• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Knoflookbrood recept

Knoflookbrood (ook wel garlic bread genoemd) is echt onwijs lekker als hapje bij de borrel of gewoon als lekkere snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Wij maakten dit heerlijke knoflookbrood met mozzarella, peterselie en natuurlijk knoflook. Het brood is in 1 woord: verrukkelijk! Je moet niets, maar we raden je wel ten zeerste aan om zelf eens dit brood te gaan maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Maak het jezelf zo makkelijk of juist moeilijk mogelijk als dat je zelf wilt

Wij toverden een zelfgemaakte stokbrood om tot heerlijke knoflookbroden. Wij vinden het namelijk heerlijk om baksels from scratch te maken. Je kunt het jezelf ook heel erg makkelijk maken, door een afbakstokbrood of zelfs een al gebakken stokbrood te kopen. Dan kun je direct doorgaan naar de laatste 6 stappen van dit recept om de kant-en-klare stokbroden om te toveren tot heerlijke knoflookbroden. Het is maar net wat je zelf wilt!
± 1 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 6 personen 5/5 (1 waardering)
Knoflookbrood (ook wel garlic bread genoemd) is echt onwijs lekker als hapje bij de borrel of gewoon als lekkere snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Wij maakten dit heerlijke knoflookbrood met mozzarella, peterselie en natuurlijk knoflook. Het brood is in 1 woord: verrukkelijk! Je moet niets, maar we raden je wel ten zeerste aan om zelf eens dit brood te gaan maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Maak het jezelf zo makkelijk of juist moeilijk mogelijk als dat je zelf wilt

Wij toverden een zelfgemaakte stokbrood om tot heerlijke knoflookbroden. Wij vinden het namelijk heerlijk om baksels from scratch te maken. Je kunt het jezelf ook heel erg makkelijk maken, door een afbakstokbrood of zelfs een al gebakken stokbrood te kopen. Dan kun je direct doorgaan naar de laatste 6 stappen van dit recept om de kant-en-klare stokbroden om te toveren tot heerlijke knoflookbroden. Het is maar net wat je zelf wilt!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram baguette-mix Molen de Hoop;
  • 3,5 gram gedroogde gist;
  • Baguette Crisping Tray (Masterclass Crusty Bake);
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • Een theelepel fijne zeezout;
  • 1 bolletje knoflook;
  • 50 gram krulpeterselie;
  • 1 theelepel chilivlokken;
  • 50 milliliter olijfolie extra vierge;
  • 150 gram mozzarella;
  • 140 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Stokbroodmix baquette 500gr
€ 4,29
+
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Kitchen Craft Crusty Bake Stokbroodvorm 2-delig 39cm
€ 19,69
+

Recept

Het maken van het brooddeeg:

  1. Meng de baguette-mix, de gist en het water in een keukenmachine tot een deeg.
  2. Kneed het deeg nog even goed door met de hand.
  3. Rol het deeg langwerpig uit.
  4. Leg het deeg op een stuk bakpapier neer.
  5. Leg nu een ander stuk bakpapier op het deeg en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  6. Vorm het deeg tot een stokbrood en leg het op de, met bakpapier beklede, stokbroodplaat.
  7. Laat het deeg weer voor 90 minuten rijzen op een warme plek (liefst 26 graden).

Het maken van de garnering voor op het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf.
  3. Leg de knoflook op een stukje aluminiumfolie en giet er 25 milliliter olie overheen.
  4. Doe een snufje zout op de knoflook.
  5. Vouw de folie dicht en bak de knoflook voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Pers de knoflook daarna uit en doe het in een kom.
  7. Doe de rest van het zout, de roomboter, de chilivlokken en de overige olie ook in de kom.
  8. Meng alles door elkaar heen.
  9. Hak de peterselie fijn.
  10. Roer de fijngehakte peterselie en de mozzarella door het mengsel heen.

Het voorbakken van het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Doe het stokbrood nu zonder bakpapier in de Crusty Bake tray.
  3. Doe een dichte bakplaat onderin de oven, schuif daarboven een rooster met daarop het brood.
  4. Giet iets kokend water op de onderste bakplaat.
    Tip! Door de stoom wordt het brood extra lekker knapperig.
  5. Bak het brood nu voor 10 minuten in de oven.
    Tip! Het brood wordt niet helemaal gaar.

Het verder afbakken van het knoflookbrood:

  1. Haal het stokbrood uit de oven en laat ‘m een beetje afkoelen.
  2. Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden.
  3. Snijd het brood doormidden en smeer beide kanten in met de garnering.
  4. Bestrooi het brood eventueel nog met wat extra mozzarella.
  5. Bak het knoflookbrood in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
    Tip! Houd goed in de gaten wanneer het brood gaar is, dit kan per oven verschillen.
  6. Laat het brood iets afkoelen, alvorens je ‘m gaat aansnijden en serveren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw knoflookbrood met ons!

Ben jij van plan om met ons recept een knoflookbrood te bakken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany