De vakantie komt eraan, het is volop terrasweer en er was er één jarig, hoera, hoera. Al die feestelijkheid samen inspireerde ons tot het bakken van een hartig hapje rondom het meest zomerse gerecht dat we kennen: caprese. Die traditionele combinatie van simpele ingrediënten (tomaten, mozzarella en basilicum) valt altijd in de smaak. We verwerkten diezelfde drie-eenheid in hartige soesjes en het werd meteen een blijvertje: het ultieme hapje voor een zomerse buitenborrel. Als je toch bezig bent met de basilicumsaus is een dubbele hoeveelheid maken een goed idee: dan flans je de dag erna met wat Parmezaanse kaas en verse tomaten in een handomdraai een zomerse pasta in elkaar. Of je smeert het op een ciabatta met tomaat. Buon appetito!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 70 gram patentbloem;
- 60 gram pijnboompitten;
- Spuitzak;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 milliliter water;
- 25 milliliter melk;
- Een halve theelepel zout;
- 1 theelepel fijngesneden verse tijm;
- 55 gram ongezouten roomboter;
- 3 eieren, maat M;
- Een half losgeklopt ei;
- 50 gram + 20 blaadjes verse basilicum;
- 2 teentjes knoflook;
- Zout en peper;
- 2 eetlepels + 1 theelepel olijfolie;
- 1 bol mozzarella;
- 4 kleine trostomaten;
- 1 theelepel balsamico azijn;
- Eventueel: Parmezaanse kaas.