• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hartige taart met gehakt en sperziebonen recept

Heb je een keer zin om iets hartigs te bakken? Met dit recept kun je een heerlijke hartige taart maken met gehakt en sperziebonen. Binnen een mum van tijd staat jouw lekkere hartige taart in de oven en kun je er snel van genieten. Wil jij deze taart ook bakken? Lees dan snel verder voor het recept. 


± 1 uur bereidingstijd 8 personen

Heb je een keer zin om iets hartigs te bakken? Met dit recept kun je een heerlijke hartige taart maken met gehakt en sperziebonen. Binnen een mum van tijd staat jouw lekkere hartige taart in de oven en kun je er snel van genieten. Wil jij deze taart ook bakken? Lees dan snel verder voor het recept. 


Benodigdheden uit onze webshop:

  • Olie;
  • Brand New Cake Bakspray.

Overige benodigdheden:

  • 1 ui;
  • Halve theelepel komijnpoeder;
  • 1 theelepel kerriepoeder;
  • 2 theelepels paprikapoeder;
  • Snufje zout en peper;
  • Handje geraspte kaas;
  • 3 eieren;
  • 150 milliliter crème fraiche;
  • 200 gram sperziebonen;
  • 250 gram gehakt;
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid);
  • Ovenschaal. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook in 5 minuten de sperziebonen gaar. 
  3. Snipper de ui.
  4. Schenk een beetje olie in een pan en fruit de gesnipperde ui. 
  5. Voeg dan het gehakt en de kruiden toe. 
  6. Bak het gehakt rul. 
  7. Voeg de sperziebonen toe en bak dit ook even mee. 
  8. Vet de ovenschaal in.
  9. Leg de plakjes bladerdeeg over de ingevette ovenschaal. 
  10. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg. 
  11. Schep het gehakt met sperziebonen in de ovenschaal. 
  12. Meng in een bakje de eieren, crème fraiche, een snufje zout en peper door elkaar heen. 
  13. Schenk dit over het gehaktmengsel heen.
  14. Strooi er een beetje geraspte kaas overhwwn. 
  15. Bak de taart in 30 minuten gaar in de oven. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Varieer eens met de vulling!

Wanneer je eenmaal het recept voor een hartige taart hebt, kun je deze vullen met dat wat je zelf lekker vindt. Zo kun je de sperziebonen heel goed vervangen door prei, spinazie, bloemkool of kipkerrie. Alle soorten groenten die jij lekker vind kun je in jouw hartige taart stoppen. En vind je gehakt niet zo lekker? Dan kun je het gehakt bijvoorbeeld vervangen door kipfilet. Je kunt er zelfs voor kiezen om de taart helemaal niet te vullen met vlees, zodat je een vegetarische variant krijgt.

Het serveren van de hartige taart

Deze hartige taart kun je perfect als lunch serveren met een beetje salade erbij. Of serveer de taart als avondmaal, met een beetje aardappelen en een lekker broodje erbij heb je een heerlijke maaltijd. Deze taart kun je zelfs ook heel goed serveren bij een high tea of een brunch. Snijd de taart in kleine stukjes en je hebt een heerlijk lekkernij. Je kunt de taart natuurlijk koud eten, maar je kunt hem ook even kort opwarmen. 

Het bewaren van de hartige taart

Mocht je de taart niet in één keer op krijgen? Dek 'm af met plasticfolie en zet hem in de koelkast. Zodoende kun je 'm 2 tot 3 dagen bewaren. Je kunt de taart prima koud opeten als je er weer zin in hebt. Vind je 'm warm lekkerder? Warm de oven dan even voor op 160 graden Celsius. Daarna kun je de taart in 15 tot 20 minuten in de oven opwarmen.

Wil je de taart wat langer bewaren? Dan kun je 'm ook heel goed invriezen. Doe de taart eerst in een hersluitbare luchtdichte zak en zet 'm daarna in de vriezer. De taart blijft dan tot wel 3 maanden goed. Wil je de taart uit de vriezer serveren? Dan kun je deze gewoon opwarmen in de oven. Warm hiervoor de oven voor op 160 graden Celsius en warm de taart vervolgens binnen 30 tot 40 minuten op.

Deel jouw hartige taart met ons!

Ga jij met ons recept zelf een hartige taart bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany