Iedereen heeft zo zijn eigen tradities met Kerstmis. De 1 doet er helemaal niets mee, de ander vindt het heerlijk om met Kerst uit eten te gaan en weer een ander vindt het geweldig om een heel kerstdiner voor te bereiden. Ben jij op zoek naar een lekkernij voor bij een kopje koffie of thee of tijdens het kerstontbijt? Maak dan eens een heerlijke kerststol. In deze stol zit geen broodverbeteraar, dus het is het lekkerst om het brood op de dag te gaan bakken, waarop je het ook gaat serveren. Lees snel verder voor ons kerststol recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 400 gram Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem;
- 8 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 14 gram Bruggeman Gist Instant;
- 50 gram citroenrasp;
- 2 gram speculaaskruiden;
- 250 gram gele rozijnen;
- 125 gram blauwe rozijnen;
- 25 gram sukade;
- 25 gram oranjesnippers
- 250 gram amandelspijs;
- 15 gram kristalsuiker;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st;
- Kwast Hout / Natuurhaar 3,8cm (20cm);
- Zeef RVS Set/3;
- Städter Houten Deegroller 45,5cm.
Overige benodigdheden:
- 210 gram volle melk;
- 60 gram ongezouten roomboter;
- 1 ei + 1 eetlepel losgeklopt ei, maat M;
- 30 gram gesmolten en ongezouten roomboter.