• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tiramisu taart recept

Ben je ook zo gek op tiramisu? Dit van oorsprong Italiaans dessert is tegenwoordig ook niet meer uit de Nederlandse keuken weg te denken. Het dessert is ontzettend populair en dat is niet zo gek. De lekkere koffiesmaak in combinatie met de zachte mascarpone en knapperige lange vingers is namelijk onwijs lekker. Lees snel verder voor ons tiramisu taart recept!

± 2 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 10 personen 5/5 (2 waarderingen)

Ben je ook zo gek op tiramisu? Dit van oorsprong Italiaans dessert is tegenwoordig ook niet meer uit de Nederlandse keuken weg te denken. Het dessert is ontzettend populair en dat is niet zo gek. De lekkere koffiesmaak in combinatie met de zachte mascarpone en knapperige lange vingers is namelijk onwijs lekker. Lees snel verder voor ons tiramisu taart recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix;
  • 500 milliliter onopgeklopte slagroom; 
  • 4 gelatine blaadjes;
  • Ronde springvorm met een diameter van 16 cm;
  • Ronde bakvorm met losse bodem met een diameter van 22 cm;
  • Acetaatfolie 12 x 20 cm; 
  • Ronde spuitmond;
  • Gekartelde spuitmond;
  • Spuitzak;
  • Taartzaag;
  • Bakpapier;
  • Cacaopoeder. 

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 55 milliliter water;
  • 750 gram mascarpone; 
  • 400 gram gezoete gecondenseerde melk; 
  • 200 milliliter espresso (of 5 eetlepels oploskoffie + 200 milliliter gekookt water); 
  • 175 gram lange vingers.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix 500g
Normale prijs € 4,99 Speciale prijs € 4,24
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Patisse Springvorm Profi Ø16cm
€ 6,99
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
Normale prijs € 9,29 Speciale prijs € 7,90
+
Spuitmondje Glad RVS 15mm
€ 3,29
+
Spuitmondje gekarteld 8 Tands RVS 5mm
€ 3,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
Normale prijs € 7,49 Speciale prijs € 6,36
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+

Recept

Het maken van het biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). 
  2. Doe de Chocolade Biscuit-mix, eieren en het water in een ruime kom.
  3. Mix dit in 10 minuten op een middelhoge snelheid door elkaar heen.
  4. Bekleed de springvorm van 16 cm met bakpapier en spuit wat bakspray aan de binnenkant van de ring.
  5. Bak de biscuit in 40 minuten gaar.
    Tip! De taart is hoger en heeft daardoor een langere baktijd nodig.
    Tip! Steek een satéprikker in de biscuit om te kijken of deze gaar is. Komt de prikker er droog uit? Dan is het kapsel gaar.
  6. Laat de taart goed afkoelen.
  7. Snijd de afgekoelde taart met een taartzaag in 2 plakken.

Het maken van de vulling:

  1. Kook 200 milliliter water.
  2. Mix de eetlepels oploskoffie door het water heen.
  3. Laat de koffie even afkoelen.
  4. Laat de gelatine weken in een kommetje met water.
  5. Mix in 5 minuten de mascarpone, slagroom en gecondenseerde melk goed door elkaar heen.
  6. Neem van de 200 milliliter koffie, 50 milliliter en voeg hier de gelatine blaadjes aan toe.
  7. Verwarm dit samen kort tot de gelatine compleet is gesmolten.
  8. Roer de koffie met gelatine goed door de mascarpone heen.

Het maken van de tiramisu taart:

  1. Bekleed de grotere bakvorm met bakpapier en de zijkanten met acetaatfolie.
  2. Leg een plak biscuit op de bodem.
  3. Besmeer deze met de mascarpone.
  4. Dompel de lange vingers in de overige koffie.
  5. Leg de lange vingers op de mascarpone.
  6. Smeer weer in met een goede laag mascarpone.
  7. Dompel nog een keer de lange vingers in de koffie.
  8. Stapel weer de koekjes op de mascarpone.
  9. Doe hier nogmaals mascarpone op.
  10. Leg de tweede plak biscuit op de mascarpone.
  11. Smeer de biscuit in met de mascarpone.
    Tip! Smeer het strak in, zodat er geen open randjes te zien zijn in de folie.
  12. Laat de taart minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
    Tip! Je kunt de taart het beste een nachtje in de koelkast laten opstijven.
  13. Doe de overige mascarpone in een spuitzak met de gekartelde spuitmond.
  14. Laat de spuitzak met mascarpone een aantal uren rusten.
  15. Verwijder voorzichtig de acetaatfolie.
  16. Spuit toefjes op de taart.
  17. Zeef de cacaopoeder boven de taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Serveer de tiramisu taart als dessert!

Tiramisu taart wordt vaak als dessert gegeten, maar het is natuurlijk wel zo leuk om de tiramisu op een leuke manier te serveren. Serveer de tiramisu op een mooi bordje en serveer er wat ijs bij. Je kunt er lekkere vanille-ijs bij serveren, maar een bolletje koffie-ijs smaakt er nog veel beter bij. Spuit er een lekkere toef slagroom bij en strooi er wat cacaopoeder overheen. Gegarandeerd succes!

Het bewaren van de tiramisutaart

Mmm, wat smaakt tiramisu altijd lekker, maar je kunt jezelf natuurlijk niet misselijk eten. Het is daarom handig om te weten hoe je de tiramisu het beste kunt bewaren. Vaak wordt in de tiramisu verse eieren gebruikt, daarom kun je het beter niet een week in de koelkast laten staan. De tiramisu blijft maximaal 2 á 3 dagen goed in de koelkast. Het is wel belangrijk dat je de tiramisu afdekt of in een goed afgesloten trommel bewaart. Wil je de tiramisu langer dan 3 dagen bewaren? Dat kan gelukkig ook! Je kunt de tiramisu namelijk ook in de vriezer bewaren. In de vriezer blijft de tiramisu tot 1 maand goed.

Tip! Snijd de tiramisu in stukjes, zo kun je er elke keer stukjes uithalen in plaats van dat de tiramisu taart in één keer op moet.

Deel jouw tiramisu taart met ons!

Heb jij zelf met dit recept een tiramisu taart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany