Smeer je wel eens Nutella op je brood? Koop dan eens een extra potje en ga ermee aan de bak ,want de lekkere hazelnootsmaak van deze pasta doet het ook heel goed in en op koekjes. Er gaat notenpasta door het deeg en na het bakken verwarm je ook nog Nutella om de koekjes in te dopen. Nog even dippen in amandelschaafsel en je koekje ziet er meteen aantrekkelijk uit (grof gemalen hazelnoten kan natuurlijk ook, iets minder mooi maar wel helemaal passend bij de smaak). Als de topping is uitgehard, zijn je koekjes klaar. Lekker snel dus! Met dit recept bak je er 20. Klinkt veel, maar ze zijn zo weg. Wedden? Lees snel verder voor ons Nutella koekjes recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram kristalsuiker;
- 220 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 5 gram vanille-extract;
- 280 gram patentbloem;
- 5 gram bakpoeder;
- 2,5 gram baking soda;
- Amandelschaafsel;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 240 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren, maat M;
- Snufje keukenzout;
- 300 gram Nutella.