• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Borrelbrood/breekbrood recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 18

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 18

per pagina
Pagina

Het maken van het brooddeeg:

  1. Doe de bloem, 1 theelepel zout en 1 theelepel olijfolie in een kom.
  2. Doe de gist vanuit de andere kant in de kom en doe hier het water bij in.
  3. Meng alles met een houten spatel tot een mooi deeg.
  4. Dek het deeg af.
  5. Laat het deeg 18 uur rijzen op een warme plek.
  6. Bestuif het werkblad met bloem.
  7. Stort het deeg op het werkblad.
  8. Vouw het deeg meerdere keren en vorm het daarna tot een bal.
  9. Laat het brooddeeg wederom 2 uur rijzen op een warme plek.

Het voorbakken van het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de pan met bakpapier.
  3. Leg het gerezen deeg in de pan en doe de deksel op de pan.
  4. Bak het brood zodoende voor 30 minuten in de oven.
  5. Haal daarna de deksel van de pan af.
  6. Bak het brood voor 15 minuten in de oven.  Het brood kleurt nu bij.
  7. Laat het brood eventjes afkoelen.

Het afwerken van het borrelbrood:

  1. Haal een rondje uit het brood ter grootte van de camembert.
  2. Snijd ook inkepingen in het brood.
  3. Smelt de ongezouten roomboter en roer de overige olijfolie erdoorheen.
  4. Pers de teentjes knoflook.
  5. Meng ook de geperste teentjes knoflook en het overige zout door de gesmolten roomboter heen.
  6. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de gesmolten roomboter heen.
  7. Smeer het brood royaal met dit mengsel in.
  8. Doe de camembert in de gat dat je in het brood hebt gemaakt.
  9. Smeer eventueel nog wat overige gesmolten roomboter over het brood heen.
  10. Zet de oventemperatuur op 160 graden (heteluchtoven).
  11. Bak het borrelbrood in 10 minuten af, in ieder geval totdat de kaas is gesmolten. Houd goed in de gaten wanneer het brood klaar is, dit kan per oven verschillen.
  12. Laat het brood ietwat afkoelen alvorens je 'm gaat serveren.

Handige informatie

Borrelbrood en breekbrood recepten 

Een borrelbrood of een breekbrood zijn de ideale hapjes voor bij de borrel. Onder het genot van een drankje en in goed gezelschap gaat zo’n brood er snel doorheen. Je kunt een borrelbrood en ook een breekbrood in de winkel halen, maar het is veel leuker om de broden zelf te maken. Dan kun je ze helemaal naar wens van jou en/of jouw gasten maken. Het is trouwens helemaal niet lastig om een borrelbrood te bakken of zelf breekbrood te maken. Met de breekbrood recepten én borrelbrood recepten die wij op deze pagina hebben verzameld, gaat dat helemaal goedkomen!

Wat is het verschil tussen een borrelbrood en breekbrood? 

Veel mensen denken dat borrelbrood en breekbrood termen voor hetzelfde soort brood zijn, toch zijn het twee verschillende broden. Een borrelbrood is vaak gevuld met wat lekkers zoals olijven, kaas, tomaten enzovoorts. Dit brood kun je inderdaad breken, maar ook prima in stukjes snijden en zodoende als borrelhap serveren. Een breekbrood is niet persé gevuld met wat lekkers. Bij dit brood is het de bedoeling dat je zelf telkens een stukje van het brood ‘breekt’’en deze bijvoorbeeld besmeerd met kruidenboter, tapenade of knoflooksaus. Je kunt breekbrood ook prima met een aantal dipjes serveren en jouw gasten hun brood daarin laten dippen. Omdat de broden zo op elkaar lijken en veel mensen de termen door elkaar halen, hebben wij onze borrelbrood recepten en breekbrood recepten op één pagina gezet. 

Welke borrelbrood en breekbrood recepten vind je op Baktotaal.nl? 

Wil je zelf een breekbrood maken of toch liever een borrelbrood maken? Voor een goed breekbrood of borrelbrood recept ben je bij Baktotaal op het juiste adres. Wij weten namelijk wel wat lekker is en hoe je een heerlijk brood kunt maken. Op deze pagina vind je dan ook uiteenlopende recepten: van een typisch borrelbrood recept tot aan een plukbrood en van een fougasse brood tot aan een mediterraans breekbrood recept. Bij ons vind je het allemaal! Kies jouw favoriete recept uit en volg alle stappen die erin staan om zodoende een heerlijk brood te krijgen. Zet het brood op tafel neer met een lekker drankje erbij en het feest kan beginnen. Met ook nog eens een goed gezelschap erbij heb je gegarandeerd een geslaagde avond.  

Breekbrood zelf maken? Bekijk onze recepten! 

Het is natuurlijk het beste als je besluit om het breekbrood zelf te maken. Zelfgemaakt brood is namelijk het allerlekkerst. Je kunt het jezelf trouwens zo makkelijk of zo uitdagend mogelijk maken. Houd je wel van een uitdaging of vind je het fijn om een breekbrood helemaal zelf te maken? Kies dan een recept op deze pagina uit en ga aan de slag! Om zelf zo’n brood te maken, kun je elke broodsoort kiezen die je wilt. Kies dus jouw favoriete brood uit! Vervolgens kun je het brood insnijden en vullen met alles wat je maar lekker vindt of met wat het borrelbrood recept aangeeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een breekbrood met kaas en kruiden? Of van een brood met knoflook en pesto? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er jouw brood wel mee vullen. Vervolgens hoef je het brood alleen nog maar te bakken en je bent klaar om te serveren! 

Het serveren van het brood  

Een breekbrood is dus een brood dat je met allerlei lekkere ingrediënten vult en vervolgens in de oven bakt. Je kunt ervoor kiezen om het brood met allerlei smeersels en/of dips te serveren om er een waar feestje van te maken. Zet naast het brood bijvoorbeeld nog wat kruidenboter, pesto en/of hummus op tafel en je hebt een heerlijke snack. Het is dan ook niets voor niets dat wij denken dat een borrelbrood steeds vaker de borrelplank zal vervangen. 

Flag of Germany