Hoera, asperges! De koningin van de groente is weer volop verkrijgbaar. Heerlijk, maar ook wel prijzig als je ze als hoofdmoot van je maaltijd gebruikt. In deze quiche hebben ze ook een glansrol, maar heb je er veel minder nodig: 8 groene en 8 witte. De smaken zijn vrij klassiek, met ham en de romige vulling met eieren, maar dan op een lekker krokante bodem. Eet je geen vlees? Het kan ook prima met gerookte zalm of helemaal vegetarisch met wat extra kaas. Koninklijk wordt deze quiche sowieso!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram bloem;
- 1 theelepel Mill & Mortar Provençaalse Kruiden;
- Snufje + een halve theelepel zout;
- Plasticfolie;
- Deegroller;
- Patisse Quichevorm Geperforeerd (losse bodem) Ø24cm;
- Brand New Cake Bakbonen.
Overige benodigdheden:
- 225 gram ongezouten roomboter, koud;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 6 eieren, maat M;
- 2 eetlepels koud water;
- 300 milliliter room;
- 1 theelepel mosterd;
- 2 á 3 takjes peterselie, fijngesneden;
- 8 witte asperges;
- 8 groene asperges;
- 2 lente-uitjes;
- 3 plakken gebraden beenham;
- 15 gram geraspte kaas.