kaasvlindersBekijk al onze hartige recepten hier!

Lekker variëren met de quiche

In dit recept hebben wij de quiche gevuld met broccoli en zalm. Het leuke aan dit recept is dat je deze ingrediënten heel goed kunt vervangen voor andere ingrediënten. Zodoende kun je de taart helemaal naar wens maken en telkens met andere ingrediënten vullen en ontdekken wat je zelf het allerlekkerst vindt. De quiche doet het bijvoorbeeld ook erg goed met kip, gehakt of tonijn.

Laat jouw zelfgemaakte quiche met filodeeg aan ons zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke quiche met filodeeg gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany