• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Briwat recept

Wij zijn dol op gerechten uit de Marokkaanse keuken en vinden het dan ook leuk om continu nieuwe lekkernijen uit deze keuken te ontdekken. In dit artikel laten we zien hoe je zelf heerlijke briwat kunt maken. Briwat zijn hapjes die vaak van bladerdeeg of filodeeg worden gemaakt. Wij kozen ervoor om ze met filodeeg te maken. Het leuke aan deze hapjes is, dat je ze met verschillende ingrediënten kunt vullen. Dit keer hebben wij amandel briwat gemaakt, maar veel mensen vullen de lekkernijen ook met lam of kip. Doorgaans worden deze hapjes vooral tijdens de Ramadan geserveerd, maar je kunt ze uiteraard het hele jaar door eten. Wij vinden ze namelijk erg lekker bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons briwat recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 50 personen
Wij zijn dol op gerechten uit de Marokkaanse keuken en vinden het dan ook leuk om continu nieuwe lekkernijen uit deze keuken te ontdekken. In dit artikel laten we zien hoe je zelf heerlijke briwat kunt maken. Briwat zijn hapjes die vaak van bladerdeeg of filodeeg worden gemaakt. Wij kozen ervoor om ze met filodeeg te maken. Het leuke aan deze hapjes is, dat je ze met verschillende ingrediënten kunt vullen. Dit keer hebben wij amandel briwat gemaakt, maar veel mensen vullen de lekkernijen ook met lam of kip. Doorgaans worden deze hapjes vooral tijdens de Ramadan geserveerd, maar je kunt ze uiteraard het hele jaar door eten. Wij vinden ze namelijk erg lekker bij een kopje koffie of thee. Lees snel verder voor ons briwat recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram Amandelen Wit (zonder vlies);
  • 10 gram Brand New Cake Kaneel;
  • 50 gram Kristalsuiker;
  • 20 milliliter Sinaasappel bloesem water;
  • 500 milliliter zonnebloemolie;
  • 1 kilo Bloemenhoning;
  • Sesamzaad Gepeld, ter garnering;
  • 1 eetlepel Molen de Hoop Patentbloem.

Overige benodigdheden:

  • 1 rol filodeeg;
  • 200 gram ongezouten roomboter, gesmolten;
  • 1 eetlepel water;
  • Hakmolen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Sinaasappel bloesem water 60ml
€ 6,69
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Amandelen Wit (zonder vlies) 150g
€ 3,59
+
Sesamzaad Gepeld 250g
€ 2,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+

Recept

  1. Doe de zonnebloemolie in een pannetje en zet de pan op het vuur.
  2. Bak de amandelen in de olie.
  3. Lek de amandelen uit en laat ze goed afkoelen.
  4. Doe de amandelen samen met de suiker en de kaneel in een hakmolen.
  5. Kneed 50 gram gesmolten boter en het Sinaasappel bloesem water door de fijngehakte amandelen heen.
  6. Rol van het amandelmengsel balletjes van 6 à 7 gram.
  7. Rol het filodeeg uit elkaar en knip van het deeg stroken van 7 centimeter breed.
  8. Leg 5 laagjes filodeeg op elkaar en smeer het deeg in met de overige gesmolten boter.
  9. Leg een balletje amandelmengsel op het deeg.
  10. Vouw het deeg diagonaal van rechts naar links, tot een driehoekje.
  11. Meng de bloem en het water door elkaar heen.
  12. Druk met je vingers de uiteinden van het deeg dicht met het bloemmengsel.
  13. Bak de briwat goudbruin in de pan met hete zonnebloemolie.
  14. Verwarm de honing au bain-marie.
  15. Dompel de lekkernijen in de honing en garneer ze daarna met wat sesamzaadjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere Marokkaanse recepten!

Ben jij dol op lekkernijen uit de Marokkaanse keuken? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want op onze blog hebben we namelijk al een aantal Marokkaanse recepten verzameld. Met deze recepten kun je uiteenlopende baksels maken. Zo vind je er een recept voor het maken van baghrir. Dit zijn Marokkaanse pannenkoeken met gaten erin. Ook vind je er een recept voor bastilla, dit is een verrukkelijke hartige gevulde taart. Ben jij dol op zoetigheden? Dan moet je echt eens dit recept voor Marokkaanse koekjes of dit recept voor makrout proberen. Bekijk al onze recepten hier!

Ontdek ook eens onze andere recepten!

Kan jij geen genoeg krijgen van bakken en houd jij ervan om regelmatig nieuwe recepten uit te proberen? Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wij ruim 1.300 recepten op onze blog hebben verzameld. Zo vind je er recepten voor het maken van cheesecakes en heerlijke cakes, maar ook allerlei recepten voor hartige baksels. Dit recept voor hartige muffins en dit recept voor een panpizza zijn ook echt eens het proberen waard. We vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten, dus het is zeker de moeite waard om er af en toe een kijkje op te nemen. Bekijk al onze recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte briwat aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept briwat te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de lekkernijen zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany