• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gevulde chocoladeletter recept

Voor je het weet, is Sinterklaas weer in het land en chocoladeletters mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Daarom heeft chocolatier Nick Kunst speciaal voor ons deze heerlijke gevulde chocoladeletter gemaakt. Uiteraard met producten uit onze webshop! Nick vulde de letter met een heerlijke hazelnoot praline en feuilletine. Daardoor heeft de letter een heerlijke smaak en bite. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 1 personen 5/5 (1 waardering)
Voor je het weet, is Sinterklaas weer in het land en chocoladeletters mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Daarom heeft chocolatier Nick Kunst speciaal voor ons deze heerlijke gevulde chocoladeletter gemaakt. Uiteraard met producten uit onze webshop! Nick vulde de letter met een heerlijke hazelnoot praline en feuilletine. Daardoor heeft de letter een heerlijke smaak en bite. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 145 gram Callebaut Chocolade Callets Melk Ghana;
  • 300 gram Callebaut Chocolade Callets Puur Mexico;
  • 120 gram Callebaut Hazelnoot Praline;
  • 20 gram DV Paillete Feuilletine;
  • Chocoladebloklettervorm Chocolade World S;
  • Spuitzak;
  • Thermometer;
  • Plaatkrabber;
  • Acetaatfolie sheet. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Melk Ghana (40%) 1kg
€ 27,18
+
Callebaut Chocolade Callets Puur Mexico (66%) 1kg
€ 28,59
+
Callebaut Hazelnoot Praline notenvulling 1kg
€ 25,19
+
DV Paillete Feuilletine 375g
€ 7,19
+
Chocoladebloklettervorm Chocolate World 200 gr. Letter S
€ 24,19
+
  • 1 x € 24,19
    Totaal: € 24,19
  • 3 x € 21,77
    Totaal: € 65,30
    10% korting
  • 6 x € 20,56
    Totaal: € 123,35
    15% korting
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Digitale Thermometer/Timer -50 tot 300°C
€ 15,98
+
Plaatkrabber RVS 30cm
€ 11,79
+
BrandNewCake Acetaatfolie sheets A4-formaat 21x30cm 50 stuks
€ 10,59
+

Recept

  1. Tempereer 100 gram Ghana chocolade callets en doe de chocolade in een spuitzak.
  2. Knip een klein puntje af en trek lijntjes over de chocoladelettervorm.
  3. Ga met een plaatkrabber over de vorm heen, zodat de overige chocolade van de vorm afgaat.
  4. Laat de chocolade hard worden.
  5. Tempereer de Mexico chocolade callets en vul de vorm met de chocolade.
  6. Tik een paar keer op de werktafel, zodat alle luchtbellen eruit gaan
  7. Houd de vorm op de kop en laat de chocolade uit de vorm lopen, zodat er een dunne schelp overblijft.
  8. Strijk met de plaatkrabber langs de vorm om de overtollige chocolade te verwijderen.
  9. Laat de chocolade even hard worden.
  10. Smelt 45 gram Ghana callets en roer dit goed door de hazelnoot praline heen.
  11. Meng de feuilletine erdoorheen en laat de massa afkoelen tot 28 graden.
  12. Doe de vulling in een spuitzak en vul de vorm op.
    Let op! De vulling moet niet boven de vorm uitkomen.
  13. Laat de vulling op kamertemperatuur uitharden.
  14. Verdeel de overige getempereerde Mexico chocolade over de vorm heen.
  15. Leg er een acetaatfolie sheet overheen en trek met de scraper de overige chocolade eraf.
  16. Laat de chocolade hard worden.
  17. Haal de chocoladeletter uit de vorm door hem te keren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van de gevulde chocoladeletter

Kun jij ook moeilijk van deze heerlijke gevulde chocoladeletter afblijven, maar wil je jezelf niet misselijk eten? Gelukkig kun je de letter heel goed een aantal dagen bewaren. Je kunt de chocolade het beste op een donkere plaats bewaren, op een temperatuur tussen de 15 tot 20 graden. Bewaar de chocoladeletter niet in de koeling, want dan gaat de kwaliteit van de chocolade achteruit.

Geef een chocoladeletter cadeau!

Je kunt de gevulde chocoladeletter lekker met jouw vrienden en/of familie opeten, maar het is ook hartstikke leuk om hem aan iemand cadeau te geven. Je kunt de letter dan in een mooie chocoladeletterdoos stoppen. Doe er een mooi cadeaulintje omheen en schrijf er een lief persoonlijk kaartje bij. Je hebt dan een heel leuk kleinigheidje om te geven. Shop al onze chocoladeletterdozen hier!

Deel jouw gevulde chocoladeletter met ons!

Heb jij ook met ons recept een lekkere gevulde chocoladeletter gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany