• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Caprese soesjes recept

De vakantie komt eraan, het is volop terrasweer en er was er één jarig, hoera, hoera. Al die feestelijkheid samen inspireerde ons tot het bakken van een hartig hapje rondom het meest zomerse gerecht dat we kennen: caprese. Die traditionele combinatie van simpele ingrediënten (tomaten, mozzarella en basilicum) valt altijd in de smaak. We verwerkten diezelfde drie-eenheid in hartige soesjes en het werd meteen een blijvertje: het ultieme hapje voor een zomerse buitenborrel. Als je toch bezig bent met de basilicumsaus is een dubbele hoeveelheid maken een goed idee: dan flans je de dag erna met wat Parmezaanse kaas en verse tomaten in een handomdraai een zomerse pasta in elkaar. Of je smeert het op een ciabatta met tomaat. Buon appetito!
± 1 uur bereidingstijd 20 personen
De vakantie komt eraan, het is volop terrasweer en er was er één jarig, hoera, hoera. Al die feestelijkheid samen inspireerde ons tot het bakken van een hartig hapje rondom het meest zomerse gerecht dat we kennen: caprese. Die traditionele combinatie van simpele ingrediënten (tomaten, mozzarella en basilicum) valt altijd in de smaak. We verwerkten diezelfde drie-eenheid in hartige soesjes en het werd meteen een blijvertje: het ultieme hapje voor een zomerse buitenborrel. Als je toch bezig bent met de basilicumsaus is een dubbele hoeveelheid maken een goed idee: dan flans je de dag erna met wat Parmezaanse kaas en verse tomaten in een handomdraai een zomerse pasta in elkaar. Of je smeert het op een ciabatta met tomaat. Buon appetito!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 70 gram patentbloem;
  • 60 gram pijnboompitten;
  • Spuitzak;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter water;
  • 25 milliliter melk;
  • Een halve theelepel zout;
  • 1 theelepel fijngesneden verse tijm;
  • 55 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren, maat M;
  • Een half losgeklopt ei;
  • 50 gram + 20 blaadjes verse basilicum;
  • 2 teentjes knoflook;
  • Zout en peper;
  • 2 eetlepels + 1 theelepel olijfolie;
  • 1 bol mozzarella;
  • 4 kleine trostomaten;
  • 1 theelepel balsamico azijn;
  • Eventueel: Parmezaanse kaas.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Pijnboompitten 100g
€ 4,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 10st - 30x17cm
€ 2,69
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+

Recept

Het bakken van de soesjes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe het water, melk, zout, tijm en boter in een steelpan.
  4. Zet de pan op een laag vuur en verwarm het goedje, totdat de boter volledig is gesmolten.
  5. Haal de pan van het vuur af en voeg in 1 keer de bloem toe.
  6. Roer met een garde de bloem door het boter mengsel heen.
  7. Zet de pan weer op een laag vuur.
  8. Roer het goedje 1 minuut met een houten spatel door.
  9. Haal de pan weer van het vuur af.
  10. Meng 1 voor 1 de eieren door het beslag heen.
    Tip! Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei volledig is opgenomen.
  11. Doe het soezenbeslag in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak af.
  12. Spuit soesjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Dip met je vinger in het half losgeklopte ei en druk met je vinger de bovenkant van de soezen glad.
    Tip! Door het ei krijgen de soesjes een mooie kleur.
  14. Bak de soesjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  15. Zet de ovendeur op een kiertje en laat de soesjes in de warme oven iets afkoelen.

Het maken van de pesto:

  1. Snijd 30 gram basilicum fijn.
  2. Rooster 50 gram pijnboompitten in een pannetje. 
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Doe de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een vijzel.
  5. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Stamp de ingrediënten tot pesto en meng 2 eetlepels olijfolie door de pesto heen.
  7. Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe.

Het afwerken van de caprese soesjes:

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
  2. Rooster 10 gram pijnboompitten.
  3. Meng 1 theelepel olijfolie met de balsamico azijn.
  4. Snijd de soezen horizontaal door.
  5. Verdeel over elke bodem een theelepel pesto.
  6. Leg daar bovenop een plakje tomaat en een plakje mozzarella.
  7. Druppel op de mozzarella wat balsamico/olijfolie.
  8. Strooi er wat pijnboompitjes overheen en leg er een blaadje basilicum op.
  9. Leg het bovenste deel van de soes erop. Dat wordt genieten!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte caprese soesjes zien!

Heb jij ook met dit recept lekkere caprese soesjes gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de soesjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de lekkernijen te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany