• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ramadan recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 119

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 119

per pagina
Pagina
  1. Laat de dadels ongeveer 30 minuten weken in lauwwarm water om ze zachter te laten worden.
  2. Snijd de dadels in stukjes en breek de walnoten en de Maria koekjes grof.
  3. Smelt de ongezouten roomboter in een ruime pan. Zet het vuur niet te hoog.
  4. Voeg al roerend de basterdsuiker toe aan de smeltende roomboter. Wanneer de roomboter met de suiker is gesmolten
  5. Doe het ei bij de boter in als deze is gesmolten.
  6. Laat het mengsel kort koken.
  7. Roer daarna de dadels door het mengsel heen.
  8. Doe ook de koekjes, walnoten, pistachenoten en honing erbij in.
  9. Roer dit alles goed door elkaar heen. 
  10. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  11. Giet hier het mengsel in en druk alles goed tegen de bodem aan.
  12. Laat de taart een nacht rusten in de koelkast.
  13. Garneer de taart met de kokossnippers, wat extra walnoten en pistachenoten.

Handige informatie

Ramadan recepten

Wil jij wat lekkers bakken voor de iftar of de suhoor tijdens de ramadan? Dan zit je op deze pagina goed! Op deze pagina hebben wij namelijk een heleboel recepten verzameld die je perfect kunt maken voor deze twee maaltijden tijdens de ramadan. Bekijk de ramadan recepten op deze pagina maar eens en laat je erdoor inspireren! 

Wat is de ramadan precies? 

Ramadan is de negende maand in de islamitische maankalender. Dat betekent dat de vastenmaand pas begint als het eerste streepje van de maan te zien is. Dit kan per land verschillen, waardoor de ramadan niet overal ter wereld tegelijk begint. Door moslims wordt deze maand gezien als een heilige maand van inkeer, waarin tussen zonsopkomst en zonsondergang wordt gevast. Na zonsondergang stopt het vasten met een kort gebed en breken veel gelovigen het vasten met een glas melk en een oneven aantal dadels. Daarna wordt een heerlijke maaltijd (de iftar) genuttigd, waarbij doorgaans verschillende gerechten worden opgediend. Vlak voor zonsopgang wordt de suhoor genuttigd, waarna het vasten weer begint totdat de zon die dag weer ondergaat.

Waarom is de ramadan belangrijk? 

Het vasten tijdens de ramadan is één van de vijf zuilen van de islam. Het is een periode van zelfreflectie en bezinning. Tijdens de ramadan sta je namelijk extra stil bij hoe goed je het zelf hebt en hoe minder goed andere mensen het kunnen hebben. Je staat ook stil bij het feit dat je dankbaar mag zijn voor wat je hebt. Tijdens de ramadan word je dus bewust van jezelf en van hoe je in het leven staat, waardoor je jezelf beschermt tegen zonden.  

Welk ramadan recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Als je deze pagina bekijkt, zie je dat we diverse recepten hebben verzameld die je perfect tijdens de ramadan kan maken. Zo hebben we op deze pagina onder andere verschillende iftar recepten, maar ook recepten die je prima voor de suhoor kunt maken. Van zoete lekkernijen die je vast al wel kent zoals baklava, dadeltaart en mlouza tot aan hartige recepten zoals pide en vlechtbroodjes. En van hele zoete recepten tot aan recepten die je kunt maken om lang een goed verzadigd gevoel te hebben.

Waarom eten veel mensen dadels tijdens de ramadan? 

Wanneer je de ramadan recepten op deze pagina bekijkt, merk je misschien wel dat er behoorlijk wat recepten met dadels tussen staan. Dat is niet voor niets! Veel moslims breken na zonsondergang het vasten met een glas melk en het eten van een oneven aantal dadels. Dat doen zij, omdat de profeet Mohammed ook zijn vasten verbrak met het eten van een oneven aantal dadels en het drinken van een glas melk. Het oneven aantal dadels staat voor geluk, voorspoed en vruchtbaarheid.

Perfecte vruchten tijdens de vastenmaand

Dadels zijn trouwens de perfecte vruchten om tijdens de vastenmaand te eten. Ze zitten namelijk vol vezels, die ervoor zorgen dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast bevatten dadels ook suikers en koolhydraten die je lichaam een energieboost geven en het lichaam helpen te herstellen van het vasten. Dadels zijn dus enorm gezond en ook nog eens lekker zoet, waardoor je ze perfect in baksels kunt verwerken. Vandaar dus dat dit vooral wordt gedaan bij recepten voor de iftar en het Suikerfeest. 

Ook perfecte recepten voor het Suikerfeest vind je op Baktotaal.nl! 

Na de ramadan is het natuurlijk tijd voor het Suikerfeest, oftewel de Eid-al-fitr of het Ramadanfeest. Op deze feestdag wordt het einde van de vastenmaand ramadan gevierd. En bij een feest horen natuurlijk zelfgemaakte (zoete!) lekkernijen. Uiteraard is het allerleukst en lekkerst om zelf alle lekkernijen voor dit feest te maken. Op de receptenpagina van Baktotaal.nl vind je genoeg recepten voor zoete lekkernijen die je kunt maken. Op deze pagina met ramadan recepten hebben we alvast een aantal recepten gezet die je heel goed voor het Suikerfeest kunt maken. Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk de ruim 1.600 recepten op de rest van onze receptenpagina maar eens en ontdek welke zoetigheden je allemaal zelf kunt maken. Van recepten voor verschillende soorten cupcakes tot aan recepten voor heerlijke taarten, cakes en desserts: bij ons vind je het allemaal! 

Bestel alle benodigdheden op Baktotaal.nl! 

Heb je zin om zelf lekker aan de bak te gaan voor de ramadan of het Suikerfeest? Kies dan jouw favoriete ramadan recepten uit op deze pagina en shop alle benodigdheden op Baktotaal.nl! In ons ruime assortiment, dat uit meer dan 10.000 producten bestaat, vind je alles wat je nodig hebt om de heerlijkste lekkernijen te maken. Van grondstoffen en ingrediënten tot aan bakvormen en eetbare decoraties, wij hebben het voor je. Plaats jouw bestelling vandaag nog, zodat je jouw aankoop zo snel mogelijk in huis hebt! 

Flag of Germany