• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Quiche met asperges recept

Hoera, asperges! De koningin van de groente is weer volop verkrijgbaar. Heerlijk, maar ook wel prijzig als je ze als hoofdmoot van je maaltijd gebruikt. In deze quiche hebben ze ook een glansrol, maar heb je er veel minder nodig: 8 groene en 8 witte. De smaken zijn vrij klassiek, met ham en de romige vulling met eieren, maar dan op een lekker krokante bodem. Eet je geen vlees? Het kan ook prima met gerookte zalm of helemaal vegetarisch met wat extra kaas. Koninklijk wordt deze quiche sowieso!
± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 8 personen
Hoera, asperges! De koningin van de groente is weer volop verkrijgbaar. Heerlijk, maar ook wel prijzig als je ze als hoofdmoot van je maaltijd gebruikt. In deze quiche hebben ze ook een glansrol, maar heb je er veel minder nodig: 8 groene en 8 witte. De smaken zijn vrij klassiek, met ham en de romige vulling met eieren, maar dan op een lekker krokante bodem. Eet je geen vlees? Het kan ook prima met gerookte zalm of helemaal vegetarisch met wat extra kaas. Koninklijk wordt deze quiche sowieso!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram bloem;
  • 1 theelepel Mill & Mortar Provençaalse Kruiden;
  • Snufje + een halve theelepel zout;
  • Plasticfolie;
  • Deegroller;
  • Patisse Quichevorm Geperforeerd (losse bodem) Ø24cm;
  • Brand New Cake Bakbonen.

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten roomboter, koud;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 6 eieren, maat M;
  • 2 eetlepels koud water;
  • 300 milliliter room;
  • 1 theelepel mosterd;
  • 2 á 3 takjes peterselie, fijngesneden;
  • 8 witte asperges;
  • 8 groene asperges;
  • 2 lente-uitjes;
  • 3 plakken gebraden beenham;
  • 15 gram geraspte kaas.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Mill & Mortar Provencaalse Kruiden Biologisch 25g
€ 6,39
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Quichevorm Geperforeerd (losse bodem) Ø24cm
€ 13,00
+
BrandNewCake Bakbonen 500g
€ 8,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Snijd de roomboter in kleine blokjes.
  2. Meng de bloem, blokjes roomboter, 2 eieren, snufje zout en Provençaalse kruiden tot een stevig deeg.
  3. Voeg 2 tot 3 eetlepels water aan het deeg toe en kneed tot een stevig, maar soepel deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg 1 uur in de koeling rusten.
  5. Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
  6. Rol het deeg uit tot iets groter dan de quichevorm.
  7. Leg het deeg op de vorm en druk het deeg voorzichtig in de vorm.
  8. Snijd de randen van het deeg netjes af.
  9. Rol van het overige deeg 2 lange deegslierten.
  10. Rol de deegslierten in elkaar over de lengte.
  11. Leg deze slierten op de rand van de quichevorm en druk ze iets aan.
  12. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  13. Leg de quiche 10 minuten in de diepvries.

Het bakken van de quiche:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg een vel bakpapier op de quiche en leg hier de bakbonen op.
  3. Bak de quiche in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Verwijder de bakbonen en het bakpapier.
  5. Bak de quiche voor nog 5 minuten.
  6. Laat de quiche volledig afkoelen.

Het maken van de vulling:

  1. Klop 4 eieren met de room loos.
  2. Meng de mosterd, peterselie en halve theelepel zout door het eimengsel heen.
  3. Snijd de uiteinden van de asperges af.
  4. Schil de witte asperges rondom een keer en snijd ze in 3 delen.
  5. Snijd de groene asperges ook in 3 delen. Tip! De groene asperges hoef je niet per se te schillen.
  6. Snijd de lente-ui in kleine stukjes.
  7. Bak in 5 minuten op een hoog vuur de asperges met de lente-uitjes.
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  9. Verdeel de asperges over de quichebodem.
  10. Schenk daar overheen het ei/roommengsel.
  11. Snijd de beenham in kleine stukjes en verdeel deze over de quiche.
  12. Strooi de geraspte kaas over de quiche heen.
  13. Bak de quiche met asperges in 30 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte quiche met asperges zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke quiche met asperges gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de quiche is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany