• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kruidnoten tiramisu recept

Ben jij gek op tiramisu en wil je een keertje wat anders maken dan de standaard variant? Maak dan eens deze kruidnoten tiramisu. Naast dat dit toetje goed bij de Sinterklaasperiode past smaakt deze tiramisu, al zeggen wij zelf, echt heerlijk! Dit dessert is in een handomdraai gemaakt en kun je dus vanavond nog op tafel hebben staan. Ben je benieuwd hoe je zelf dit nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons kruidnoten tiramisu recept en ga lekker aan de slag!

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een populair dessert dat oorspronkelijk uit Italië komt. Betekent letterlijk ‘beur mij op’. Tiramisu werd vroeger dan ook wel eens aan zieke of herstellende mensen gegeven om ze er weer bovenop te brengen. De klassieke tiramisu maak je onder andere met lange vingers, mascarpone, koffie en cacaopoeder. Het dessert wordt opgebouwd in meerdere lagen. De onderste laag bestaat uit koek dat doordrenkt is met bijvoorbeeld koffie. Daarbovenop komt een laag mascarpone mengsel. Dit proces voer je 2 keer uit, totdat de tiramisu opgebouwd is. Tot slot bestuif je de tiramisu nog met een laag cacaopoeder of een andere garnering.
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 10 personen
Ben jij gek op tiramisu en wil je een keertje wat anders maken dan de standaard variant? Maak dan eens deze kruidnoten tiramisu. Naast dat dit toetje goed bij de Sinterklaasperiode past smaakt deze tiramisu, al zeggen wij zelf, echt heerlijk! Dit dessert is in een handomdraai gemaakt en kun je dus vanavond nog op tafel hebben staan. Ben je benieuwd hoe je zelf dit nagerecht kunt maken? Lees dan snel verder voor ons kruidnoten tiramisu recept en ga lekker aan de slag!

Wat is tiramisu?

Tiramisu is een populair dessert dat oorspronkelijk uit Italië komt. Betekent letterlijk ‘beur mij op’. Tiramisu werd vroeger dan ook wel eens aan zieke of herstellende mensen gegeven om ze er weer bovenop te brengen. De klassieke tiramisu maak je onder andere met lange vingers, mascarpone, koffie en cacaopoeder. Het dessert wordt opgebouwd in meerdere lagen. De onderste laag bestaat uit koek dat doordrenkt is met bijvoorbeeld koffie. Daarbovenop komt een laag mascarpone mengsel. Dit proces voer je 2 keer uit, totdat de tiramisu opgebouwd is. Tot slot bestuif je de tiramisu nog met een laag cacaopoeder of een andere garnering.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 80 gram fijne kristalsuiker;
  • 4 theelepels speculaaskruiden;
  • 4 theelepels cacaopoeder;
  • 500 gram kruidnoten + 150 gram ter decoratie;
  • Pannenlikker;
  • Zeefje.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram mascarpone;
  • 250 milliliter chocolademelk;
  • 500 milliliter verse slagroom.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Speculaaskruiden 100gr
€ 4,89
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Bolletje Kruidnoten Naturel 1kg
€ 5,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Pannenlikker Lepelvorm Kunststof 24cm
€ 3,39
+
Zeef bol RVS met handvat, 16 cm
€ 6,50
+

Recept

    1. Klop de slagroom met de suiker stijf.
    2. Voeg de mascarpone, speculaaskruiden en de cacaopoeder toe aan de stijfgeklopte slagroom.
    3. Mix dit tot een glad mengsel.
    4. Doe de chocolademelk in een kom en voeg de helft van de kruidnoten hier aan toe.
    5. Schep de kruidnoten weer uit de chocolademelk en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
    6. Doe de helft van de mascarpone over de kruidnoten heen en strijk deze glad.
    7. Verdeel de overige kruidnoten met de platte kant naar onderen toe over deze laag heen.
    8. Verdeel het overige slagroom mengsel over de tweede laag kruidnoten heen.
    9. Doe cacaopoeder in de theezeef en bestuif dit over de tiramisu heen.
    10. Je kunt eventueel nog wat kruidnoten crumble over de tiramisu heen doen.
    11. Laat de tiramisu voor minimaal 3 uur opstijven, (het liefst een hele nacht).
  • Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Handige informatie

    Bekijk andere dessert recepten!

    Vind je het leuk om lekkere toetjes te maken? Dan vind je het vast fijn om te weten dat wij op onze blog een heleboel dessert recepten hebben staan. Naast deze lekkere kruidnoten tiramisu hebben we onder andere ook een recept voor een baileys tiramisu, deze past natuurlijk perfect bij de feestdagen. Wil je lekker uitpakken en een feestelijk dessert maken? Dan moet je echt eens deze pavlova taart met fruit maken! Uiteraard hebben wij ook nog een aantal simpele dessert recepten. Onze recepten voor chocolade trifle, appeltaart trifle, mango mousse en toblerone mousse zijn hier een aantal voorbeelden van. Bekijk alle dessert recepten hier!

    Hoe kun je tiramisu het beste bewaren?

    Heb jij met dit recept een heerlijke kruidnoten tiramisu gemaakt en wil je ‘m een poosje bewaren? Dat kan gelukkig prima! Dit dessert kun je namelijk maximaal 3 dagen bewaren, mits je het nagerecht luchtdicht verpakt. Dit doe je door de schaal af te dekken met plasticfolie of een deksel. Bewaar het toetje zodoende in de koelkast, totdat je het gaat serveren. Doordat er mascarpone in tiramisu zit kun je de lekkernij helaas niet buiten de koelkast bewaren.

    Deel jouw kruidnoten tiramisu met ons!

    Heb jij met dit recept een lekkere kruidnoten tiramisu gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe deze geworden is. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

    Flag of Germany