Knoflookbrood (ook wel garlic bread genoemd) is echt onwijs lekker als hapje bij de borrel of gewoon als lekkere snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Wij maakten dit heerlijke knoflookbrood met mozzarella, peterselie en natuurlijk knoflook. Het brood is in 1 woord: verrukkelijk! Je moet niets, maar we raden je wel ten zeerste aan om zelf eens dit brood te gaan maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
Maak het jezelf zo makkelijk of juist moeilijk mogelijk als dat je zelf wilt
Wij toverden een zelfgemaakte stokbrood om tot heerlijke knoflookbroden. Wij vinden het namelijk heerlijk om baksels from scratch te maken. Je kunt het jezelf ook heel erg makkelijk maken, door een afbakstokbrood of zelfs een al gebakken stokbrood te kopen. Dan kun je direct doorgaan naar de laatste 6 stappen van dit recept om de kant-en-klare stokbroden om te toveren tot heerlijke knoflookbroden. Het is maar net wat je zelf wilt!Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram baguette-mix Molen de Hoop;
- 3,5 gram gedroogde gist;
- Baguette Crisping Tray (Masterclass Crusty Bake);
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- Een theelepel fijne zeezout;
- 1 bolletje knoflook;
- 50 gram krulpeterselie;
- 1 theelepel chilivlokken;
- 50 milliliter olijfolie extra vierge;
- 150 gram mozzarella;
- 140 milliliter water.