• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sinterklaas recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 48

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 48

per pagina
Pagina

Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de bakvorm in met bakspray.
  3. Mix in 8 minuten de Biscuit-mix, eieren en 35 milliliter water door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Stort de biscuit ondersteboven op een rooster.
  8. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème::

  1. Meng de Botercrème-mix en 210 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in circa 5 minuten 250 gram boter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
  5. Mix steeds volledig door voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  6. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  7. Doe de botercrème in de spuitzak en knip de punt eraf.

Het vullen en afsmeren van de biscuit:

  1. Leg de eetbare sheet op de biscuit en snijd de biscuit op de goede grootte.
    Tip! Gooi de overige biscuit niet weg, want deze heb je straks nog nodig.
  2. Snijd de biscuit met een taartzaag in 3 gelijke delen.
  3. Smeer de onderste laag in met een laagje jam.
  4. Spuit daarbovenop een laagje botercrème.
  5. Leg de middelste biscuitlaag erop en smeer hier ook een laagje jam en botercrème op.
  6. Leg de laatste biscuitlaag erop.
  7. ’Plak’ met een beetje botercrème de schijf die je eraf hebt gesneden aan de zijkant, zodat het boek op formaat is.
  8. Bedek de bovenkant en 1 lange zijkant van de taart met een laagje botercrème.

Het maken van de Sinterklaas taart:

  1. Rol de rode marsepein uit.
  2. Meet hoe hoog de taart is en reken dit bij de marsepein extra voor de rug van het boek.
    Tip! Zorg ervoor dat het formaat groter is dan het boek, want je moet de rug van het boek ook bekleden met marsepein.
  3. Leg de marsepein over de bovenkant en de zijkant van het boek.
  4. Trek zachtjes met een modelling tool een rand rondom de rug van het boek.
  5. Verdeel de lijm over de bovenkant van het boek.
  6. ’Plak’ de eetbare sheet erop.
  7. Rol de gele fondant uit.
  8. Snijd uit de gele fondant 3 lange stroken op de lengte van de rug van het boek.
    Tip! Gebruik hiervoor een mesje.
  9. Plak over de lange zijde 2 stroken en snijd deze op lengte af.
  10. Snijd de andere strook doormidden en lijm deze aan de korte kanten ertussen.
  11. Snijd deze er ook af, zodat je een rand langs de rug van het boek krijgt.
Geniet van jouw Sinterklaas taart!

Handige informatie

Sinterklaas recepten

Bij Sinterklaas denk je misschien aan het maken van pepernoten en kruidnoten, maar er zijn nog veel meer Sinterklaas recepten die je kunt maken! En die zijn niet allemaal zoet. Op onze website hebben wij namelijk ook een aantal hartige recepten voor Sinterklaas verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Indische gekruide banketletter of hartige hapjes voor pakjesavond? Zowel zoete als hartige recepten voor Sinterklaas vind je dus gewoon op Baktotaal!

Sinterklaas lekkernijen

Op deze pagina vind je meer tal van recepten waarmee je traditionele Sinterklaas lekkernijen kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke speculaaspoppen of roomborstplaat? Het leuke is dat je naast deze traditionele Sinterklaas recepten ook recepten op onze website vindt van Sinterklaas lekkernijen die je waarschijnlijk nog niet kent. Zo laten we je bijvoorbeeld zien hoe je een heerlijke Sinterklaas Cheesecake kunt maken. Er is dus meer dan genoeg om uit te proberen! Wil je graag weten welke Sinterklaas lekkernijen je allemaal kunt maken? Bekijk dan snel alle recepten op deze pagina en ga aan de slag!

Bestel al jouw bakbenodigdheden op Baktotaal!

Naast een heleboel heerlijke Sinterklaas recepten vind je in onze webshop ook alle benodigdheden die je voor deze recepten nodig hebt. Van speculaaskruiden tot aan decoratie en van kleurstofjes tot aan grondstoffen. Op Baktotaal vind je het allemaal! En bestel je op werkdagen voor 22.00 uur? Dan verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. Heerlijke lekkernijen maken voor Sinterklaas was nog nooit zo makkelijk.

Flag of Germany