Je hebt kruisingen die niet zo handig zijn. Een Duitse dog met een teckel bijvoorbeeld. Maar soms pakt een vreemde match juist super uit, zoals de crompouce: een goed huwelijk tussen een croissant en een tompouce. Wij houden wel van een experimentje en zo ontstonden deze brookies, een mix van brownies en koekjes. Het beste van twee werelden als je het ons vraagt, dat smeuïge van chocoladebrownies en het krokante van een koekje. Om die koekjeslaag zo krokant te houden, bak je brookies upside down: het beslag onderin de vorm en daar het koekjesdeeg op. Je snijdt de brookies makkelijk in stukjes: piepkleine voor bij een kop koffie na een etentje of een lekkere homp als traktatie. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze snakcs kunt maken? Lees dan snel verder voor onze brookies recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 100 gram pure chocolade callebaut;
- 100 gram fijne kristalsuiker;
- 185 gram patentbloem;
- 15 gram cacaopoeder;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 100 gram bakvaste chocolade chunks;
- Vierkante bakvorm 20 x 20 cm.
Overige benodigdheden:
- 60 gram ongezouten roomboter;
- 3 eieren, maat M;
- Snufje keukenzout;
- 120 gram ongezouten roomboter;
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 50 gram fijne kristalsuiker.