• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Boek van Sinterklaas taart recept

Als je aan Sinterklaas denkt, dan denk je natuurlijk ook aan het boek van Sinterklaas. Veel kinderen zijn helemaal ondersteboven van dit boek. In dit recept laten we zien hoe je zelf een boek van Sinterklaas taart kunt maken. Het is toch super leuk dat jouw kind(eren) tijdens pakjesavond kan smullen van het grote boek van Sinterklaas? Lees snel verder voor ons boek van Sinterklaas taart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 16 personen
Als je aan Sinterklaas denkt, dan denk je natuurlijk ook aan het boek van Sinterklaas. Veel kinderen zijn helemaal ondersteboven van dit boek. In dit recept laten we zien hoe je zelf een boek van Sinterklaas taart kunt maken. Het is toch super leuk dat jouw kind(eren) tijdens pakjesavond kan smullen van het grote boek van Sinterklaas? Lees snel verder voor ons boek van Sinterklaas taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 165 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 3 druppels LorAnn Super Sterke Smaakstof Limoen;
  • ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen;
  • 250 gram Brand New Cake Marsepein Rood;
  • 25 gram Brand New Cake Rolfondant Geel;
  • Brand New Cake Uitrolpoeder;
  • Rolstok;
  • Brand New Cake Taartzaag;
  • 1 spuitzak;
  • Paletmes;
  • Eetbare lijm;
  • Taartpan PME vierkant 20x20x7,5 cm;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Eetbare fotoprint van het boek van Sinterklaas.

Overige benodigdheden:

  • 250 gram ei;
  • 245 milliliter water;
  • 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Mesje.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Limoen 3,7ml
€ 1,99
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
BrandNewCake Marsepein Rood 1:3 250 gram
€ 3,29
+
BrandNewCake Rolfondant Geel 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Uitrolpoeder 225gr.
€ 3,29
+
BrandNewCake Rolstok kunststof 50cm / Ø4cm
€ 19,99
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Paletmes / Glaceermes 20cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Eetbare Lijm Tube 20g
€ 1,49
+
Taartpan PME Vierkant 20x20x7,5cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept


Het bakken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de bakvorm in met bakspray.
  3. Mix in 8 minuten de Biscuit-mix, eieren en 35 milliliter water door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Stort de biscuit ondersteboven op een rooster.
  8. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème::

  1. Meng de Botercrème-mix en 210 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop in circa 5 minuten 250 gram boter zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
  5. Mix steeds volledig door voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  6. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  7. Doe de botercrème in de spuitzak en knip de punt eraf.

Het vullen en afsmeren van de biscuit:

  1. Leg de eetbare sheet op de biscuit en snijd de biscuit op de goede grootte.
    Tip! Gooi de overige biscuit niet weg, want deze heb je straks nog nodig.
  2. Snijd de biscuit met een taartzaag in 3 gelijke delen.
  3. Smeer de onderste laag in met een laagje jam.
  4. Spuit daarbovenop een laagje botercrème.
  5. Leg de middelste biscuitlaag erop en smeer hier ook een laagje jam en botercrème op.
  6. Leg de laatste biscuitlaag erop.
  7. ’Plak’ met een beetje botercrème de schijf die je eraf hebt gesneden aan de zijkant, zodat het boek op formaat is.
  8. Bedek de bovenkant en 1 lange zijkant van de taart met een laagje botercrème.

Het maken van de Sinterklaas taart:

  1. Rol de rode marsepein uit.
  2. Meet hoe hoog de taart is en reken dit bij de marsepein extra voor de rug van het boek.
    Tip! Zorg ervoor dat het formaat groter is dan het boek, want je moet de rug van het boek ook bekleden met marsepein.
  3. Leg de marsepein over de bovenkant en de zijkant van het boek.
  4. Trek zachtjes met een modelling tool een rand rondom de rug van het boek.
  5. Verdeel de lijm over de bovenkant van het boek.
  6. ’Plak’ de eetbare sheet erop.
  7. Rol de gele fondant uit.
  8. Snijd uit de gele fondant 3 lange stroken op de lengte van de rug van het boek.
    Tip! Gebruik hiervoor een mesje.
  9. Plak over de lange zijde 2 stroken en snijd deze op lengte af.
  10. Snijd de andere strook doormidden en lijm deze aan de korte kanten ertussen.
  11. Snijd deze er ook af, zodat je een rand langs de rug van het boek krijgt.
Geniet van jouw Sinterklaas taart!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte boek van Sinterklaas taart aan ons zien!

Heb jij ook met ons recept een boek van Sinterklaas taart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany