• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstboombrood recept

Met dit Kerstboombrood zet je een waar spektakel op tafel. Het brood is perfect voor het kerstontbijt- of lunch, maar kun je ook prima serveren als bijgerecht bij het kerstdiner. Instagrammer @sihamdaily vertelde aan ons hoe je zelf zo'n prachtig brood kunt maken, die ook nog eens heerlijk smaakt. Leessnel verder voor haar recept!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 19 personen

Met dit Kerstboombrood zet je een waar spektakel op tafel. Het brood is perfect voor het kerstontbijt- of lunch, maar kun je ook prima serveren als bijgerecht bij het kerstdiner. Instagrammer @sihamdaily vertelde aan ons hoe je zelf zo'n prachtig brood kunt maken, die ook nog eens heerlijk smaakt. Leessnel verder voor haar recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 450 gram bloem;
  • 35 gram + 2 theelepels suiker;
  • 9 gram gist;
  • Halve theelepel zout;
  • Sesamzaadjes;
  • Pompoenpitten;
  • Maanzaad;
  • Mueslimix;
  • Zonnebloempitten.

Overige benodigdheden:

  • 1 ei;
  • 60 milliliter zonnebloemolie;
  • 240 milliliter volle melk;
  • 20 gram Griekse yoghurt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Molen de Hoop Pompoenpitten 250gr
€ 4,59
+
Molen de Hoop Blauw Maanzaad 150gr
€ 3,49
+
Molen de Hoop Mueslimix (voor mueslibrood) 250gr
€ 5,69
+
Sesamzaad Gepeld 250g
€ 2,99
+
Zonnebloempitten 250g
€ 1,99
+

Recept

  1. Verwarm de melk in een magnetron.
  2. Voeg daarna de suiker, het ei en de gist aan de melk toe.
  3. Mix alles met een garde door elkaar heen.
  4. Dek het mengsel af en laat het 10 minuten staan,
  5. Voeg daarna de bloem toe, de extra suiker, olie, Griekse yoghurt en zout aan het mengsel toe.
  6. Kneed het deeg voor ongeveer een kwartier in een deegmachine.
    Tip! Het deeg is een plakkerig, dat hoort zo dus schrik niet en voeg zeker geen bloem toe.
  7. Vet je handen in met zonnebloemolie en haal het deeg uit de kom.
  8. Maak een mooie bal van het deeg.
  9. Doe de deegbal in een kom dat met zonnebloemolie is ingevet.
  10. Dek de kom af en laat het deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  11. Zet schaaltjes klaar met de zonnebloem pitten, pompoenpitten, sesamzaadjes, mueslimix en maanzaadjes.
  12. Vet je handen weer in met zonnebloem olie en maak balletjes van het deeg.
  13. Dep de balletjes in de gewenste pitjes of zaadjes.
  14. Leg de balletjes meteen op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Tip! Vorm ook gelijk de kerstboom als je de balletjes op de plaat legt.
  15. Laat het deeg wederom 20 minuten op een warme plek rijzen.
  16. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  17. Bak het kerstboombrood in ongeveer een kwartier gaar in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  18. Laat de broodjes even afkoelen, voordat je ze gaat serveren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van het Kerstboombrood

Zoals eigenlijk altijd het geval is bij brood, kun je dit brood het beste zo snel mogelijk na het bereiden ervan eten. Vers gebakken brood is namelijk het allerlekkerst. Toch kun je dit brood heel goed al een dag van tevoren maken. Dek het brood dan wel goed af, zodat het lekker zacht blijft.

Deel jouw Kerstboombrood met ons!

Heb jij aan de hand van ons heerlijke Kerstboombrood recept ook een lekker brood gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te weten hoe die dan is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany