• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood met camembert recept

Tijdens de borrel mogen lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. Wil je eens een keer wat anders serveren dan chips, nootjes, kaas en worst? Maak dan eens dit heerlijke brood met camembert! Dit brood is echt om je vingers bij af te likken. Je hoeft het kapje en het uitgeholde brood niet weg te gooien, want ook daarmee kun je lekker in de warme camembert dippen. Wil jij ook dit brood met camembert voor bij de borrel maken? Lees dan snel verder voor ons brood met camembert recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Tijdens de borrel mogen lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. Wil je eens een keer wat anders serveren dan chips, nootjes, kaas en worst? Maak dan eens dit heerlijke brood met camembert! Dit brood is echt om je vingers bij af te likken. Je hoeft het kapje en het uitgeholde brood niet weg te gooien, want ook daarmee kun je lekker in de warme camembert dippen. Wil jij ook dit brood met camembert voor bij de borrel maken? Lees dan snel verder voor ons brood met camembert recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram Molen de Hoop Speltbloem;
  • 8 gram Molen de Hoop bakkerszout;
  • 5 gram Bruggeman Gist Instant;
  • 12 gram Molen de Hoop Krokantbroodpoeder;
  • Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
  • Beslagkom kunststof, 28 cm;
  • Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
  • BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
  • DeSh Stoombakje;
  • BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen 300x400x11mm;
  • Rijsmandje Riet Rond Ø24cm (800 tot 1000 gram deeg);
  • BrandNewCake Pizzaschep 80cm;
  • BrandNewCake Stokbroodmesje (incl. 5 mesjes);
  • BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr

Overige benodigdheden:

  • 252 gram water;
  • Bubbeltjesfolie;
  • 1 camembert;
  • Serranoham;
  • Peterselie;
  • Planeetmenger met deeghaak.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.
€ 9,98
+
BrandNewCake Pizzaschep 80cm
€ 23,99
+
Patisse Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 10,99
+
BrandNewCake Stokbroodmesje (incl. 5 mesjes)
€ 6,49
+
Deegkrabber Kunststof Halfrond Zwart 12x8,8cm
€ 0,99
+
Molen de Hoop Bakkerszout 750g (voor brood en banket)
€ 2,79
+
Desh Stoombakje
€ 49,99
+
BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen 300x400x11mm
€ 25,99
+
Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm
€ 6,99
+
Molen de Hoop Krokantbroodpoeder 250gr
€ 3,99
+
Rijsmandje Riet Rond Ø24cm (800 tot 1000 gram deeg)
€ 12,98
+
Beslagkom kunststof, 28 cm.
€ 7,99
+
Molen de Hoop Speltbloem 1kg
€ 5,09
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het deeg kneden met een machine:

  1. Doe de speltbloem, bakkerszout, gist, krokantbroodpoeder en het water in de machine en laat de machine op een lage snelheid kneden tot een goed afgekneed deeg.
    Tip! Het deeg is goed gekneed wanneer je er een flinterdun vliesje van kunt trekken.
    Tip! Hoe lang het kneden precies duurt, verschilt per machine.
  2. Bol het deeg op door het gelijkmatig plat te slaan en van boven naar beneden toe op te rollen.
  3. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe komt te liggen.
  4. Draai het deeg ook 90 graden, zodat hij weer in de lengte voor je ligt.
  5. Rol het deeg nogmaals op.
  6. Duw vervolgens met de zijkanten van je hand het deeg onder zichzelf.
    Tip! Als je dit doet, ontstaat er een gladde bol met een sluiting aan de onderkant.
  7. Leg de deegbol met de sluiting naar beneden in een kom.
  8. Dek de kom af met wat bubbeltjesfolie en laat het rijzen, totdat het ongeveer 50% in volume is toegenomen.
    Tip! Dit zal waarschijnlijk tussen de 70 en 95 minuten duren.

Het rijzen van het deegstuk:

  1. Strooi een klein laagje bloem op het deeg.
  2. Laat het deeg ondersteboven uit de kom op het werkblad vallen.
  3. Sla het deeg door en bol het deeg losjes op.
  4. Leg het deegstuk met de sluiting naar beneden toe op het werkblad.
  5. Dek het deegstuk af met bubbeltjesfolie.
  6. Laat het deegstuk circa 20 minuten rijzen.

Het vormen van het deeg:

  1. Bestrooi het rijsmandje met een beetje bloem.
  2. Draai het deegstuk om, zodat de sluiting naar boven toe komt te liggen.
  3. Druk het deeg in snelle bewegingen uit tot een cirkel.
    Tip! Behoud zoveel mogelijk lucht.
  4. Pak de cirkel vast en sla deze richting het midden.
  5. Ga zo de cirkel rond, totdat alle zijkanten naar binnen zijn geslagen.
  6. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar beneden toe komt te liggen.
  7. Breng wat spanning op de deegbol door met de zijkanten van de hand het deeg onder zichzelf te drukken.
  8. Bestrooi de bol met wat bloem.
  9. Leg de deegbol ondersteboven in het rijsmandje.
    Tip! De sluiting van het deeg is dus zichtbaar.
  10. Dek het mandje af met plasticfolie.

Het narijzen van het deeg:

  1. Laat het brood vol rijzen.
    Tip! Het deeg is voldoende gerezen, als je het voorzichtig met je vingertop kunt induwen. Het kuiltje even blijft staan en dan langzaam weer naar buiten komt.
    Tip! Dit zal ongeveer 40 tot 60 minuten duren.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste temperatuur (boven- en onderwarmte).
  3. Schuif een draadrooster op de laagste positie de oven in en leg hier de pizzasteen op.
    Tip! Het zal zo’n 40 minuten duren, voordat de steen ook goed warm is.
  4. Verwarm op de bodem van de oven een DeSh-stoombakje of RVS Braadslede mee.

Het bakken van het speltbrood:

  1. Bestrooi het deegstuk met wat bloem.
  2. Draai het mandje voorzichtig om boven de pizzaschep, zodat het deegstuk bovenop de pizzaschep komt te liggen.
  3. Snijd met een vlijmscherp mesje een boter-kaas-en-eieren speelveld op de bol.
    Tip! Doe dit in snelle bewegingen.
  4. Schuif het deeg op de pizzasteen.
  5. Giet circa 150 milliliter water in het stoombakje of de braadslede.
  6. Zet de oventemperatuur naar 210 graden en bak het brood 25 minuten.
    Tip! Wanneer je een DeSh-stoombakje gebruikt, kun je deze gewoon laten staan.
    Tip! Als je een braadslede gebruikt, is dit het moment om de braadslede uit de oven te halen.
  7. Verlaag de temperatuur naar 200 graden.
  8. Bak het speltbrood nog 7 minuten.
  9. Zet de ovendeur op een kier en bak het brood nog 3 minuten.
    Tip! De totale baktijd bedraagt ongeveer 35 minuten.
  10. Prik eventueel met een digitale (kern)thermometer in het brood.
    Tip! Als het speltbrood een kerntemperatuur van 96 graden heeft, is het brood gaar.
  11. Haal het speltbrood na het bakken van de steen af en laat hem volledig afkoelen op een rooster.
  12. Snijd het brood pas aan wanneer hij volledig is afgekoeld.

Het vullen van het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Snijd het bovenste kapje van het brood af.
    Tip! Zorg ervoor dat dit ongeveer de grootte van de camembert is.
  3. Hol het brood deels uit, zodat de camembert erin past.
  4. Leg de camembert in het brood.
  5. Snijd de peterselie in stukjes en leg deze op de camembert.
  6. Leg het brood circa 10 minuten in de oven, totdat de camembert gesmolten is.
  7. Leg de serranoham bovenop het brood met camembert.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte brood met camembert zien!

Heb jij zelf met dit recept een brood met camembert gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto ervan te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany