• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kersttaartjes recept

Tijdens de feestdagen houden we ervan om samen met de mensen die we liefhebben gezellig te eten. Een lekker gebakje mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Met onderstaand recept kun je zelf deze leuke en lekkere kersttaartjes maken. Voor de basis hebben we een chocolade biscuit gebruikt, die we vervolgens gegarneerd hebben met ganache. Deze gebakjes voor Kerstmis gaan dan ook zeker weten bij iedere chocoladeliefhebber in de smaak vallen. Lees snel verder voor ons kersttaartjes recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen 5/5 (6 waarderingen)
Tijdens de feestdagen houden we ervan om samen met de mensen die we liefhebben gezellig te eten. Een lekker gebakje mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Met onderstaand recept kun je zelf deze leuke en lekkere kersttaartjes maken. Voor de basis hebben we een chocolade biscuit gebruikt, die we vervolgens gegarneerd hebben met ganache. Deze gebakjes voor Kerstmis gaan dan ook zeker weten bij iedere chocoladeliefhebber in de smaak vallen. Lees snel verder voor ons kersttaartjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram Brand New Cake Chocolade Biscuit-mix;
  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 250 milliliter slagroom;
  • Uitsteker Prof. Rond, glad RVS Ø6 cm;
  • Wilton Taartpan Rond Ø20x7,5cm;
  • Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm;
  • Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #1M.

Overige benodigdheden:

  • 55 milliliter water;
  • 3 eieren, maat M;
  • 10 gram ongezouten roomboter;
  • Rode besjes;
  • Rozemarijn.


Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de biscuit op kamertemperatuur zijn.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix 500g
€ 4,99
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Uitsteker Prof. Rond Glad RVS Ø6cm
€ 7,09
+
Wilton Taartpan Rond Ø20x7,5cm
€ 11,19
+
Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm
€ 6,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+

Recept

Het bakken van de biscuits:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, eieren en het water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  4. Spray beide bakvormen in met bakspray.
  5. Verdeel het beslag over de bakvormen.
  6. Bak de biscuits in 20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Stort de biscuits op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Het maken van de ganache:

  1. Pak de ronde biscuit erbij en steek hier 6 cirkels uit.
  2. Snijd de cirkels met een mes horizontaal doormidden.
  3. Leg de vierkante biscuit terug in de bakvorm.
  4. Verwarm de slagroom op een laag vuur.
    Tip! De slagroom moet niet koken.
  5. Doe de chocolade en het klontje boter in een ruime kom.
  6. Giet de warme slagroom in de kom en meng het goed door elkaar heen, totdat alles gesmolten is.
  7. Giet ⅓ van de ganache over de vierkante biscuit.
  8. Verdeel het evenredig door het bakblik heen en weer te bewegen, totdat de biscuit bedekt is met ganache.
  9. Laat de rest van de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur.
  10. Zet het vierkante bakblik in de koeling.
  11. Klop de overige ganache op tot een stevige crème.
  12. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  13. Doe de opgeklopte ganache in de spuitzak.

Het maken van de kersttaartjes:

  1. Spuit op de onderste laag van een biscuit cirkel een toef ganache.
  2. Leg het bovenste rondje erop en spuit hier wederom een toef ganache op.
  3. Steek er een takje rozemarijn in en leg er wat rode besjes op.

Het maken van de kersttaartjes met ganache bovenkant:

  1. Pak de vierkante biscuit erbij.
  2. Steek met de uitsteker 6 rondjes uit de biscuit.
  3. Duw de uitgestoken rondjes van onderen naar boven toe uit de uitsteker.
    Tip! Als je dat doet, krijg je geen vingerafdrukken op de ganache laag.
  4. Snijd deze doormidden en spuit op de onderste biscuitlaag een toef ganache.
  5. Leg de bovenste biscuit erop.
    Tip! Zorg ervoor dat je de ganache niet aanraakt.
  6. Leg bovenop de ganache wat rozemarijn en rode besjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Maak met de overgebleven biscuit eens truffels!

Houd jij wat biscuit over? Dan is het natuurlijk zonde om dit weg te gooien. Dat is ook helemaal niet nodig, want met de overgebleven biscuit kun je bijvoorbeeld een lekker toetje maken of truffels. Weet jij niet hoe je zelf truffels kunt maken? Bekijk dan eens onze receptenpagina, want daarop hebben we inmiddels al heel wat truffel recepten verzameld. Bekijk al onze truffel recepten hier!

Deel jouw kersttaartjes met ons!

Ben jij van plan om met ons recept kersttaartjes te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de taartjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany