• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Baked Alaska recept

Het ziet eruit als een gigantische sneeuwberg. En binnenin zit ook een ijskoude verrassing. Het blijft een wonder, zo’n ‘ijsberg’ die wordt omhuld door gebrand eiwit. De Baked Alsaka wordt ook wel omelette siberienne genoemd, nog zo’n mooie winterse naam. Wij bakten er een lekkere bodem van brownie voor. Je bouwt de berg op zijn kop. Dus in een schaal eerst ijs en vruchten, en dan de bodem erop. Het hele zaakje in de vriezer en daarna versieren met mooie dotten meringue en afbranden met een crème brûlée brandertje. Wij vulden de Baked Alaska met één soort ijs en kersen maar leef je uit. Als je notenijs gebruikt zijn stukjes noot en plakjes banaan ook heerlijk. Of je kiest bijvoorbeeld voor amarene-ijs en kleine stukjes brownie die je overhoudt van de bodem als tussenlaag en wat chocoladeschaafsel. Lees snel verder voor ons baked Alaska recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Het ziet eruit als een gigantische sneeuwberg. En binnenin zit ook een ijskoude verrassing. Het blijft een wonder, zo’n ‘ijsberg’ die wordt omhuld door gebrand eiwit. De Baked Alsaka wordt ook wel omelette siberienne genoemd, nog zo’n mooie winterse naam. Wij bakten er een lekkere bodem van brownie voor. Je bouwt de berg op zijn kop. Dus in een schaal eerst ijs en vruchten, en dan de bodem erop. Het hele zaakje in de vriezer en daarna versieren met mooie dotten meringue en afbranden met een crème brûlée brandertje. Wij vulden de Baked Alaska met één soort ijs en kersen maar leef je uit. Als je notenijs gebruikt zijn stukjes noot en plakjes banaan ook heerlijk. Of je kiest bijvoorbeeld voor amarene-ijs en kleine stukjes brownie die je overhoudt van de bodem als tussenlaag en wat chocoladeschaafsel. Lees snel verder voor ons baked Alaska recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Brownie-mix;
  • 230 gram Fabbri Amarena Kersen op Siroop;
  • 360 gram fijne kristalsuiker;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster 1M;
  • Spuitzak;
  • Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm;
  • Bakpapier;
  • Plasticfolie;
  • Hendi beslagkom RVS 1,4 liter (Ø20cm);
  • Crème brûlée brander.

Overige benodigdheden:

  • 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 125 gram ei;
  • 6 eiwitten, maat M;
  • 100 milliliter water;
  • 1 liter ijs, amarena of vanille.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Brownie-mix 500g
€ 5,19
+
Fabbri Amarena Kersen op Siroop 230g
€ 7,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Wilton Bakvorm Vierkant 20x20cm
€ 6,39
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Hendi Beslagkom RVS 1,4 liter (Ø20cm)
€ 3,79
+
Aansteker (Creme Brulee)
€ 4,99
+

Recept

Het bakken van de brownie:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Leg een vel bakpapier in de bakvorm.
  3. Mix in 3 minuten de Brownie-mix, 125 gram ei, boter en het water door elkaar heen tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de vierkante bakvorm.
  5. Bak de brownie in circa 30 minuten gaar.
  6. Laat de brownie op een rooster volledig afkoelen.

Het opbouwen van de baked Alaska:

  1. Zet de beslagkom ondersteboven op de brownie.
  2. Snijd er met een mes rondom omheen, zodat je een ronde plak brownie krijgt.
  3. Bekleed de kom met plasticfolie en knip de folie ruim af.
    Tip! Je moet er straks de inhoud mee kunnen afdekken.
  4. Laat het ijs een beetje zacht worden en schep wat ijs in de kom op het plastic.
  5. Duw het ijs stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Snijd de amarena kersen doormidden.
  7. Verdeel de helft van de kersen over het ijs.
  8. Schep een tweede laag ijs er overheen en druk dit weer goed aan.
  9. Verdeel de overige kersen over het ijs.
  10. Schep het laatste ijs in de kom en druk dit weer goed aan.
    Tip! Zorg ervoor dat de bovenkant vlak is.
  11. Verdeel de brownie plak over het ijs en duw deze stevig aan.
  12. Dek de onderkant af met plasticfolie en zet hem minimaal 5 uur in de vriezer.

Het garneren van de baked Alaska:

  1. Pak een schone en vetvrije kom erbij.
  2. Klop de eiwitten met de suiker op, totdat je stijve pieken hebt en de suiker is opgelost.
  3. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  4. Doe de meringue in de spuitzak.
  5. Pak de omelette siberienne uit de vriezer en stort hem op een schaal.
    Tip! Doe dit meteen op de schaal waarop je hem gaat serveren.
  6. Begin aan de onderkant rondom de meringue te spuiten.
  7. Werk naar boven toe, totdat de hele baked Alaska bedekt is met meringue.
  8. Brand de meringue voorzichtig lichtbruin met de crème brûlée brander.

Dat wordt genieten!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte baked Alaska aan ons zien!

Heb jij ook met ons recept een lekkere baked Alaska gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het dessert is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw omelette siberienne niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!
Flag of Germany