• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kerstdorp taart recept

Tijdens de feestdagen vinden we het leuk om uit te pakken. Ook wij hebben weer uitgepakt en hebben deze toffe kerstdorp taart gemaakt! Deze taart is een echte eye-catcher op een kersttafel. Naast dat de taart er prachtig uitziet, is die ook nog eens lekker zoet. Het is wel even een werkje om zo’n gave kersttaart te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Lees snel verder voor ons kerstdorp taart recept en ga lekker aan de slag!
± 4.5 uur bereidingstijd ± 13 uur wachttijd 25 personen 5/5 (1 waardering)
Tijdens de feestdagen vinden we het leuk om uit te pakken. Ook wij hebben weer uitgepakt en hebben deze toffe kerstdorp taart gemaakt! Deze taart is een echte eye-catcher op een kersttafel. Naast dat de taart er prachtig uitziet, is die ook nog eens lekker zoet. Het is wel even een werkje om zo’n gave kersttaart te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Lees snel verder voor ons kerstdorp taart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 990 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 600 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • LorAnn Super Sterke Smaakstof Key Limoen;
  • 2x Aarts Fruitvulling Bosvruchten;
  • 300 gram Brand New Cake Suikerbakkerspoeder;
  • 2 theelepels Molen de Hoop Koekkruiden;
  • 900 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 800 gram Brand New Cake Royal Icing-mix;
  • RD Kleurstof ProGel Red;
  • RD Kleurstof ProGel Leaf Green;
  • Taartpan PME rond Ø15 x 10cm;
  • Taartpan PME rond Ø20 x 10cm;
  • Taartpan PME rond Ø25 x 10cm;
  • 3x Taartkarton Goud/Wit Ø30cm; B
  • Spuitzakken;
  • 3x Brand New Cake Spuitmondje Glad #2;
  • Wilton Spuitmondje #352;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #18;
  • Brand New Cake Spuitmondjes Adapter Klein;
  • BrandNewCake Dowels Knipbaar 30cm;
  • Brand New Cake Elastieken Spuitzak Binders;
  • Cakedrum Zilver Rond Ø33cm;
  • Molen de Hoop Decoreersneeuw;
  • Satéprikkers;
  • Uitstekerset Ster (5 punten) Ø3,5-6,5cm;
  • Wilton Grip Uitsteker Kerstboom;
  • Bakpapier;
  • Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 17 eieren, maat M;
  • 955 milliliter water;
  • 1400 gram ongezouten roomboter;
  • 1 theelepel zout;
  • Printjes, verschillende huisjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
€ 6,99
+
BrandNewCake Botercrème mix 1kg
€ 8,49
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Key Limoen 3,7ml
€ 1,99
+
Aarts Fruitvulling Bosvruchten 580ml
€ 4,49
+
BrandNewCake Suikerbakkerspoeder 800g
€ 6,19
+
Molen de Hoop Koekkruiden 100gr
€ 4,59
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Royal Icing-mix 800g
€ 6,29
+
RD Kleurstof ProGel Red 25 gram
€ 4,19
+
RD Kleurstof ProGel Leaf Green 25 gram
€ 4,19
+
Taartpan PME rond Ø15 x 10cm
€ 10,68
+
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
Taartpan PME rond Ø25 x 10cm
€ 21,89
+
Taartkarton Goud/Wit Ø30cm per stuk
€ 0,64
+
  • 1 x € 0,64
    Totaal: € 0,64
  • 10 x € 0,58
    Totaal: € 5,81
    9% korting
  • 25 x € 0,54
    Totaal: € 13,61
    15% korting
  • 50 x € 0,51
    Totaal: € 25,41
    21% korting
  • 100 x € 0,45
    Totaal: € 44,77
    30% korting
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #2
€ 1,89
+
Wilton Spuitmondje #352
€ 2,29
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #18
€ 1,98
+
BrandNewCake Spuitmondjes Adapter Klein
€ 1,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Dowels Knipbaar 30cm 4st.
€ 2,99
+
BrandNewCake Elastieken Spuitzak Binders 12st
€ 3,59
+
Cakedrum Zilver Rond Ø33cm
€ 3,79
+
  • 1 x € 3,79
    Totaal: € 3,79
  • 5 x € 3,59
    Totaal: € 17,97
    5% korting
  • 10 x € 3,41
    Totaal: € 34,12
    10% korting
Molen de Hoop Decoreersneeuw 500gr
€ 5,69
+
Sateprikker 25cm 100st.
€ 0,99
+
Uitstekerset Ster (5 punten) Ø3,5-6,5cm Set/3
€ 2,89
+
Wilton Grip Uitsteker Kerstboom
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Städter Latjes t.b.v. Deeg Uitrollen Set/6
€ 13,39
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

Het maken van de koeken:

  1. Mix 500 gram roomboter, suikerbakkerspoeder, een theelepel zout en koekkruiden door elkaar heen.
  2. Meng 2 eieren door het botermengsel heen.
  3. Voeg de bloem in 4 gelijke delen toe en meng het door tot een stevig koekdeeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  6. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  7. Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  8. Rol het deeg uit met behulp van de uitrol latjes.
  9. Steek met de boom uitsteker 10 kerstboompjes uit en met de ster uitsteker 6 sterren.
  10. Leg op het uitgerolde deeg de uitgeknipte huisjes en snijd hieromheen 14 huisjes uit.
  11. Leg de huisjes op de bakplaat.
  12. Bak de koeken in 15 minuten gaar.
  13. Verlaag de temperatuur naar 140 graden.
  14. Bak de koeken nog 10 minuten.
  15. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Het maken van de icing:

  1. Doe de Royal Icing-mix en 100 milliliter water in een kom.
  2. Meng dit in enkele minuten tot een witte, stevige icing.
  3. Doe ⅓ deel van de icing in een bakje.
  4. Kleur de royal icing met de rode kleurstof rood.
  5. Voeg wat druppels water aan de rode icing toe.
    Tip!
     De icing moet zo dik worden als yoghurt.
    Tip!
     De icing moet binnen 15 seconden egaal vloeien in het bakje wanneer je er doorroert. Heb je per ongeluk te dunne icing? Voeg dan wat van de overige icing toe.
  6. Doe in 2 spuitzakken de adapters.
  7. Doe in de derde spuitzak spuitmondje #2 en doe de rode icing in deze spuitzak.
  8. Sluit de zak met een spuitzak binder en leg de spuitzak even aan de kant.
  9. Verdun de overige icing tot je mooie pieken krijgt die rechtop blijven staan.
  10. Verdeel de icing over 2 bakjes.
  11. Kleur 1 bakje icing groen.
  12. Doe de witte en de groene icing in de spuitzakken met de adapters.
  13. Bevestig het ster spuitmondje aan de spuitzak met de groene icing en spuitmondje #2 aan de spuitzak met witte icing.

Het opspuiten van de koekjes:

  1. Spuit op de kerstboom koekjes met de groene icing golfjes van links naar rechts.
    Tip! Doe dit van de brede kant naar de smalle kant.
  2. Strooi er gelijk na het icen een beetje poedersuiker over.
  3. Laat de kerstboom koekjes uitharden.
  4. Pak de sterren koekjes erbij.
  5. Spuit met de witte icing een patroon op de koekjes.
  6. Strooi een beetje kristalsuiker over de koekjes heen.
  7. Laat de sterren koekjes uitharden.
  8. Pak de huis koekjes erbij.
  9. Omlijn sommige koekjes met rode icing.
  10. Vul ze vervolgens op met de rode icing.
  11. Laat deze koekjes 1 nacht uitharden.
  12. Doe het spuitmondje #352 aan de adapter van de groene icing.
  13. ’Teken’ met de groene icing blaadjes op de huisjes.
  14. ’Teken’ op de andere huisjes deurtjes, ramen, mooie krullen etc.
  15. Versier het dak met een laagje sneeuw en strooi er een beetje suiker over.
    Tip!
     Laat je fantasie de vrije loop.
  16. Laat de koekjes goed uitharden.
    Tip!
     Trek met cocktailprikkers de hoekjes strak.

Het bakken van de biscuits:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Verdeel de Biscuit-mix, 15 eieren en 105 milliliter water 50/50 over 2 kommen. Tip! Het past namelijk niet in 1 kom.
  3. Mix in 8 minuten de ingrediënten door elkaar heen.
  4. Klop daarna het beslag 2 minuten op lage snelheid door.
  5. Spray de taartpannen in met de bakspray.
  6. Verdeel het beslag over de taartpannen.
  7. Bak de biscuits in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Stort de biscuits op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop met een garde de Botercrème-mix en 750 milliliter water door elkaar heen.
  2. Laat het mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de roomboter in ongeveer 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het mengsel in gedeeltes aan de boter toe.
    Tip!
     Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Doe ¼ deel van de botercrème in een aparte kom en meng hier een kwart van de fruitvulling doorheen.
  7. Doe deze botercrème in een spuitzak.
  8. Leg de spuitzak weg op kamertemperatuur.
  9. Mix door de overige botercrème 4 druppels smaakstof heen.

Het vullen van de biscuits:

  1. Leg de biscuits op de taartkartons.
  2. Snijd de biscuits in 3 lagen horizontaal door.
  3. Doe wat witte botercrème in de spuitzak en knip het uiteinde van de zak af.
  4. Spuit op de onderste laag van elke biscuit een ‘dijkje’ botercrème.
  5. Vul het midden van de onderste biscuits op met de fruitvulling.
    Tip! Verdeel dit met een lepel gelijkmatig over de biscuit heen en houd 1 centimeter tot aan de botercrème vrij.
  1. Leg de middelste biscuit laag erop en spuit hier weer ‘dijkjes’ witte botercrème op.
  2. Pak de spuitzak met de bosvruchten botercrème en spuit dit in het midden van de dijkjes.
    Tip! 
    Houd hier ook weer 1 centimeter afstand van het dijkje.
  3. Leg de bovenste biscuit lagen erop en smeer de taarten rondom en in met de witte limoen botercrème.
  4. Smeer ook de bovenkant van de taarten in met de botercrème.
  5. Trek de zijkanten en de bovenkant strak met een scraper.
  6. Zet de biscuits voor 15 minuten in de koeling.
  7. Smeer daarna de biscuit nog een keer af en trek ze weer strak met de scraper.

Het opbouwen van de kerstdorp taart:

  1. Knip de randen van de taartkartons die nog zichtbaar zijn rondom af.
  2. Zet de grootste taart in het midden van de cakedrum.
  3. Steek 4 dowels in de vorm van een vierkant in het midden van de taart.
  4. Knip de dowels op gelijke hoogte af.
  5. Zet de middelgrote taart erop en steek hier 4 dowels in.
  6. Knip de dowels op lengte af.
  7. Steek hier ook 4 dowels in en knip deze lengte af.
  8. Zet de kleinste taart erbovenop.
  9. Strooi wat decoreersneeuw over de taart.
  10. Zet de koeken rondom de taart.
  11. Steek bovenop enkele satéprikkers ter ondersteuning in de taart en zet hier een huisje en kerstboom koekje tegenaan.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte kerstdorp taart aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept een kerstdorp taart maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van jouw kerstdorp taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany